یک فعال اصلاح طلب در گفتگو با سایت امتداد در باره نتایج انتخابات آمریکا، صراحتا از ناراحتی مردم ایران از باخت نامزدی که درصدد براندازی جمهوری اسلامی بود، سحن گفته است.
حمیدرضا جلاییپو گفت: مردم ایران توجه دارند که چه کسی در آمریکا رئیس جمهور شود زیرا سیاستهای این رئیس جمهور در خاورمیانه آشوبناک میتواند مهم باشد. لذا طبیعی است که مردم ایران به انتخابات آمریکا توجه نشان دهند. اما اینکه مردم ایران به انتخابات توجه نشان میدهند سوال مهمی نیست، سوال مهم سوال دیگری است.
وی افزود: در انتخابات اخیر آمریکا نظرسنجیها مستمرا از پیروزی بایدن بر ترامپ خبر میداد ولی عدهای از مردم ایران تا لحظات آخر نمیخواستند شکست ترامپ را قبول کنند! از اینرو سوال مهم در ایران این است که چرا ترامپی که کاراترین تحریم اقتصادی علیه بشریت را بر مردم ایران تحمیل کرده، باز باید تعدادی از مردم ایران طرفدار ترامپ باشند؟ چرا تعدادی از مردم از شکست ترامپ ناراحت شدند؟
خامنهای کشور را به سمت یک تحقیر ملی کشانده است
یک نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط بسیار بحرانی است و مردم از نظر اقتصادی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند، عنوان کرد: امروز وضعیت در کشور به گونهای است که مردم حال و حوصله حواشی را ندارد؛ لذا نباید عدهای امنیت کشور را با رفتارهایشان به مخاطره بیندازند.
محمدرضا بادامچی در گفتگو با ایلنا گفت:: دولت به اتفاق مجلس دهم تلاش کرد که موضوع FATF و لوایح آن به تصویب برسد تا کشور با این تنگنای اقتصادی رو به رو نشود، اما چه شد؟ آن روزها دلار و ارز این قیمتها را نداشت، اما امروز شما میبینید قیمتها چه شده است.
این نماینده سابق مجلس شورای ادامه داد: مجلس و دولت آن روزها هشدارهایی درباره وضعیت کشور در آینده دادند اما متاسفانه در مجمع تشخیص مصلحت به طور غیرقانونی لوایح رد شدند، خب بیایند پاسخ دهند چگونه این رفتارها باعث شد زندگی مردم با انتخابات آمریکا گره بخورد؟ چرا مردم باید امروز به این فکر کنند که فلانی در آمریکا بیاید ارز گران میشود، آن یکی بیاید جنس گران میشود!
وی ادامه داد: متاسفانه با برخی از رفتارها کشور را کوچک کردند و به سمت یک تحقیر ملی کشاندند.
روزنامه ابتکار هم در این باره نوشته است: ناگفته پیداست که حساسیت جامعه ایران در قبال انتخابات آمریکا میتواند ناشی از یک تحول عمیق زیرپوستی باشد که البته اگر از بار اضافی روی دوش آن خسته شود ممکن است دست به هر اقدام ناخوشایندی هم بزند. توان مردم زیر بار فقر، نداری، گرانی کالاهای اساسی، تعطیلی کارگاه های اشتغالزا و کولبری، تمام شده است.
صادق زیباکلام کارشناس مسائل سیاسی نیز گفت: کشور در وضع واقعا بدی قرار دارد. این وضعیت دیگر بحران نیست. از بحران فراتر رفته ایم و وارد باتلاق شدهایم. در باتلاق کسی باید وارد شود دست ما را بکشد تا بتوانیم بالا بیاییم، خودمان نمیتوانیم کاری کنیم. اصولگرایان این را فهمیدهاند، آنها ریشه مشکلات و نابهسامانیها را میدانند. آنها میدانند که سیاست خارجی جمهوری اسلامی عامل اصلی ورود ایران به این باتلاق است.