مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا طی نشست خبری تلفنی با روزنامهنگاران از تعهد ایالات متحده آمریکا به حفاظت از کشورهای عرب خلیج فارس در مقابل «تهدیدات موشکی ایران» خبر داد.
وی روز پنجشنبه ۱۹ تیر در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری «نشنال» امارات گفت، آمریکا به شیوههای مختلف به همکاران عرب خلیج فارس خود برای جلوگیری از تهدیدات موشکی ایران کمک خواهد کرد.
به گفته وی، یکی از این شیوهها ممانعت از پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران است که اکتبر امسال به پایان میرسد چرا که عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران «عواقب اسفناک جدی» برای خاورمیانه خواهد داشت.
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت کمک دوم واشینگتن، فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای عرب خلیج فارس است و جز این موارد راههای دیگری نیز وجود دارد که اطلاعات مربوط به آن به اطلاع عموم رسانده نمیشود.
یک روز قبل از این اظهارات، آقای پومپئو از توقیف یک کشتی خبر داده بود که به گفته او، حامل تسلیحاتی است که ایران برای حوثیهای یمن فرستاده بود.
مایک پومپئو روز چهارشنبه ۱۸ تیر در نشست خبری خود گفت، توقیف این شناور حامل تسلیحات روز ۲۸ ژوئن [هشتم تیر] در آبهای نزدیک به سواحل یمن صورت گرفت.
به گفته او، برخی اقلام این محموله شامل ۲۰۰ قبضه آرپیجی، بیش از ۱۷۰۰ قبضه کلاشنیکف، ۲۱ موشک سطح به هوا و موشکهای زمینی و سایر سلاحها و موشکها میشد.
ایران این موضوع را تکذیب کرده است، اما سازمان ملل قبلا تایید کرده که منشا حملات سپتامبر پارسال به تاسیسات نفتی عربستان تسلیحات ایرانی بوده است.
پومپئو روز پنجشنبه در نشست مطبوعاتی خود گفت ایران در تلاش است موشکهایی بسازد تا قابلیت گذشتن از سیستم پدافند هوایی کشورهای خاورمیانه را داشته باشد و همچنین برد موشکهایش را افزایش دهد.
وی به برنامه پرتاب ماهواره ایران اشاره کرد و گفت، دنیا زرنگتر از آن است که نداند جمهوری اسلامی در پوشش این فعالیتهای به ظاهر صلحآمیز در تلاش است توانایی لازم برای ساخت موشکهای دوربرد را به دست آورد.
آقای پومپئو افزود، به نظر آمریکا مهم است که جامعه جهانی برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران متحد شود؛ وگرنه خاورمیانه با «بیثباتی و وضعیت اسفناک جدی» مواجه خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت ایالات متحده با همپیمانان عرب خود بر روی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران کار میکند، اما با این حال باز هم آمریکا میتواند امکانات و شرایط فروش تسلیحات بیشتری برای این کشورها جهت دفاع از تهدیدات موشکی ایران ارائه دهد.