وزیر بهداشت ایران ازامضا کنندگان فرمان منع واردات واکسن : شمار قربانیان کرونا از کشته‌شدگان جنگ بیشتر شده؛ به جای باران، سیل بارید و امروز ۵ میلیون دوز واکسن وارد شد

زالی: چطور در تحریم حاضریم تجهیزات نفتی را 3 برابر قیمت بخریم، ولی در مورد واکسن این کار را نمی‌کنیم
بهرام عین‌اللهی، وزیر‌ بهداشت ایران، اعلام کرد که شمار جان‌باختگان بر اثر بیماری کرونا از شمار کشته‌شدگان در جنگ ایران و عراق «بیشتر» است.
عین‌اللهی، جمعه، 19 شهریور، در جلسه ستاد مقابله با کرونا در قزوین، جان‌باختن روزانه 600 نفر بر اثر ابتدا به ویروس کرونا را «فاجعه بسیار بزرگ» خواند و گفت در 8 سال جنگ ایران و عراق، «230 هزار تا 240 هزار نفر» کشته شدند ولی در 18 ماه شیوع کرونا در ایران «113 هزار نفر» جان باخته‌اند.
آمارهای رسمی در ایران نشان می‌دهد که شمار جان باختگان مبتلا به کرونا در این کشور بیش از 113 هزار نفر است. با این‌حال کارشناسان معتقدند این آمار واقعی نیست و شمار جان باختگان کرونایی در ایران، دست‌کم «هفت برابر» آمار رسمی است.
پیشتر علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران اعلام کرده بود ایران از دادن آمارهای واقعی مبتلایان و فوتی‌های کرونا به سازمان جهانی بهداشت خودداری کرده است.
بر اساس گفته کارشناسان بهداشت، برای رسیدن به ایمنی جمعی مقابل بیماری‌های عفونی، باید بین 60 تا 80 درصد جمعیت، مبتلا یا واکسینه شده باشد، در حالی که بنا بر ادعای وزارت بهداشت ایران، تنها حدود 18 درصد جمعیت بالای 18 سال کاملا واکسینه شده‌اند.
بهرام عین‌اللهی که پیش از رسیدن به پست وزارت از امضا کنندگان فرمان منع واردات واکسن کرونای بریتانیایی و آمریکایی بود، در اظهارات تازه خود راه‌ حل کنترل بحران کرونا را واکسیناسیون دانست و گفت: «در حال حاضر هر بیمار کرونایی به طور متوسط حدود 30 تا 40 میلیون تومان هزینه درمانی دارد در حالیکه با یک واکسن 9 دلاری می‌توان از شدت بیماری و مرگ و میر بیماران پیشگیری کرد».
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران ابتدا ورود واکسن‌های تولید آمریکا و بریتانیا را عامل اصلی فاجعه معرفی کرد اما اخیرا شیوع کرونا را مسئله «اول و فوری» ایران خواند و گفت که اگر این واکسن‌ها ساخت کشور دیگری باشد مانعی ندارد.

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران، که در جلسه ستاد مقابله با کرونا در قزوین سخن می‌گفت، اظهار داشت: «امروز متاسفانه به دلیل کرونا شاهد صحنه های بدی هستیم و روزانه ۶۰۰ خانواده عزادار می شوند. آمار فوتی های کرونا طی یک سال و نیم گذشته از تعداد شهدای هشت سال جنگ تحمیلی نیز بیشتر شده است».
وزیر بهداشت در عین حال در سخنانش مدعی واردات انبوه واکسن به کشور شد و گفت: «شنیده بودیم که به ایران واکسن نمی دهند؛ زمانی که دولت را تحویل گرفتیم اصلاً واکسن نداشتیم و تمام واکسن‌های ذخیره هفته صفر شده بود، واردات واکسن برای کشور از جایی انجام شد که اصلا فکر نمی کردیم و در واقع به جای باران، سیل بارید و امروز ۵ میلیون دوز واکسن وارد شد و فردا ۱۰ میلیون دوز دیگر وارد می شود. تا پایان شهریور ماه نیز ۵۰ میلیون دوز واکسن وارد کشور خواهد شد».
وی با بیان اینکه تا پایان تیر ماه تنها پنج میلیون دوز واکسن تزریق شده بود، گفت: «تاکنون ۳۲ میلیون دوز تزریق شده است». مقام‌های بهداشتی ایران به ویژه ستاد اجرایی فرمان امام در ماه‌های گذشته وعده داده بودند که تا پایان شهریور ماه امسال ۵۰ میلیون دوز واکسن داخلی تولید و توزیع می‌شود اما به گفتۀ علیرضا رئیسی تا کنون تنها ۴ میلیون دوز واکسن داخلی به وزارت بهداشت توزیع شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو: واردات فایزر نداشته ایم؛ آنچه به اسم فایزر فروخته می شود تقلبی است
محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو، روز جمعه درباره ادعای وجود واکسن کرونای فایزر در بازار ایران، گفت: «ما به همه منابع معتبر واکسن از جمله فایزر اروپا که برای شرکت بایون‌تک است، معرفی‌نامه و مجوز برای واردات داده‌ایم؛ با این حال، این‌که اعلام می‌کنند در بازار ناصرخسرو فایزر وجود دارد، واقعاً درست نیست. مردم مطمئن باشند اگر کسی واکسنی به عنوان فایزر به دست مصرف‌کننده می‌دهد، آن واکسن تقلبی است».
وی افزود: «حتی روابط عمومی فایزر آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که فایزر صرفاً از سوی دولت‌ها خرید و فروش می‌شود و تاکنون ما به هیچ بخش خصوصی فایزر نداده‌ایم. حتی در این اطلاعیه اعلام کردند آنچه در بازار ایران به عنوان فایزر اعلام شده، تقلبی است».
وی ادامه داد: «باید توجه کرد که دمای نگهداری فایزر منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد است و شرایط خاصی برای حمل و نقل دارد؛ بنابراین خواهش می‌کنم مردم این فریب را باور نکنند». شانه‌ساز تاکید کرد: «تاکنون سابقه واردات رسمی فایزر به کشور را نداشته‌ایم؛ بنابراین شک نکنید چیزی که به‌عنوان فایزر فروخته می‌شود، تقلبی است».
به رغم هشدار نسبت به جهش های کرونا، عراق به درخواست مقامات ایران، ویزای اربعین را به ۶٠ هزار نفر افزایش داد
بنا به درخواست مقام‌های جمهوری اسلامی بر اعزام شمار بیشتری از افراد به مراسم اربعین در عراق با وجود اوج گیری کرونا، مصطفی الکاظمی با اهدای ۳۰ هزار ویزای دیگر، سهمیه ایران در پیاده روی اربعین را به ۶۰ هزار نفر افزایش داد.
پیشتر کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی عراق یک‌شنبه گذشته با ورود ۳۰ هزار نفر برای شرکت در مراسم اربعین از طریق فرودگاه‌های بین‌المللی عراق و ۱۰ هزار نفر نفر از سایر کشورها موافقت کرده بود. با این حال خبرگزاری تسنیم، خبر داد که نخست وزیر عراق علاوه بر سهمیه تعیین شده از سوی کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی عراق، ۳۰ هزار ویزای دیگر نیز به ایران و ۱۰ هزار ویزا نیز به سایر کشورها اختصاص داده است.
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان بهداشت و درمان در ایران از جمله حمید سوری، رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ چند روز قبل با اشاره به سطح پایین واکسیناسیون در ایران و عراق و احتمال ورود گونه‌های جهش‌یافته جدید کرونا، به مقام‌های کشور توصیه کرد که امسال نیز از برگزاری این مراسم صرف‌نظر کنند.
افزایش ابتلا به قارچ سیاه در میان بیماران کرونایی
خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی، با اشاره به افزایش مبتلایان قارچ سیاه در میان بیماران کرونایی، گفت: «در حال حاضر مهمترین معضل بیمارستانها این است که شیوع کرونا باعث شده خدمت به بیماران دیگر محدود شود. درمان بیماری قارچ سیاه نیاز به تبحر و تخصص‌های مختلف دارد، به همین دلیل مراکز درمانی اقصی نقاط کشور، بیماران خود را به ما ارجاع می‌دهند».
وی افزود: «تعداد بیماران قارچ سیاه که به ما ارجاع شده طی روزهای اخیر افزایش یافته است. خطر وخاومت این بیماری، اگر دیر تشخیص داده شود یا خوب درمان نشود، بسیار بالاست. بسیاری از بیماران باید چندین بار به اتاق عمل بروند و داروهای مخصوص بگیرند. بنابراین این بیماری نیاز به تشخیص سریع، درمان مناسب و امکانات و تجهیزات ویژه دارد.»
او در ادامه گفت: «در حال حاضر بیماری کرونا هنوز کنترل نشده و باعث شده نتوانیم خدمات کافی به دیگر بیماران غیر کرونایی بدهیم. درمان این افراد به تعویق می‌افتد و گاهی اوقات از مرحله درمان مطلوب خارج می‌شود و دیگر مانند قبل امکان درمان مناسب را نداریم. این مهم ترین مشکل ما است و درمان بیماران غیرکرونایی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است».
تا کنون ۴۶٫۶ میلیون دوز واکسن وارد ایران شده است؛ سینوفارم ۸۰ درصد واکسنهای وارداتی
تازه ترین گزارشی که معاون فنی گمرک ایران در رابطه با وضعیت ورادات واکسن به وزارت بهداشت اعلام کرده است، نشان می دهد که از ۱۵ بهمن سال گذشته تا ۱۹ شهریور ماه سال جاری، ۴۶ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۸۰۶ دوز واکسن در ۴۹محموله وارد کشور شده است.
از مجموع واکسن‌های وارد شده، ۲۸ محموله واکسن چینی سینوفارم به تعداد ۳۷ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۵۹۶ دوز است که بالاترین سهم را در بین واکسن های وارداتی دارد. همچنین ۱۱ محموله از واکسن اسپوتنیک روسیه به تعداد یک میلیون و ۴۵ هزار دوز و دو محموله آسترازنکا از این کشور حاوی ۹۶۳ هزار دوز نیز وارد شده است.
بنا به گفته گمرک، از واکسن استرازنکای وارداتی، سه محموله از ژاپن با دو میلیون و ۹۱۱ هزار و ۸۱۰ دوز، از چین (کوواکس) یک محموله با یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دوز و همچنین استرازنکای اتریش یک محموله با ۵۰۰ هزار دوز وارد شده است. از ایتالیا نیز یک محموله واکسن حاوی یک میلیون و ۴۵۲ هزار دوز در قالب کوواکس به ایران آمده است. محموله دیگری نیز حاوی ۱۲۵ هزار دوز از هند (بهارات) وارد کشور شده است.
براساس گزارش معاون فنی گمرک ایران ، تعداد واکسن های وارداتی در شهریور ماه بالاترین حد را نسبت به ماه های گذشته داشته است ؛ به طوری که بیشترین میزان و در حدود ۱۹ میلیون و ۹۹۷ هزار و ۱۹۶ دوز در حدود ۱۹ روز گذشته از شهریور ماه وارد کشور شده است.
آمار رسمی کرونا در ایران؛ مرگ ۴۴۵ بیمار در یک روز
بنابراعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۹ شهریور و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۱۱۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۱۸۷ نفر از آنها بستری شدند.
بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۹۱۳ نفر رسیده و در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۴۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۱۳ هزار و ۳۸۰ نفر رسید.
همچنین ۷۴۱۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۳۰ میلیون و ۱۷ هزار و ۳۷۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۴۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.