دیر کاترین مقدس در شبهجزیره سینا
بعد از حمله۱۰ روز پیش به دو کلیسای مسیحیان مصر در شهرهای طنطا و اسکندریه، به یکی دیگر از امکان مذهبی مسیحیان قبطی مصر حمله شد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که چند فرد مسلح در مقابل دیر کاترین مقدس در شبه جزیره سینا به چند پلیس تیراندازی کردهاند.
وزارت کشور مصر اعلام کرده که در این تیراندازی دستکم یک مأمور پلیس کشته و سه پلیس دیگر مجروح شدهاند.
وزارت کشور مصر میگوید پلیس در حال محافظت از دیر کاترین مقدس بود که افراد مسلح به طور غافلگیرانهای در خیابان به روی پلیس آتش گشودند و سپس از صحنه درگیری گریختند. مأموران امنیتی مصر در جستوجوی آنها هستند.
گروه دولت اسلامی (داعش) مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
دیر کاترین مقدس در قرن ششم میلادی بر روی کوهپایه سینا ساخته شده و قدیمیترین دیر مسکونی جهان مسیحیست. هر سال هزاران جهانگرد برای دیدن این اثر تاریخی به شبهجزیره سینا سفر میکنند.
دیر کاترین مقدس در میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده. در این صومعه سندی وجود دارد به نام «آشتینامه محمد» که به محمد، پیامبر اسلام نسبت داده میشود و گفته میشود که متن آن به خط علی بن ابیطالب است.
ظاهراً ساکنان دیر و از جمله کشیش مستقر در این صومعه در این تیراندازی آسیب ندیدهاند.
یکشنبه ۹ آوریل در اثر انفجار دو بمب در کلیسای شهرهای طنطا و اسکندریه، دستکم ۴۵ نفر کشته و دهها نفر مجروح شدند. انفجار اول در شهر طنطا و در ساعتی پرازدحام، بعد از انجام مراسم عشای ربانی در کلیسای مار جرجیس روی داد. انفجار دوم، ساعتی بعد در کلیسای اسکندریه اتفاق افتاد. مسئولیت این دو انفجار را هم گروه دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفت.
مسیحیان که حدود ۱۰ درصد از جمعیت مصر را تشکیل میدهند پیش از این بارها هدف حملات انفجاری اسلامگرایان تندرو قرار گرفتهاند.
دور جدید حمله داعش به مسیحیان مصر در ۱۱ دسامبر سال گذشته، بعد از انفجار انتحاری در کلیسای جامع قبطیها در قاهره آغاز شد.
همچنین در پی تهدیدها و ترورهای داعش، دانشجویان و خانوادههای مسیحی از صحرای سینا به مناطق دیگر گریختهاند.
۱۰ آوریل پارلمان مصر برقراری وضعیت فوقالعاده به مدت سه ماه در این کشور را تصویب کرد. عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر این درخواست را در واکنش به حملات داعش به دو کلیسای مسیحیان قبطی در طنطا و اسکندریه مطرح کرده بود. او گفته بود با اعلام وضعیت فوقالعاده قصد دارد تعداد سربازان و نیروهای امنیتی را افزایش دهد و به طور مؤثرتری با تروریسم و اسلامگرایی مقابله کند.
سازمان غیردولتی «جامعه دفاع از مردم تهدیدشده» که در زمینه حقوق اقلیتهای دینی و قومی در جهان فعالیت میکند از تمدید وضعیت فوقالعاده در مصر انتقاد کرده است. این سازمان بینالمللی گفته است با تصویب وضعیت فوقالعاده در مصر به خشم علیه مسیحیان قبطی بیشتر دامن زده میشود.