سی و سه نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا خواستار پاسخگویی دولت بایدن درباره لغو تحریم‌ها ی موشکی ایران شدند

قانونگذاران کنگره خواستار پاسخگویی دولت بایدن درباره لغو تحریم‌های موشکی ایران شدند
این بخشی از تلاش‌های گسترده جمهوری‌خواهان برای افشای آن چیزی است که آنها «معاملات مخفی دولت بایدن با ایران» نام نهاده‌اند
گروهی متشکل از سی و سه نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا خواستار پاسخگویی دولت بایدن درباره لغو تحریم‌ها علیه برخی نهادهای مرتبط با برنامه تولید موشک‌های بالستیک ایران شدند.

به گزارش «واشینگتن فری‌بیکن»، پنجشنبه 21 اکتبر 2021، قانونگذاران مظنون هستند که تصمیم وزارت خزانه‌داری برای لغو این تحریم‌ها، باید بخشی از «بسته امتیازات»ی باشد که دولت بایدن به منظور جلب توجه ایران برای از سرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای 2015 موسوم به «برجام» در نظر گرفته است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز 8 اکتبر تحریم‌های «گروه صنعتی ماموت» و چند نهاد وابسته به آن را لغو کرد. این سازمان در دوران دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، تحت عنوان «تولیدکننده و تامین‌کننده کالاهای دومنظوره در سطح نظامی مفید برای برنامه‌های موشکی ایران» تحریم شده بود.

جمهوری‌خواهان به رهبری برایان استیل از ویسکانسین، جیم بنکس از ایندیانا، و جو ویلسون از کارولینای جنوبی از وزارتخانه‌های خزانه‌داری و خارجه دولت بایدن خواسته‌اند تا ثابت کنند که ماموت و شبکه‌های وابسته به آن درگیر فعالیت‌هایی نیستند که به توسعه موشکی ایران کمک می‌کند.

قانونگذاران در نامه‌ای خطاب به وزراتخانه‌های دولت بایدن نوشته‌اند: «ما قصد داریم تمام تحریم‌های لغوشده علیه ایران و متحدانش را بررسی کرده و برای خنثی کردن قابلیت‌های حملات دوربرد رژیم تلاش کنیم. ما از شما می‌خواهیم اثبات کنید که سازمان‌هایی که تحریم‌های‌شان لغو شده، طبق قوانین ایالات متحده درگیر اعمالِ لازم به تحریم نیستند.»

به گفته «واشینگتن فری‌بیکن»، جمهوری‌خواهان در این نامه پانزده روز به دولت بایدن مهلت داده‌اند تا اطلاعات لازم را در اختیار کنگره قرار دهد. تحقیقات درباره برنامه موشک‌های بالستیک ایران بخشی از تلاش‌های گسترده جمهوری‌خواهان برای افشای آن چیزی است که آنها «معاملات مخفی دولت بایدن با ایران» نام نهاده‌اند. در همین راستا، تحقیقاتی نیز درباره لغو یا کاهش تحریم‌های بانکی و نفتی ایران در حال انجام است.