خانه / اخبار مهم روز / ادامه اعتراضات در هنگ‌کنگ؛ بازداشت ۱۸۰ معترض به لایحه سرود ملی چین

ادامه اعتراضات در هنگ‌کنگ؛ بازداشت ۱۸۰ معترض به لایحه سرود ملی چین

هم‌زمان با گردهم آمدن نمایندگان هنگ‌کنگ برای بررسی لایحه‌ای که توهین به سرود ملی چین را جرم‌انگاری می‌کند،‌ پلیس به سوی معترضان گاز اشک آور پرتاب کرد و دستکم ۱۸۰ نفر از این معترضان را بازداشت کرد.در ادامه اعتراضات روزهای گذشته، چهارشنبه هفتم خرداد ماه هنگ‌کنگ شاهد تجمعات پراکنده در نقاط مختلف این شهر بود که با بازداشت ده‌ها معترض و شلیک گازآشک‌آور به سمت آن‌ها از سوی پلیس مواجه شد.

پلیس ساختمان مجلس قانون‌گذاری در مرکز شهر را برای محافظت در برابر اعتراضات محاصره کرده است؛ با این حال معترضان به تجمع در خیابان‌ها ادامه داده و با بستن شماری از مسیرها و سردادن شعار به اعتراض می‌پردازند.

پلیس اعلام کرده ۱۸۰ نفر را به دلیل شرکت در تجمع‌های غیرقانونی بازداشت کرده است.

در صورت تصویب لایحه مربوط به سرود ملی هر کسی که از سرود ملی چین استفاده نامناسب کند یا آن را مورد توهین قرار دهد،‌ با جریمه‌ ۵۰ هزار دلار هنگ‌کنگ، معادل شش هزار و ۴۴۹ دلار آمریکا، و حبس تا سه سال مواجه خواهد شد.

همچنین آموزش این سرود در مدارس و خواندن آن از سوی سازمان‌ها تبدیل به قانون خواهد شد.

هنگ‌کنک سرود ملی مستقل ندارد و برخی اوقات سرود چین را در مراسمی همچون مسابقات فوتبال پخش می‌کند. در سال‌های اخیر این سرود با «هو» کردن مورد تمسخر واقع شده است.

پیش از این نیز هنگ‌کنگ شاهد اعتراض درباره لایحه‌ای بود که چین در زمینه امنیت ملی ارائه داد. منتقدان می‌گویند این لایحه تلاشی برای از بین بردن آزادی‌های منحصر به فرد این شهر است.

کری لم،‌ رییس اجرایی هنگ‌کنگ،‌ این انتقادها را رد کرده و می‌گوید قانون جدید «امنیت ملی» که از سوی چین مطرح شده آزادی‌ها در این منطقه نیمه‌مختار را از بین نخواهد برد.

این اظهارات پس از آن صورت گرفت که اخیرا شماری از رهبران اعتراضات این شهر از سوی پلیس بازداشت شدند.

هنگ‌کنگ به مدت ۱۵۰ سال و تا سال ۱۹۹۷ در کنترل بریتانیا بود. بر اساس توافق «یک کشور، دو نظام» که در سال ۱۹۸۴ میان نخست‌وزیران چین و بریتانیا امضا شد، خودمختاری هنگ‌کنگ باید از سوی چین به رسمیت شناخته شود.

اما بسیاری معتقدند قانون «امنیت ملی» که چین در پی تصویب آن است، این توافق را از بین می‌برد.

اعتراضات ضد چین و دموکراسی‌خواهان در هنگ‌کنگ از سال گذشته در پی ارائه لایحه‌ای مربوط به استرداد متهمان به چین آغاز شد و ادامه یافت. این موج اعتراض‌ها با شیوع ویروس کرونا متوقف شد.