خانه / اخبار مهم روز / آمریکا با حضور حزب‌الله در دولت آینده لبنان مخالفت کرد

آمریکا با حضور حزب‌الله در دولت آینده لبنان مخالفت کرد

مصطفی ادیب که مامور تشکیل کابینه جدید لبنان شده می‌گوید دولت او متشکل از شخصیت‌های تکنوکرات خواهد بود. سخنگوی وزارت‌ خارجه ایالات متحده تاکید کرده که آمریکا با حضور حزب‌الله در دولت جدید لبنان مخالف است.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید کاخ سفید مایل نیست که حزب‌الله بخشی از دولت آینده لبنان باشد. تشکیلات حزب‌الله که از سوی جمهوری اسلامی تجهیز و تامین مالی می‌شود در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان قرار دارد.

اورتگاس در گفت‌وگویی با شبکه العربیه وابسته به عربستان، که متن آن پنج‌شنبه سوم سپتامبر (۱۳ شهریور) منتشر شد گفت “در سایه تهدیدات حزب‌الله” در صورتی که لبنان متعهد به انجام اصلاحات به صورت شفاف نباشد آمریکا نمی‌تواند مانند گذشته با این کشور تعامل کند.

در لبنان از مدت‌ها پیش یک جنبش اعتراضی گسترده علیه فساد و ناکارآمدی طبقه حاکم شکل گرفته که در کمتر از ۱۰ ماه دو نخست‌وزیر این کشور را وادار به کناره‌گیری کرده است.

سفیر پیشین لبنان در آلمان که مامور تشکیل دولت جدید در لبنان شده روز گذشته، چهارشنبه دوم سپتامبر، در یک سخنرانی تلویزیونی گفت او از این اصل حرکت می‌کند که دولت آینده با استفاده از کارشناسان شکل خواهد گرفت.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مصطفی ادیب ۴۸ ساله ابراز امیدواری کرد هر چه سریع‌تر موفق به تشکیل تیم یک‌پارچه‌ای شود که بتواند بر انجام وظایف متعددی که پیش روی دولت قرار دارد متمرکز باشد.

پارلمان لبنان روز دوشنبه بر سر معرفی ادیب برای تشکیل کابینه و جانشینی حسان دیاب توافق کرد. دیاب پس از فاجعه مرگ‌بار انفجار در بندر بیروت که دست‌کم ۱۹۰ قربانی و هزاران مجروح برجا گذاشت مجبور به کناره‌گیری شد.

ت

لبنان با شدیدترین بحران اقتصادی و سیاسی پس از جنگ‌های داخلی بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ روبروست و بسیاری از کارشناسان تشکیل یک دولت تکنوکرات را پیش‌شرط هر گونه تحول می‌دانند.

بانک جهانی در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد خسارت‌های انفجار مهیب بندر بیروت را بین شش میلیارد و ۷۰۰ میلیون تا هشت میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار برآورد کرده است.

مصطفی ادیب وعده داده یک دولت تکنوکرات تشکیل دهد

این نهاد بین‌المللی همچنین برآورد می‌کند که لبنان برای آغاز خروج از بحران به یک کمک فوری تا ۷۶۰ میلیون دلار نیاز دارد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه که دو روز پس از انفجار بیروت از این شهر بازدید کرد انجام اصلاحات اساسی در ساختار قدرت را شرط کمک به لبنان اعلام کرد و روز چهارشنبه برای پیگیری روند این اصلاحات برای بار دیگر به بیروت سفر کرد.

مکرون می‌گوید پس از مذاکره با گروه‌های مختلف و بازیگران اصلی صحنه سیاسی لبنان امیدوار است که مصطفی ادیب بتواند طی دو هفته دولت خود را تشکیل دهد.

هشدار مکرون به سیاستمداران لبنان

رئیس جمهوری فرانسه در یک نشست خبری در بیروت هشدار داد که اگر سیاستمداران لبنانی مسیر تشکیل یک دولت تکنوکرات را هموار نکنند و تا یک ماه دیگر اصلاحات ساختاری را در دستور کار قرار ندهند نه تنها کمک‌ها به این کشور متوقف شود که تحریم‌هایی هم علیه آن وضع خواهد شد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده که آمریکا برای حمایت از لبنان با فرانسه همکاری نزدیکی می‌کند و انتظار دارد دولت جدید اصلاحات مورد نظر مردم را سریع‌تر به اجرا بگذارد.

پاریس بر خلاف واشنگتن تا کنون به صراحت خواستار کنار گذاشتن حزب‌الله از دولت جدید نشده اما برخی رسانه‌ها پس از سفر اول مکرون به بیروت گزارش داده بودند که محدود شدن نفوذ شبه‌نظامیان این گروه که خارج از کنترل دولت فعالیت می‌کنند یکی از پیش‌شرط‌های کمک به بازسازی و احیای اقتصاد ویران لبنان است.