خانه / اخبار مهم روز / گروه طالبان با نگرانی از بازبینی و یا بی‌اعتنائی به توافق دوحه، در نامه‌ای به مردم آمریکا، خواستار اجرای آن شد

گروه طالبان با نگرانی از بازبینی و یا بی‌اعتنائی به توافق دوحه، در نامه‌ای به مردم آمریکا، خواستار اجرای آن شد

Semansky / POOL / AFP)

ملا برادر آخوند، معاون سیاسی گروه طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر، در نامه‌ای سرگشاده به مردم آمریکا از واشنگتن خواسته تا به توافقنامه دوحه که سال گذشته میان این گروه و آمریکا امضا شد، عمل کند.معاون گروه طالبان درحالی این نامه را نوشته که اخیرا احتمال بررسی توافقنامۀ دوحه توسط دولت بایدن مطرح شده است.

ملا برادر، معاون سیاسی گروه طالبان، در نامۀ سرگشادۀ خود که امروز سه‌شنبه ۲۸ دلو/۱۶فوریه به مناسبت یک‌ سالگی امضای توافقنامه دوحه میان این گروه و آمریکا نشر شده، روی عملی شدن این توافقنامه تمرکز کرده و توافقنامۀ دوحه را بهترین راه برای پایان جنگ افغانستان دانسته است.

معاون سیاسی طالبان در این نامه‌، افزون به اطمینان دادن از عملی کردن توافقنامه دوحه توسط گروه طالبان، به گونه‌ای غیرمستقیم از دولت جو بایدن نیز خواسته تا آن را عملی کند.

برخلاف کابل که گروه طالبان را مسئول افزایش خشونت‌ها پس از امضای توافقنامۀ دوحه می‌داند، ملا برادر اما در این نامه ادعا کرده که پس از امضای توافقنامه دوحه، «کاهش قابل ملاحظه‌ای» در عملیات‌ نظامی این گروه پدید آمده است.

در کنار این، ملا برادر در این نامه‌ تاکید کرده که درصورت عملی شدن توافقنامه دوحه، طالبان به آزادی بیان و برابری حقوقی شهروندان ارج می‌گذارند و نیز حقوق زنان را مطابق شریعت اسلامی، محترم می‌دارند.

از سوی دیگر، صدیق صدیقی که پیش از این سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان بود و به تازه‌گی به معاونت وزارت امور داخله گماشته شده است در واکنش به نامۀ ملا برادر گفت که «به‌جای نامه ‌نویسی برای بیرون شدن نیروهای بین‌المللی از افغانستان و فراهم‌سازی دوباره لانه‌ها و پناه‌گاه‌های امن تروریزم جهانی در خاک افغانستان، نیاز است تا (طالبان) از جنگ و ویرانی دست بکشند و وارد مذاکره شوند.»

صدیقی همچنین در توئیتی دیگر از جهان خواسته تا بر طالبان به دلیل نادیده گرفتن درخواست جهانی برای صلح و استفاده از توافقنامه دوحه برای گردش در مسکو و تهران، فشار بیشتری وارد کند.

پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفتگوهای بین الافغانی میان دولت افغانستان و طالبان نیز از آن متاثر شد و این روند موقتا متوقف شده است.

طالبان نیز به جای پیشبرد گفتگوها به سفرهای منطقه‌ای و دیدار با قدرت‌های منطقه پرداختند و همزمان با آن، برخی از مقام‌های آمریکا به دلیل عدم صداقت طالبان به توافقنامه دوحه، از احتمال بررسی توافقنامه دوحه و بازنگری روند خروج از افغانستان سخن راندند.

این اظهارات ظاهرا طالبان را نگران ساخته است و این نگرانی در نامۀ تازه ملا برادر، معاون گروه طالبان، آشکار است.