گسترش ویروس کرونا در اروپا، در ایالات متحده و در سراسر جهان ادامه دارد. براساس آخرین اطلاعات جمع آوری شده توسط خبرگزاری رویترز تا نیمروز سه شنبه ۱۲ فروردین/ ۳۱ مارس، بیش از ٧٩٢ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان گزارش شده است و نزدیک به ٣٨ هزار و ٨٠٠ نفر از زمان ظهور این ویروس در ماه دسامبر در مرکز چین جان باختهاند. در همین حال کشورهای جهان اقدامات جدیدی را برای مقابله و کاهش روند گسترش ویروس کرونا اتخاذ می کنند.
تبلیغ بازرگانی
از جمله این اقدامات، طرحهای قرنطینه و جداسازی اجتماعی بیش از سایر موازین برای مهار ویروس کرونا در کشورهای جهان مورد استفاده قرار گرفته و کارآیی خود را به اثبات رسانیده است. یافتههای یک مطالعه تحقیقی که توسط پژوهشگران در کالج سلطنتی لندن انجام شده است، نشان میدهد که این روش تاکنون توانسته جان تقریباً ۶٠هزار نفر را در یازده کشور اروپایی نجات دهد.
ایالات متحده آمریکا؛ بیش از ٣ هزار نفر جان باختهاند
درایالات متحده آمریکا شمار قربانیان از مرز ٣ هزار نفر عبور کرد. این کشور همچنین با بیش از ١۶٣هزار مورد ابتلا، بیشترین شمار افراد آلوده به ویروس کرونا را در جهان دارد.
یک کشتی بیمارستانی هزار تختخوابی برای کاهش فشار بیمارستانهای ایالت نیویورک که مرکز اپیدمی در آمریکاست، در ساحل شهر نیویورک پهلو گرفته است؛ این کشتی بیمارستانی بیماران غیرکرونایی را درمان خواهد کرد و به مراکز درمانی این ایالت فرصت میدهد که بیماران کرونایی بیشتری را مداوا کنند. مؤسسات پزشکی و درمانی موقت نیز در یک مرکز همایش در شهر نیویورک دائر شدهاند. چادرهای پزشکی و درمانی برای پذیرش بیماران کرونایی در پارک مرکزی این شهر در مجاور منطقه مانهاتان برپا شدهاند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که بیش از یک میلیون آمریکایی مورد آزمایش قرار گرفتهاند. دونالد ترامپ این رویکرد را نقطه عطفی در مبارزه با ویروس کرونا توصیف کرد. وی همچنین امکان تقویت اقدامات فاصله گذاری اجتماعی در این کشور را رد نکرد.
اسپانیا؛ مرگ ومیر رو به افزایش است
مقامات این کشوراعلام کردند که شمار قربانیان روزانه کرونا با ٨۴٩ مورد بار دیگر افزایش یافته است. این کشور، پس از کاهش اندکی در روز دوشنبه ۱۱ فروردین/ ۳۰ مارس، بیشترین شمار قربانیان را از آغاز این بیماری همهگیر ثبت کرده است.
در اسپانیا تاکنون ٨١٨٩ نفر در اثر کرونا جان خود را از دست داده اند. اسپانیا پس از ایتالیا بیشترین شمار قربانیان کرونا را در جهان دارد. طی ٢۴ ساعت گذشته ٩٢٢٢ مورد ابتلا جدید به کرونا گزارش شده است. موارد ابتلا پس از کند شدن نسبی روند آن از اواسط هفته گذشته، دوباره شتاب یافته و به اوج رسیده است. در این کشور تا کنون ٩۴ هزار ۴١٧ مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است.
ایتالیا؛ قرنطینه کامل حداقل تا ١٢ آوریل تمدید شد
براساس آمارهای رسمی، ایتالیا کشوری است که ویروس کرونا در آن بیشترین تعداد قربانی را در جهان داشته است. از ٢١ فوریه گذشته که نخستین مورد ابتلا به کرونا در ایتالیا گزارش شد، تا کنون در این کشور ١١هزار و ۵٩١ نفر جان باختهاند. بنابراین جای تعجب ندارد که وزیر بهداشت ایتالیا اعلام کرد که موازین فرنطینه جمعیت حداقل تا عید پاک، روز یکشنبه ١٢ آوریل ادامه خواهد یافت.
مردم ایتالیا در همه شهرهای این کشور برای گرامیداشت خاطر جان باختگان کرونا و سپاس و قدردانی از زحمات پزشکان و کارکنان بخش بهداشت ظهر روز سه شنبه ۳۱ مارس یک دقیقه سکوت کردند و و پرچم این کشور را به حالت نیمه افراشته در آوردند.
در میدان “کاپیتول” شهر رُم ، ویرجینیا راگی، شهردار این شهر که روسری سه رنگی مانند پرچم ایتالیا روی سر داشت و “مانتویی” مشکی پوشیده بود از «جراحتی» سخن گفت که بر پیکر تمامی کشور وارد شده است. او قول داد: «با هم، ما از این بحران خارج خواهیم شد».
فرانسه؛ ۴ میلیارد یورو بودجه اضافی برای آژانس ملی بهداشت عمومی این کشور اختصاص داد
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز سه شنبه ۳۱ مارس گفت که مبلغ ۴ میلیارد یورو دیگر را به امور بهداشت عمومی فرانسه اختصاص داده است. این مبلغ برای تأمین «داروها، دستگاه تنفس و ماسک» برای مقابله با بیماری کرونا اختصاص یافته است.
رئیس جمهوری فرانسه امروز از کارخانه ماسک سازی Kolmi-Hopen در حومه شهر “آنژه” دیدن کرد و گفت میخواهد «فرانسه تا پایان سال جاری استقلال کامل خود را در تولید ماسکهای محافظتی در برابر ویروس کرونا بدست بیاورد».
بلژیک؛ مرگ یک دختر نوجوان بر اثر کرونا، یک مورد بسیار نادر
یک دختر ١٢ ساله در بلژیک بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. این یک مورد بسیار نادر است ، مقامات بهداشتی بلژیک امروز به هنگام گزارش روزانه خود در مورد آمار کرونا در کشور، این موضوع را اعلام کردند. دکتر امانوئل آندره، یکی از مقامات بهداشتی بلژیک امروز گفت: «این یک واقعه بسیار دردناک و نادر است؛ اما ما را ناامید نمی کند». این نخستین باری است که او خبر فوت یک کودک در بلژیک را بر اثر کرونا می دهد.
طبق آمار و ارقام رسمی، در مجموع ٧٠۵ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان خود را ازدست دادهاند.
آلمان؛ بیش از ۶٠ هزار نفر مبتلا به کرونا هستند
مرجع بهداشت و درمان دولت فدرال آلمان روز سهشنبه ۳۱ مارس اعلام کرد که تعداد موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور به ۶۲ هزار و ۶۰۲ نفر رسیده است. از جمله ۵٨٣ نفر در این کشور جان خود را از داست داده اند.
در آلمان ۴۶١۵ بیمار در حالت مراقبت های ویژه هستند و ١٢٨ مورد مرگ اضافی در مقایسه با ارزیابی روز گذشته گزارش شده است.
ایالت “نوردراین-وستفالن” با ۱۴ هزار و ۴۴۲ مبتلا و ۱۳۰ جانباخته و ایالت “بایرن” با ۱۴ هزار ۴۳۴ مبتلا و ۱۳۳ جانباخته، دو ایالتی هستند که بیشترین شمار مبتلایان و در گذشتگان از ویروس کرونا دارند.این دو ایالت پرجمعیت ترین ایالتهای آلمان هستند.
مکزیک؛ وضعیت اضطراری بهداشتی
دولت مکزیک با اعلام اقدامات شدیدتر برای کنترل شیوع ویروس کرونا در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرده است. اعلام وضعیت اضطراری در مکزیک در حالی است که تعداد موارد آلودگی به ویروس کرونا از آستانه ١٠٠٠ نفر گذشته و شمار قربانیان در این کشور شتاب گرفته است. دراین کشورتعلیق فعالیتهای غیرضروری تا ٣٠ آوریل تمدید شده است و هم اکنون تجمع بیش از ۵٠ نفر ممنوع اعلام شده است.
آسیا؛ هنوز خیلی زود است که اپیدمی کرونا تمام شود
نماینده سازمان بهداشت جهانی در آسیا و اقیانوسیه روز سه شنبه ۱۲ فروردین/ ۳۱ مارس هشدار داد: «همه گیری ویروس کرونا “بسیار فراتر از آن” است که به پایان برسد». او گفت «در منطقه آسیا و اقیانوسیه، اقدامات کنونی برای جلوگیری از شیوع ویروس موجب صرفهجویی در وقت کشورها برای آماده سازی برای جلوگیری از انتقالهای محلی در مقیاس بزرگ میشود.
تاکشی کسایی ، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در غرب اقیانوس آرام گفت: «علیرغم تمام اقدامات انجام شده برای کنترل ویروس کرونا، خطر انتقال در منطقه از بین نمیرود».
کره جنوبی روز سهشنبه ١٢۵ مورد جدید ابتلا به کرونا را گزارش کرد. براساس اعلام مقامات بهداشتی این کشور تعداد کل مبتلایان در این کشور تحت کنترل است و تا کنون ٩٧٨۶ مورد بوده است.
در ژاپن که از همان آغاز اپیدمی کرونا سیاست بسیار گستردهای را برای مقابله و کنترل این ویروس اتخاذ کرده است، براساس “رویترز”، امروز شمار مبتلایان از آستانه ٢٠٠٠ نفرعبور کرده است.
کرونا در ایران؛ ۴۴۶۰۶ نفر مبتلا شدهاند و ۲۸۹۸ نفر جان باختهاند
بر خلاف اکثریت کشورهای آسیایی که کما بیش در مقابله با کرونا موفق بودهاند، وضعیت گسترش اپیدمی کرونا در ایران نگرانکننده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران، نیم روز سهشنبه ۱۲ فروردین آخرین آمار کرونا در این کشور را اعلام کرد. به گفته کیانوش جهانپور، در شبانهروز گذشته ۳۱۱۱ مورد جدید ابتلا شناسایی شده و ۱۴۱ نفر دیگر جان خود را ازدست دادهاند.
با احتساب موارد جدید، شمار رسمی مبتلایان به بیماری کرونا در ایران به ۴۴ هزار و ۶۰۶ مورد رسیده است؛ مجموع قربانیان این بیماری نیز به ۲۸۹۸ نفر افزایش یافته است. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، ۳ هزار و ۷۰۳ نفر از بیماران «در وضعیت شدید این بیماری» قرار دارند.
البته این آمار رسمی دولتی است و بسیاری از مراجع مستقل، شمار قربانیان و مبتلایان کرونا در ایران را بسیار بیش از آمار رسمی گزارش می کنند.