خانه / اخبار مهم روز / ارتش میانمار پس از بازداشت آنگ سان سو چی و مقام‌های حزب حاکم، یک سال وضعیت اضطراری اعلام کرد

ارتش میانمار پس از بازداشت آنگ سان سو چی و مقام‌های حزب حاکم، یک سال وضعیت اضطراری اعلام کرد

ارتش میانمار بامداد دوشنبه پس از بازداشت آنگ سان سو چی رهبر و دیگر شخصیت‌های ارشد حزب حاکم، به مدت یک سال وضعیت اضطراری اعلام کرد و افزود تمام قدرت سیاسی به فرمانده کل ارتش، مین آنگ هلینگ منتقل شده است.

ارتش که پیشتر اعلام کرده بود نتایج انتخابات اخیر را قبول نخواهد کرد، بامداد دوشنبه تاکید کرد که بازداشت‌ها مقام‌های سیاسی حزب حاکم در پاسخ به تقلب در انتخابات صورت گرفته است.

همزمان میو نایونت، سخنگوی اتحادیه حزب ملی برای دموکراسی در میانمار گفت: علاوه بر آنگ سان سو چی و همچنین ریس جمهور میانمار،ارتش چندین وزیر از ایالت‌های بزرگ این کشور را نیز بازداشت کرده و کنترل پایتخت را به نیز دست گرفته است.

سخنگوی اتحادیه حزب ملی برای دموکراسی میانمار، با بیان اینکه انتظار دارد خودش نیز بازداشت شود، گفت: «می خواهم به مردم کشورم بگویم که به سرعت واکنش نشان ندهند و از آن‌ها می‌خواهم که طبق قانون رفتار کنند.»

این اقدام پس از روزها تنش بین دولت غیرنظامی و ارتش میانمار بر سر انتخابات صورت گرفته است و پیشتر نگرانی‌هایی از کودتای ارتش وجود داشت. اتحادیه حزب ملی برای دموکراسی (NLD) به رهبری آنگ سان سوچی، در انتخابات ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ پیروز شد.

همزمان گزارش شده است که خطوط تلفنی نایپیداو، پایتخت میانمار، در ساعات اولیه صبح دوشنبه دچار اختلال شده و در دسترس نبوده‌اند.

از سوی دیگر، مردم میانمار نیز از قطعی و کندی اینترنت و اختلال در برخی سرویس‌های تلفن گزارش دادند.

نت‌بلاکز، سازمان بین‌المللی ناظر بر اینترنت، اعلام کرد اتصال ملی اینترنت میانمار از ساعت سه بامداد به وقت محلی، ۷۵ درصد نسبت به سطح عادی کاهش یافته است.

تلویزیون ملی این کشور نیز با انتشار پستی در فیسبوک، اعلام کرد این شبکه به‌دلیل مشکلات فنی امکان پخش برنامه ندارد.

انتخابات بحث‌برانگیز اخیر در میانمار، دومین انتخابات آزاد از زمان پایان حکومت مستقیم ارتش در سال ۲۰۱۵ است اما ارتش میانمار تاکید دارد که در آن تقلب شده است و نتیجه انتخابات را نمی‌پذیرد.

ارتش میانمار پس از اظهارات اوایل هفته که ترس از کودتا را افزایش داده بود، روز شنبه اعلام کرد از قانون اساسی حفاظت می‌کند و طبق قانون عمل خواهد کرد. پارلمان جدید این کشور قرار بود از روز دوشنبه ۱۳ بهمن آغاز به کار کند.

در واکنش به خبر دستگیری رهبران میانمار ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد مخالف هرگونه تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات یا جلوگیری از انتقال دموکراتیک در میانمار است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز بازداشت رهبر و دیگر شخصیت‌های ارشد حزب حاکم میانمار را محکوم کرد و از رهبران ارتش خواست تا به خواسته مردم این کشور احترام بگذارند.

استرالیا نیز در واکنش به بازداشت آنگ سان سو چی، از ارتش میانمار خواست رهبران منتخب را فورا آزاد کند.

همزمان یک مقام وزارت خارجه ژاپن نیز گفت این کشور در حال حاضر برنامه‌ای برای بازگرداندن شهروندانش از میانمار ندارد و اوضاع را تحت نظر دارد.