وزارت بهداشت و درمان ایران، استانهای یزد، خراسان جنوبی، ایلام، آذربایجان غربی و سمنان را دارای بیشترین میزان موارد مرگ و میر در کشور اعلام کرده است. بر اساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان ایران، طی شبانهروز گذشته، ۴۷۵ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دادند و ۱۳ هزار و ۵۳ مورد جدید ابتلا مورد شناسایی قرار گرفته است.
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت و درمان ایران، روز یکشنبه ۲ آذر، اعلام کرد: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۶۰ نفر از آنها بستری شدند. وضعیت جسمانی حدود ۵۸۰۰ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ وخیم است.
به گفته همین منبع، مجموع افراد مبتلا به کووید ۱۹ از آغاز شیوع ویروس کرونا در ایران به ۸۵۴ هزار و ۳۶۱ نفر رسید. تاکنون، در مجموع، ۴۴ هزار و ۸۰۲ نفر در ایران بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان ایران، ۲۷ استان در کشور در وضعیت قرمز قرار داشته و فقط ۴ استان هرمزگان، گلستان، فارس و سیستان وبلوچستان در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت و درمان ایران، برگزاری جمعهای خانوادگی را، عامل بروز بیش از ۵۰ درصد موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور برشمرد.
محدودیتهای مقابله با کرونا از امیدواری تا واقعیت
در دومین روز از اجراء طرح محدودیتهای مقابله با شیوع ویروس کرونا در ایران، دولت ایران همچنان امیدوار است تا با تعطیلی مشاغل غیرضروری در شهرهای قرمز و نارنجی و کاهش حضور بخشی از کارمندان در ادارات آمار مبتلایان به کووید ۱۹ را کاهش دهد.
اما بر اساس گزارشهای شهروندان به ویژه در تهران، ترددها، به خصوص با خودروهای شخصی کاهش قابل توجهی نیافته است. اما برخی از روزنامههای تهران و تعدادی از خبرگزاریهای داخلی تاکید کردند که بعضی از نقاط تهران خلوتتر از هفته قبل، پیش از آِغاز طرح محدودیتها، بوده است. درعین حال، برخی دیگر از رسانههای داخلی از عدم توجه شهروندان به اجراء طرح محدودیتها در روز نخست اجراء این طرح گزارش دادند.
خبرگزاری ایرنا هم، در گزارش روز دوم آذر، همزمان با دومین روز اجراء طرح محدودیتها، درباره چگونگی وضعیت اجراء این طرح نوشته است: «در روز نخست اجراء این محدودیتها در سراسر کشور هرچند در مواردی همراهی نکردن مردم و اصناف گزارش شد اما برآوردهای روز دوم حاکی از آن است که شرایط نسبت به روز نخست بهبود یافته و به تدریج با فضاسازی رسانهها و تلاش نهادهای ناظر میزان همراهی مردم بیشتر میشود.
با این وجود، بررسی برخی گزارشها حاکی از آن است که در دومین روز از اجراء طرح محدودیتها، شمار بیشتری از واحدهای صنفی تعطیل شدند.
دشواری بیماران برای یافتن تخت خالی در بیمارستانهای ایران
عدم اجراء دقیق طرحهای مقابله با همهگیری ویروس کرونا در ایران و عدم مدیریت این بحران بهداشتی، نگرانی نسبت به عدم دسترسی به امکان درمان مناسب برای مبتلایان به کووید ۱۹ را افزایش میدهد.
حمید عمادی، رییس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی در تهران با اشاره به کمبود تخت در بیمارستانها و مراکز درمانی، به خبرگزاری ایرنا، گفت: بیمارستانهای دولتی واقعا جا ندارند، بیماران کرونا حتی با داشتن ۱۰۰ میلیون تومان پول برای بستری در بیمارستان خصوصی جا پیدا نمی کنند.
رییس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی در تهران، یکی از عمدهترین مراکز پذیرش و درمان بیماران کرونایی، با اشاره به عدم توانایی پذیرش بیماران در سطح مراکز درمانی، گفت: «تعداد بیماران کرونا بسیار زیاد است، همیشه تعداد زیادی بیمار پشت نوبت برای بستری داریم، نه تنها همه آی سی یوها پر است بلکه تخت عادی بستری خالی هم نداریم، نمیتوانیم در بیمارستانهای دولتی جوابگوی مردم باشیم و واقعا داریم فلج می شویم».
به گفته این مقام بهداشتی، «تعطیلی دو هفته فقط میتواند مقداری از بار بیمارستانها را کاهش دهد و به هیچ وجه در این دو هفته مشکل کرونا تمام نمیشود».