خانه / اخبار مهم روز / حمله مرگبار به کاروان شبه‌نظامیان وابسته به سپاه پاسداران در دیرالزور؛ نخستین واکنش اسرائیل به توافق نظامی‌ رژیم ایران و سوریه

حمله مرگبار به کاروان شبه‌نظامیان وابسته به سپاه پاسداران در دیرالزور؛ نخستین واکنش اسرائیل به توافق نظامی‌ رژیم ایران و سوریه

-منابع ترکیه‌ گزارش دادند در این حمله دو فرمانده عالی‌رتبه نیز کشته شدند.

  • تهران و دمشق بر سر مجهز شدن سوریه به پدافند هوایی ایرانی «باور۳۷۳» و «سوم خرداد» توافق کرده بودند.
    -روزنامه «رای الیوم» نوشته ایران و سوریه تصمیم گرفتند قواعد بازی را در حریم هوایی سوریه تغییر دهند تا با حملات هوایی مکرر اسرائیل به خاک سوریه مقابله کنند.

دست‌کم ۳۵ نفر از شبه‌نظامیان تحت حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به نفع بشار اسد می‌جنگند روز شنبه ۲۱ تیرماه در یک حمله هوایی در استان دیرالزور سوریه کشته شدند.
امضاء توافقنامه نظامی میان رژیم‌های ایران و سوریه در دمشق تیرماه ۱۳۹۹

به گزارش آناتولی ترکیه به نقل از منابع محلی هواپیماهای جنگی ناشناس کاروان نظامی گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی را در منطقه ابوالکمال نزدیک مرز عراق هدف قرار دادند. در این حمله دو فرمانده عالی‌رتبه نیز کشته شدند.

دیرالزور در مرز سوریه و عراق قرار دارد و شبه‌نظامیان وابسته به رژیم ایران را از این گذرگاه به لبنان وصل می‌کند.

این عملیات را می‌توان به عنوان نخستین واکنش اسرائیل به توافق نظامی چندمنظوره رژیم‌های ایران و سوریه ارزیابی کرد.

روزنامه «رای الیوم» گزارش داد علی ایوب وزیر دفاع سوریه و محمد باقری رئیس‌ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۸ تیرماه در دمشق در توافقنامه‌ای که دو بخش نظامی و سیاسی دارد بر سر مجهز شدن سوریه به پدافند هوایی ایرانی «باور۳۷۳» و «سوم خرداد» توافق کردند.

این روزنامه می‌نویسد چنین توافقی یعنی طرفین سوری و ایرانی تصمیم گرفتند قواعد بازی را در حریم هوایی سوریه تغییر دهند تا با حملات هوایی مکرر اسرائیل به خاک سوریه مقابله کنند.

دمشق و تهران این سیستم را جایگزین پدافند هوایی روسی اس-۳۰۰ کردند و منابع مذکور تأکید دارند که هدف دمشق و تهران بسیار فراتر از مقابله با حملات هوایی صهیونیست‌هاست.

در این گزارش به نقل از منابع آگاه آمده «ایران با این اقدام، جبهه‌های متعددی را تقویت خواهد کرد تا برای مقابله فراگیر در منطقه آماده شود و استقرار این پدافند هوایی در همین راستا است».

رأی‌الیوم درباره بُعد سیاسی این معاهده گزارش داد، این بُعد مربوط به تلاش و فشارهای مداوم آمریکا و اسرائیل برای خارج کردن نیروهای جمهوری اسلامی ایران از سوریه است تا بتواند ائتلاف راهبردی بین این دو کشور را از هم گسسته و دمشق را از «محور مقاومت» خارج کند زیرا این مسئله، شرط اصلی آمریکا در لغو محاصره سوریه، بازگشت آوارگان و آغاز بازسازی این کشور است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس در بهمن سال ۱۳۹۷ در اظهاراتی کم‎سابقه با انتقاد از نظامیان روس آشکار کرد سیستم پدافندی «اس- ۳۰۰» ارتش روسیه مستقر در سوریه در جریان حملات هوایی ارتش اسرائیل به پایگاه‌های سپاه غیرفعال می‌شوند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پیش از این به بشار اسد هشدار داده بود که اگر اقدامی در جهت تقویت نظامی رژیم ایران در سوریه انجام دهد اسرائیل حتی تا ساقط کردن رژیم سوریه پیش خواهد رفت.