همزمان با سخنان رییس بیمارستان طالقانی تهران درباره امکان ورشکستگی تعدادی از بیمارستانها، معاون وزیر بهداشت اعلام کرد که ۲۵ درصد از درآمدهای بخش سلامت حذف شده است.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، گفت که «بخش زیادی از درآمدهای اختصاصی بیمارستانها» به دلیل پذیرش نکردن بیمارانی که به کرونا مبتلا نیستند، کاهش یافته، اما هزینههای آنها افزایش داشته است.
به گفته حریرچی، حدود ۲۵ درصد از درآمدهای بخش سلامت از جمله جراحی زیبایی و کارهای مرتبط با دندانپزشکی در سه ماه گذشته حذف شده است.
او گفت که حدود ۸ و نیم درصد از اقتصاد ملی و یک میلیون شغل از ۲۴ میلیون شغل، به طور مستقیم مربوط به این حوزه است.
پیش از این نیز برخی از مدیران بیمارستانها اعلام کرده بودند که درآمدهایشان کاهش یافته است.
در همین حال رضا زندی، رییس بیمارستان آیت الله طالقانی، هشدار داد که برخی از بیمارستانها در حال ورشکستگی هستند.
به گفته زندی، نه بیمهها و نه وزارت بهداشت تامین هزینههایی که به دلیل کرونا اضافه شده از جمله ماسک و دیگر وسایل حفاظتی را بر عهده نگرفتهاند و این موضوع بلاتکلیف است.
او اعلام کرد که درآمد بیمارستان ها ۷۰ درصد کاهش یافته است. زندی گفت که بر اساس قوانین۶۰ تا۷۰ درصد حقوق، مزایا، هزینهها و مخارج بیمارستان باید از درآمدهای اختصاصی تامین شود.
رییس بیمارستان طالقانی همچنین گفت که بیمارستانها باید برخی بخشها را تعطیل و ظرفیت آن را به بیماران کرونایی اختصاص دهند.
او اضافه کرد: «این شرایط همچنان ادامه دارد و شاید تا ماهها و سالهای آینده همراه ما باشد، در این شرایط آیا میتوان ارائه خدمت به بیماران دارای شرایط حاد غیرکرونایی مانند بیماران سرطانی، پیوندی، قلبی و عروقی و غیره را به پایان این بحران موکول کرد؟»
روز چهارشنبه نیز محمدرضا ظفرقندی، رییس سازمان نظام پزشکی، در نامه به رییس جمهوری اعلام کرده بود که یک میلیارد دلار اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا هنوز «تامین و تحویل بخش سلامت نشده است».
ایران اینترنشنال پیشتر بر اساس سندی که به سامانه «سوت بزن» این شبکه ارسال شده، گزارش کرده بود که مدیران ستادی و محلی و حتی برخی از پزشکان و پرستاران به دلایل مختلف از جمله مالی، انگیزهای برای بهبود و مراقبت مبتلایان به کرونا ندارند.
سامانه سوتبزن با هدف دریافت مدارک و مستندات شهروندان از فساد در ایران و ارتقا و توسعه آگاهی و توجه به مسائل مرتبط با شفافیت و پاسخگویی در جامعه راهاندازی شده است. بر اساس سند ارسالی به این سامانه، بیماران بستری شده در بیمارستانهای استان خوزستان با مشکلاتی چون «ویزیتهای بیکیفیت»، «کمبود آیسییو» و «نبود برنامه مدون عملیاتی» مواجهاند.