خانه / اخبار مهم روز / سفیرآمریکا: اثرات «شرارت منطقه‌ای» و «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای» ایران را نمی‌توان نادیده گرفت

سفیرآمریکا: اثرات «شرارت منطقه‌ای» و «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای» ایران را نمی‌توان نادیده گرفت

لیندا توماس گرین‌فیلد٬ سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه با اشاره به جاه طلبی اتمی و اقدامات «شرارات‌بار» ایران در منطقه از شورای امنیت خواست جلسات بیشتری درباره جمهوری اسلامی برگزار کند.

محور اصلی سخنرانی خانم لیندا توماس گرین‌فیلد در نشست شورای امنیت درباره «خاورمیانه» بر موضوع صلح در این منطقه متمرکز بود.سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در ابتدا به سفر اوایل ماه جاری میلادی خود از اسرائیل، کرانه باختری و اردن اشاره کرد و گفت، این سفر در راستای تأیید مجدد حمایت ایالات متحده از راه حل تشکیل دو کشور صورت گرفت، راه حلی که ما هنوز قویاً معتقدیم قابل اجرا است – راه حلی که براساس آن (شهروندان) در یک اسرائیل یهودی و دموکراتیک زندگی می‌کنند و در کنار آن یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی قرار دارد.

خانم لیندا توماس گرین‌فیلد همچنین گفت، شاهد وضعیت امنیتی جدی در اسرائیل بودم. اسرائیل به طور مرتب توسط «سازمان‌های تروریستی، از جمله حماس و حزب‌الله، که هر دو توسط ایران تامین مالی می‌شوند» مورد حمله قرار می‌گیرد.لیندا توماس گرینفیلد با تمرکز بر شرایط اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها و مسئله صلح در خاورمیانه، گفت، «سازمان‌های تروریستی، از جمله حماس و حزب‌الله، که هر دو توسط ایران تامین مالی می‌شوند» مرتبا به اسرائیل حمله می‌کنند.

سفیر آمریکا گفت: «نمی‌توان اثر کارهای بد ایران در منطقه، جاه‌طلبی‌های هسته‌ایش، و نفرتش از اسرائیل را نادیده گرفت.»

خانم توماس گرینفیلد در بخش دیگری از سخنانش گفت اسرائیلی‌ها نگرانی خود را درباره تمرکز سازمان ملل متحد بر اسرائیل را نیز با او در میان گذاشتند.

سفیر آمریکا گفت، نشست‌های ماهانه شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه تقریبا بر اسرائیل متمرکز است، در حالی که به گفته او، شورای امنیت باید در مورد مسائلی که امنیت و صلح جهان را تهدید می‌کند جلسه بگذارد و به طور منظم‌تری «جلسات علنی در مورد لبنان و ایران» داشته باشد.

نماینده آمریکا همچنین گفت در سفرش شاهد آن بود که که وضعیت امنیتی برای فلسطینی‌ها نیز چه قدر جدی است و افزود، عدم موافقت ایالات متحده با گسترش شهرک‌سازی به دهه‌ها قبل بازمی‌گردد و این برای آمریکا سیاست جدیدی نیست.

او گفت کنترل حماس بر غزه شرایط را برای فلسطینی‌ها وخیم‌تر کرده است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت رویکرد دولت بایدن در قبال صلح خاورمیانه این است که اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها مستحق میزان برابری در آزادی، کرامت، امنیت و رفاه هستند، که این امر برای خود یک هدف، و ابزاری برای پیشبرد مذاکرات دو طرفه است. او گفت نمی‌توان بدون اعتمادسازی در این رسیدن به این هدف پیشرفت کرد.

نماینده آمریکا گفت اسرائیل و فلسطینی‌ها باید دست به اقدامات اعتمادساز بزنند و شورای امنیت هم می‌تواند به نوبه خود در این زمینه از طریق اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت برای «محدود کردن فعالیت‌های بدخیم منطقه‌ای ایران، تهدیدات هسته‌ای، و حمایت از سازمان‌های تروریستی مانند حماس و حزب‌الله» اعتماد سازی کند.این ظهارات در حالی مطرح شده است که وب‌سایت خبری اکسیوس روز دوشنبه به نقل از دو منبع آمریکایی نوشت مقامات اسرائیلی گفته‌اند که جمهوری اسلامی در صدد غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم است. اورانیوم با غظلت بالا برای ساخت تسلیحات اتمی کاربرد دارد.

طبق این گزارش، اسرائیل همچنین معتقد است این اتفاق می‌تواند تهران را به افزایش بیشتر حملات علیه نیروها و منافع آمریکا در منطقه از طریق نیروهای خود در یمن، سوریه و عراق سوق دهد.

وضعیت فلسطینی‌ها

خانم لیندا توماس گرین‌فیلد همچنین گفته است که در سفر اخیر خود نگرانی‌های شهروندان فلسطینی را نیز شنیده است.

او اظهار داشت: من داستان‌هایی در مورد حمله شهرک نشینان اسرائیلی به فلسطینی‌ها، غارت خانه‌ها و تخریب اموال در کرانه باختری را شنیدم، و این موضوعی است که من به طور گسترده با همتایان اسرائیلی درباره آن بحث کردم.

سفیر آمریکا در سازمان ملل در ادامه گفت، به من گفته شد که خانواد‌ه‌های فلسطینی می‌ترسند مجبور به ترک خانه‌های خود شوند، زیرا با گسترش شهرک‌های (یهودی نشین) امکان گرفتن مجوز ساخت تقریبا (برای فلسطینی‌ها) غیر ممکن است.

خانم لیندا توماس گرین‌فیلد تصریح کرد، عدم موافقت ایالات متحده با گسترش شهرک‌سازی به دهه‌ها قبل باز می‌گردد. این برای ما چیز جدیدی نیست. اما این رویه به مرحله حساسی رسیده است و اکنون حتی امکان عملی بودن راه حل ایجاد دو کشور از طریق مذاکره را تضعیف می‌کند.

شورای عالی وزیران اسرائیلی که طرح‌های ساخت‌وساز در یهودی‌نشین‌های کرانه باختری را بررسی می‌کند، روز دوم آبان با موافقت با احداث ۱۳۵۵ خانه جدید در هفت شهرک، مناقصه ساختمان‌سازی مربوطه را منتشر کرد.

این نخستین طرح ساخت ‌و ساز از زمان آغاز به کار دولت نفتالی بنت و همچنین نخستین طرح توسعه شهرک‌ها در ده ماه کار دولت جو بایدن در آمریکا بوده است.

رسانه‌های اسرائیل اعلام مخالفت شدید دولت کنونی آمریکا با طرح ساخت ‌و ساز را «پایان ماه عسل» در روابط دستگاه دولتی جو بایدن با دولت نفتالی بنت نامیده‌اند.

راه حل «دو کشور برای دو ملت» بر تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی (بر اساس مر‌زها