خانه / اخبار مهم روز / آمریکا «گروه شهید میثمی» را به اتهام پژوهش روی تسلیحات شیمیایی تحریم کرد

آمریکا «گروه شهید میثمی» را به اتهام پژوهش روی تسلیحات شیمیایی تحریم کرد

آمریکا یک نهاد ایرانی و رئیس آن را به اتهام تحقیقات بر روی تولید تسلیحات شیمیایی تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه ۱۳ آذر با انتشار گزارشی، از تحریم «گروه شهید میثمی» و مهران ببری رئیس این نهاد وابسته به «سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی ایران» خبر داد.

تحریم این نهاد ایرانی به اتهام پژوهش بر روی تولید تسلیحات شیمایی چند روز پس از ترور محسن فخری‌زاده از محققان ارشد برنامه هسته‌ای ایران در آبسرد دماوند انجام شده است.

آقای فخری‌زاده قبل از ترور، رئیس سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی ایران بود که زیرنظر وزارت دفاع جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند.‎

استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا همزمان با اعلام تحریم گروه شهید میثمی اعلام کرد: «تولید تسلیحات کشتار جمعی ایران تهدیدی برای کشورهای منطقه و جهان است».

او با انتشار بیانیه‌ای گفت: ایالات متحده آمریکا در مقابل هر تلاش جمهوری اسلامی برای تولید تسلیحات شیمیایی که ممکن است مستقیما توسط خود رژیم یا گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه استفاده شود، ایستادگی خواهد کرد.

ایران بارها تولید تسلیحات کشتار جمعی مانند بمب اتمی یا شیمیایی را رد کرده است.
الیوت آبرامز،‌ نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران

بر اساس تحریم‌های آمریکا، دارایی‌ شرکت‌ها یا افراد ایرانی تحریم شده در ایالات متحده مسدود می‌شود و شرکت‌ها یا افرادی که با این نهادها یا اشخاص ارتباط مالی و تجاری داشته باشند با خطر تحریم روبرو خواهند شد.

آمریکا اردیبهشت سال ۹۷ از برجام خارج شد و تحریم‌های سختی علیه ایران وضع کرد. دولت دونالد ترامپ بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری نیز به رغم پیروزی جو بایدن از حزب دمکرات، تحریم‌ها علیه ایران را گسترش داده است.

الیوت آبرامز نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا هفته پیش با بیان این‌که دولت ترامپ قصد دارد تحریم‌ها علیه ایران را در هفته‌های آخر دولت کنونی آمریکا تشدید کند از آقای بایدن خواست تا از این اهرم به‌وجود آمده علیه جمهوری اسلامی استفاده بهینه کند.

او گفت تحریم‌های مرتبط با موضوعاتی از قبیل برنامه نظامی، تولید سلاح‌های کشتار جمعی و حقوق بشر ایران در ماه‌های دسامبر و ژانویه ادامه خواهد یافت.

آقای بایدن قرار است ۲۰ ژانویه رسما به عنوان رئیس‌جمهوری جدید آمریکا آغاز به کار کند، اما دقیقا معلوم نیست آیا به برجام باز خواهد گشت یا نه.

او روز ۱۲ آذر به روزنامه نیویورک تایمز گفت اگر ایران به تعهداتش در برجام بازگردد، او نیز به قول خود در مورد بازگشت آمریکا به این توافق پایبند است.

به گفته وی، بازگشت به برجام اگرچه «کاری سخت» است اما او به حرف خود در مورد احیای آن وفادار خواهد ماند.