وزیر خارجه فرانسه در آستانه سفر رئیس جمهوری آن کشور به لبنان هشدار داد که چنانچه رهبران سیاسی لبنان از اصلاحات لازم خودداری کنند، این کشور ممکن است نابود شود. فرانسه خواهان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام و مشارکت در بازسازی بندر بیروت است. رئیس جمهوری این کشور هفته آینده برای دومین بار به لبنان سفر میکند.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه پنجشنبه، ۲۷ اوت / ۶ شهریور در مصاحبه با یک شبکه رادیویی آر تی ال فرانسه گفت:
«جامعه بینالمللی به کسی چک سفید امضا نمیدهد. اگر مقامات لبنانی اصلاحات (سیاسی و اقتصادی) را به سرعت انجام ندهند این خطر وجود دارد که لبنان نابود شود.»
اجلاس پاریس ۴ (سیدر) با حضور نمایندگان ۳۷ کشور و ۱۴ سازمان بینالمللی در آوریل / فروردین سال جاری برگزار شد. در این اجلاس بانک جهانی و چندین نهاد مالی اعلام کردند اگر اصلاحات سیاسی و اقتصادی در لبنان عملی شود، حدود ۱۰ میلیارد دلار بهشکل وام و یا اهدای مالی به لبنان کمک خواهند کرد. لبنان بعد از انفجار ۴ اوت / ۱۴ مرداد بندر بیروت بیش از هر زمان دیگری به این مبلغ نیاز دارد. در جریان این انفجار نیمی از بیروت ویران شد، ۱۸۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ هزار نفر هم بیخانمان شدند.
وزیر خارجه فرانسه در ادامه مصاحبه با شبکه رادیویی آر تی ال گفت:
«وقتش رسیده که مقامات لبنانی مسئولیت بپذیرند. آنها تحصیلکرده و کارآمد و لایقاند اما در تعامل با یکدیگر به انفعال سیاسی رسیدهاند. تداوم این وضع دیگر میسر نیست. رئیس جمهوری مکرون ۶ اوت (دو روز بعد از انفجار بندر بیروت) در سفرش به لبنان این نکته را یادآوری کرد و سهشنبه هفته آینده هم باز هم این را یادآوری میکند.»
قرار است امانوئل مکرون سهشنبه هفته آینده مجدداً به لبنان سفر کند.
رویترز به نقل از یک مقام آگاه که نام او پنهان مانده ادعا کرد که دولت فرانسه یک نقشه راه دو صفحهای تدوین کرده و از طریق سفارت آن کشور در بیروت در اختیار مقامات لبنانی قرار داده است: حسابرسی در بانک مرکزی، تشکیل دولت موقت برای انجام اصلاحات فوری، برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در طی یک سال و همینطور بازسازی بندر بیروت به عنوان گلوگاه اقتصادی لبنان با مشارکت شرکتهای فرانسوی مهمترین رئوس برنامه پیشنهادی دولت فرانسهاند.
کاخ الیزه اما ارسال این سند را تأیید نکرد. وزیر خارجه فرانسه هم درباره این سند سکوت کرده است.
پول ملی لبنان بیش از ۸۵ درصد از ارزش خود را از دست داده. ۴۵ درصد از شهروندان لبنانی زیر خط فقر زندگی میکنند. نرخ بیکاری در این کشور بیش از ۳۵ درصد است. با توجه به آنکه سیلوهای غلات در جریان انفجار بندر بیروت از بین رفتهاند لبنان در ماههای پیش روی قطعا به کمکهای انسانی نیاز خواهد داشت. لبنان برای غلبه بر این مشکلات به ۲۰ میلیارد دلار کمکهای جهانی احتیاج دارد.