حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها میگوید که از نظر علی خامنهای “اسلامی شدن دانشگاهها مسئلهای است که روی دست نظام مانده است”، زیرا که دانشگاه همچنان “مظهر عالی نظام لیبرال دموکراسی با همۀ مبانی و خاستگاههای آن است.”
حجت الاسلام رستمی که این سخن را در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفته، تأکید کرده که کلیه تلاشهای ۴٣ سالۀ جمهوری اسلامی برای اسلامی کردن دانشگاهها به نتیجۀ دلخواه نرسیده است. به گفتۀ نمایندۀ رهبری در دانشگاهها : “بعد از انقلاب اسلامی تلاش شد تا نمادهای طاغوت و وابسته به غرب اصلاح شود و در محتوا هم تغییراتی ایجاد شد. در دانشگاهها ما شاهد انقلاب فرهنگی بودیم. […]تصفیه بعضی از اساتید مسئلهدار و وابسته به دربار و ساواک را شاهد بودیم. بعضی از متون اصلاح شد. بعضی از رشتهها حذف یا اضافه شد. گروه معارف اضافه شد و روحانیت در دانشگاهها حضور یافت و این همه تلاشهایی بود که برای اسلامی شدن و انقلابی شدن دانشگاهها صورت گرفت. اما، واقعیت این [است] که تغییر بنیادینی در دانشگاهها ایجاد نشد.”
به همین خاطر، به گفتۀ حجت الاسلام رستمی، رهبر حکومت اسلامی “صریحاً گفته است که اسلامی شدن دانشگاهها مسئلهای است که روی دست نظام مانده است.” نمایندۀ نهاد رهبری در دانشگاهها سپس با انتقاد از “روند آموزشی دانشگاهها” و “فاصله گرفتن آن از مبانی اسلامی” افزوده است که در دو حوزۀ “آموزش و پژوهش” دانشگاههای کشور همانند کشورهای غربی “هیچ نقش و مأموریتی دربارۀ تربیت مؤمنانه ندارند، هر چند ما معتقدیم که مأموریتی دربارۀ تربیت فرد سکولار دارند.”
نمایندۀ نهاد رهبری در دانشگاهها سپس افزوده است که خروجی دانشگاههای کشور در درازمدت و میان مدت “تربیت فردی ناباورتر به الگوها و ارزشهای دینی و متمایلتر به نظام غربی است.” حجت الاسلام مصطفی رستمی سپس افزوده است که برغم ۴٣ سال تلاش برای اسلامی کردن اجباری دانشگاهها “جریان تربیتی در دانشگاه هیچ نسبتی با الگوهای دینی ندارد و در این باره باید با جدیت تصمیمگیری شود.” نمایندۀ نهاد رهبری در دانشگاهها مهمترین دستاورد در زمینۀ دینی شدن دانشگاهها را “ازدواجهای دانشجویی” خواند که آنهم به گفتۀ وی صرفاً به یاری پول بیت رهبری سر پا مانده است. حجت الاسلام رستمی افزود : ” ازدواج دانشجویی هم به خاطر حمایت حضرت آقا و تأکید بر این که اگر جایی کم آمد از بیت پرداخته بشود سر پا مانده است”.