یک مقام سپاه قدس 5 بار از کارگاههای اسلحه حماس بازدید کرده است
«العربیه»، به شکل اختصاصی به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پیش از مرگ یک نیروی ویژه برای توسعه توان نظامی حماس تاسیس کرده است.
براساس این اطلاعات، ایران به شکل سری، اموالی را برای حماس ارسال میکرد تا این جنبش طی سالها و با هدف آمادگی برای رویارویی با اسرائیل، اقدام به توسعه توان نظامی و دفاع خود کند.
در همین راستا، گروهی از متخصصان موشکی که شامل افرادی از ایران، لبنان و یک شهروند سوریه بودند، توسعه توان موشکی حماس را بر عهده گرفتند. ایران همچنین یک مرکز ارتباط و کارگاههای توسعه تسلیحات زیرزمینی، برای حماس ایجاد کرد.
در همین راستا، یکی از فرماندهان نیروی قدس، 5 بار از این کارگاههای تسلیحاتی حماس دیدن کرد که آخرین بار آن در ژانویه سال 2021 بود.
تعدادی از مهندسان حماس هم توسط ایران برای ساخت، استفاده و توسعه تسلیحات آموزش دیدهاند. ایران، 25 فرمانده نظامی حماس را در تهران و توسط سازمان اطلاعات و نیروی قدس آموزش داد. در ادامه تلاشها برای بهبود توان نظامی حماس، ایران اقدام به تسهیل انتقال مواد مختلف برای ساخت موشک به غزه کرد.
در زمینه پهپادی هم مهندسان ایران و فلسطینی در سالهای گذشته اقدام به ساخت پهپادهای انفجاری حامل مواد منفجره در تهران کردند.
بازدید نماینده حماس از قبر سلیمانی
بازدید نماینده حماس از قبر سلیمانی
نشستهای متعددی میان رهبران حماس، فرماندهان نظامی ایران و فرماندهان نیروی قدس برگزار شد. یکی از این نشستها در ماه آوریل گذشته برگزار شد.
برای تامین هزینههای این فعالیتها، ایران کمکهای خود به حماس را افزایش داد تا این جنبش بتواند ساختار نظامی خود را توسعه دهد. تعدادی از رهبران حماس، با هماهنگی مقامات ایرانی اقدام به انتقال این اموال کردند.
تیم توسعه موشکی حماس که یک مهندس ایرانی هم در بین خود دارد، موشکهایی ساخته است که در حملات اخیر به تلآویو استفاده شد. یک مقام نظامی ایران هم به طور پنهانی در اواخر سال 2020، به غزه سفر کرد و از مراکز ساخت و انبارهای موشکی حماس دیدن کرد. در این دیدار، این تیم با مسئولان این بخش گفتگو داشت.
موشکهای حماس به شکل کامل در داخل نوار غزه ساخته شدند اما ایران تجربه و فناوریهای نظامی ویژه این امر را در اختیار حماس قرار داد.
چمدانهای پر دلار قاسم سلیمانی
خبرگزاری «رویترز»، در روزهای گذشته به نقل از یک مقام ایرانی، گزارش کرد که رژیم ایران ماهیانه میلیونها دلار برای جنبش حماس ارسال میکند و همچنین طرحهای اقتصادی در منطقه دارد که درآمدهای آن صرف تأمین هزینههای این گروه فلسطینی میشود.
بر اساس گزارش «رویترز»، این مقام ایرانی فاش کرد که حماس سه کارخانه موشکسازی زیرزمینی در غزه دارد. همزمان با آن، یک مقام اروپائی فاش کرد که حماس با کمک حکومت ایران، موشکهای دوربرد در اختیار گرفته و خاطر نشان کرد که این گروه فلسطینی ذخیره سرمایهگذاری عظیمی شامل میلیونها دلار برای خود اندوخته است.
محمود الزهار، وزیر خارجه پیشین و عضو ارشد کادر رهبری حماس، پیشتر فاش کرده بود که قاسم سلیمانی میلیونها دلار کمک نقدی در اختیار حماس قرار داده است و هیئتی از نوار غزه به ایران رفته بود، با چمدان این پولها را منتقل کرد.
الزهار در 27 دسامبر 2020، به شبکه «العالم»، گفت در سال 2006، با قاسم سلیمانی در تهران دیدار کرده و به او اطلاع داده که حماس در زمینه پرداخت حقوق کارمندان، خدمات اجتماعی و «کمکهای دیگر» با مشکل مواجه شده است و «حاج قاسم فوراً درخواست ما را پاسخ داد بهگونهای که روز بعد که پایان سفر بود، 22 میلیون دلار در چمدانهای فرودگاه (تهران) دیدم.»
این عضو ارشد کادر رهبری حماس افزود: «قرار بود مبلغ بیشتری پرداخت شود اما هیئت حماس 9 نفره بود و نمیتوانستیم بیش از این حمل کنیم زیرا هر چمدان 40 کیلوگرم گنجایش داشت.»
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در ژانویه 2021، در گفتوگویی با روزنامه «اعتماد»، با تائید ادعای مقامات حماس در مورد 22 میلیون دلار کمک بلاعوض ایران گفته است: «ایران برای سیاست خارجی همواره هزینه میکند.»
جنگ غزه و تمرکز غرب بر موشکهای ایران
در روزهای گذشته تحلیلها، اظهارنظرها و گزارشهای زیادی درباره خطرات موشکها و پهپادهای سپاه پاسداران و شبهنظامیان تابع آن در منطقه با ارزیابی بهکارگیری آنها در جنگ اخیر غزه توسط گروههای جهادی فلسطین، در رسانههای آمریکا منعکس شده است. در این راستا، پایگاه خبری «بلومبرگ»، گزارش مفصلی درباره این تسلیحات و خطر آن برای منافع آمریکا و هم پیمانان آن منتشر کرده و درباره این خطرات هشدار داد.
در این گزارش آمده که برای گروههای جهادی چون حماس و جهاد اسلامی که از سوی جمهوری اسلامی حمایت مالی و تسلیحاتی میشوند، رکورد جدیدی از نظر توانائی تسلیحاتی و حملات موشکی در برابر اسرائیل به دست آمده که وضعیت فعلی منطقه را با گذشته متفاوت میکند.
این گروهها در عرض 11 روز درگیریهای اخیر، 4000 موشک به سوی شهرهای اسرائیل پرتاب کردند که برد برخی از آنها به 250 کیلومتر میرسد. این رقم جدید در مقایسه با جنگ 2014 که حماس در آن زمان، در فاصله 50 روز، تنها 4500 موشک شلیک کرد، یک جهش نظامی برای این گروه محسوب میشود.