خانه / اخبار مهم روز / یک زندانی شجاع از بند گریخته با همکاری خاننانه حزب اتحادیه ضد میهنی کردستان عراق دستگیر و توسط دژخیمان جمهوری اسلامی اعدام شد .

یک زندانی شجاع از بند گریخته با همکاری خاننانه حزب اتحادیه ضد میهنی کردستان عراق دستگیر و توسط دژخیمان جمهوری اسلامی اعدام شد .

این آخرین عکس مصطفی سلیمی در کردستان عراق است که آواتودی به آن دسترسی پیدا کرده است.

مصطفی سلیمی ۵۳ ساله اهل روستای ایلوی سقز که ماه گذشته در جریان شورش زندان شهرستان سقز موفق به فرار شد، از مرز خارج شده و توانست خود را به پنجوین کردستان عراق برساند. ولی سه روز پیش توسط ماموران امنیتی کردستان عراق در پنجوین دستگیر شد و دو دستی به ماموران اطلاعات سپاه در مرز بانه تحویل داده شد.

ساعاتی قبل مقامات اطلاعات سقز به خانواده مصطفی سلیمی خبر دادند که برای آخرین ملاقات با او آماده شوند.

  ما ضمن محکوم کردن اقدام غیر انسانی و غیرقانونی اتحادیه میهنی کردستان عراق در تحویل دادن زندانی سیاسی مصطفی سلیمی به مقامات جمهوری اسلامی، از سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری می خواهد با اعتراض فوری مانع اعدام این زندانی سیاسی شوند.

وبسایت حقوق بشری هه‌نگاو روز شنبه ۲۳ فروردین‌ماه گزارش داد این زندانی سیاسی که روز ۱۸ فروردین‌ماه و ۱۰ روز پس از فرار از زندان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بود،‌ بامداد شنبه در زندان اعدام شده است.

او عضو حزب دموکرات کردستان بود و در سال ۱۳۸۲ و در ارتباط با حمله به پایگاه ایرانشاه سقز و کشته شدن یک عضو سپاه پاسداران در شهر نهاوند بازداشت شده بود.

سلیمی در دادگاه انقلاب به اتهام «سرقت مسلحانه و درگیری با نیروهای نظامی» و همچنین «عضویت در حزب دموکرات کردستان ایران» به ۱۵ سال حبس و اعدام محکوم شده بود.

در پی فرار دست‌کم ۷۰ زندانی از زندان سقز در روز هشتم فروردین‌ماه، ابراهیم رییسی،‌ رییس قوه قضاییه،‌ با صدور دستوری خواستار بازگرداندن زندانیان، افزایش مراقبت‌ها،‌ و تشکیل کمیته‌های قضایی،‌ اطلاعاتی و انتظامی شده بود.

پیش از این، زندانیان در دست‌کم هشت زندان ایران در پی نگرانی درباره ابتلا به کرونا،‌ کمبود امکانات بهداشتی و مخالفت مسئولان با مرخصی دست به اعتراض زده بودند.

پارسیلون خرم‌آباد و الیگودرز در لرستان،‌ الوند در همدان،‌ مرکزی در تبریز، سقز در کردستان، سپیدار و شیبان اهواز،‌ و عادل‌آباد در شیراز از جمله این زندان‌ها بوده‌اند.

سازمان حقوق بشری عفو بین‌الملل در واکنش به سرکوب اعتراض زندانیان با اشاره به کشته‌شدن ۳۶ نفر خاموش کردن صدا و کشتار آن‌ها را «مشمئزکننده» خوانده بود.