خانه / اخبار مهم روز / کی‌یف با ذخیر مواد غذایی خود را برای حمله نهایی آماده می‌کند

کی‌یف با ذخیر مواد غذایی خود را برای حمله نهایی آماده می‌کند

به گفته مقامات اوکراینی نیروهای روسی درصدد حمله مستقیم به کی‌یف هستند. معاون مدیریت شهری کی‌یف گفت که برنامه ذخایر مواد غذایی برای تامین دو میلیون نفر به مدت دو هفته تنظیم شده است.

● گفت‌وگوی زلنسکی با سران لهستان و بلغارستان

رئیس جمهور اوکراین روز یکشنبه ۱۳ مارس اعلام کرد که با آندری دودا، رئیس جمهور لهستان و کریل پتکوف، نخست وزیر بلغارستان گفتگوی تلفنی داشته است. ولودیمیر زلنسکی در توییتر نوشت، دو سیاستمدار اروپایی را از “استراتژی دفاعی اوکراین و جنایات سربازان روسیه” مطلع کرده است. او همچنین از کمک‌های ارائه شده و حمایت‌های اتحادیه اروپا از ادغام اوکراین در این اتحادیه قدردانی کرد.

● کی‌یف در حال ذخیره مواد غذایی برای مقاومت در شرایط محاصره است

پایتخت اوکراین برای محاصره احتمالی توسط نیروهای روسیه آماده می‌شود. والنتین موندریوسکی، معاون مدیریت شهری کی‌یف روز ۱۳ مارس گفت، برنامه ذخایر مواد غذایی برای تامین دو میلیون نفر به مدت دو هفته تنظیم شده است.
پیش‌تر ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف گفته بود که صدها هزار نفر از ساکنان شهر گریخته‌اند و کمتر از دو میلیون نفر هنوز در پایتخت اوکراین هستند.

● مذاکرات احتمالی صلح با میانجی‌گری اسرائیل و ترکیه

خبرگزاری‌های به نقل از یک مشاور ولودیمیر زلنسکی گزارش دادند که اوکراین حاضر است با اسرائیل و ترکیه برای وساطت میان دو کشور در حال جنگ همکاری کند. مشاور زلنسکی ضمن بیان این که ابتدا باید مکان و چارچوبی برای مذاکرات صلح مشخص شود گفته است: «به محض این که این موضوع روشن شود، نشست هم برگزار خواهد شد.»
او ابراز خوش‌بینی کرده است که این اتفاق در آینده بسیار نزدیک خواهد افتاد.
همزمان با انتشار این خبر، یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل ضمن محکوم کردن تهاجم روسیه به اوکراین از مسکو خواست، حمله‌های خود به کشور همسایه را متوقف کند و به درگیری نظامی پایان دهد.
لاپید در حال حاضر برای مذاکره با همتای رومانیایی خود در بخارست به سر می‌برد. مقامات اسرائیلی تاکنون چنین موضع‌گیری مستقیمی در محکومیت حمله روسیه نکرده‌اند.

● دولت بریتانیا به افرادی که پناهجویان اوکراینی را بپذیرند کمک مالی می‌دهد

دولت بریتانیا اعلام کرد، افراد یا خانواده‌هایی که به مدت شش ماه بلاعوض پناهجویان اوکراینی را در منزل خود می‌پذیرند ماهانه ۳۵۰ پوند کمک مالی می‌کند. این اقدام به عنوان بخشی از برنامه دولتی “خانه‌هایی برای اوکراین” معرفی شده است. گفته ‌شد که دولت جانسون می‌خواهد از این طریق به انتقادهایی که این روزها به دولت وارد می‌شود واکنش نشان دهد. منتقدان بر این نظرند که دولت بریتانیا از پذیرفتن مسئولیت کامل برای پناهجویان اوکراینی سر باز می‌زند.

● بازداشت مخالفان جنگ در روسیه

به گزارش فعالان مدنی روسیه، نیروهای امنیتی این کشور بار دیگر شماری از معترضان به جنگ در اوکراین را دستگیر کرده‌اند. خبرگزاری‌ها به نقل از گروه “او.دی.وی اینفو” (ODV Info) نوشتند، در دست‌کم ۱۴ شهر روسیه علیه جنگ اوکراین تظاهرات برگزار شده است. گفته می‌شود که تاکنون بیش از ۶۰ نفر از شرکت‌کنندگان دستگیر شده‌اند.
روز یکشنبه ۱۳ مارس در شهرهای گوناگون اروپایی تظاهرات گسترده‌ علیه جنگ برگزار می‌شود.

● یک مقام محلی اوکراین: در حمله به شهر میکولایف ۹ نفر کشته شدند

ویتالی کیم، فرماندار منطقه میکولایف در تلگرام نوشت، بر اثر بمباران ارتش روسیه ۳۵ تن از ساکنان شهر میکولایف جان خود را از دست داد‌ه‌اند. این شهردر جنوب اوکراین واقع شده، حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و در چند روز اخیر به شدت مورد حمله قرار گرفته اما تاکنون مقاومت کرده است.
اگر نیروهای روسی موفق شوند از میکولایف عبور کنند، می‌توانند راهی بندر مهم اودسا در جنوب غربی اوکراین شوند.

●مقام رسمی اوکراینی: ‌شهردار یک شهر دیگر ربوده شد

اُلکساندر استاروچ، رئیس مرکز فرماندهی نظامی منطقه زاپوریژیا، روز ۱۳ مارس در فیس‌بوک نوشت: «جنایات جنگی بیشتر و سیستماتیک‌تر می شوند». به گفته او شهردار دنیپروردنه (Dniprorudne) ربوده شده است. دنی‌پرورودنه یک شهر کوچک با حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب بخش مرکزی اوکراین است.
مقامات محلی پیش‌تر اعلام کرده بودند که شهردار شهر ملیتوپل ربوده شده است. نیروهای روسی گالینا دالیچنکو را به عنوان شهردار ملیتوپول منصوب کردند. خانم دالیچنکو از سیاستمداران اپوزیسیون اوکراین و متولد روسیه است.

● ارسال ۴۴۰ تُن مواد خوراکی از آلمان به اوکراین

مرکز هماهنگی تازه‌تأسیس وزارت کشاورزی و تغذیه آلمان اعلام کرد که از آغاز کار خود در یک هفته پیش تا روز دوشنبه ۱۳ مارس بیش از ۴۴۰ تُن مایحتاج شهروندان اوکراین را به این کشور فرستاده است. در این راستا ۲۰ کامیون حامل مواد غذایی اساسی، آب، آب میوه، غذای کودک، کنسرو ماهی و گوشت به اوکراین ارسال شده است. این کمک‌های انسانی را چند شرکت خرده‌فروشی و مواد غذایی آلمان اهدا کرده‌اند. این روزها کمک‌های نقدی آلمانی‌ها به طرز کم‌سابقه‌ای افزایش یافته است. تنها در یک آکسیون اینترنتی برای آلمانی‌ها با شرکت ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف و برادرش ولادیمیر، حدود ۱۰۰ میلیون یورو کمک مالی جمع‌آوری شد.

● ایجاد کریدورهای امن برای خروج غیرنظامیان

بر اساس گزارشی رسمی از اوکراین، ۱۴ کریدور امن برای نجات غیرنظامیان از شهرهای درگیر برنامه‌ریزی شده است. ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین گفت، کاروانی با چند تُن کمک‌های بشردوستانه دوباره تلاش خواهد کرد به شهر بندری محاصره‌شده ماریوپل برسد. همراه این کاروان اتوبوس‌هایی نیز اعزام شده‌اند که برای انتقال ساکنان منطقه در نظر گرفته شده‌اند. قرار است این کاروان را چند کشیش همراهی کنند. تمامی تلاش‌هایی که برای ایجاد کریدورهای امن در مسیر ماریوپل انجام شده، بی‌نتیجه بوده‌اند.

● کی‌یف: در حمله به پایگاه نظامی در نزدیکی لهستان ۹ نفر کشته شدند

به گفته مقامات اوکراینی، در حمله به پایگاه نظامی در نزدیکی لویو ۹ نفر کشته و ۵۷ نفر زخمی شده‌اند. پیش‌تر گفته شد که مربیان نظامی خارجی نیز در این پایگاه حضور داشته‌اند.
بر اساس برخی گزارش‌ها، چند موشک به این شهر شلیک شده اما سخنگوی ارتش گفت، یک پایگاه نظامی مورد حمله هوایی قرار گرفته است.

● وزیر خارجه قطر به مسکو می رود

روز یکشنبه، ۲۲ اسفند (۱۳ مارس) ، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر مور خارجه قطر به مسکو می‌رود. به گزارش خبرگزاری رویترز، مذاکرات احیای برجام در وین و جنگ در اوکراین از موضوعات محوری مذاکرات او با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه خواهد بود.
وزارت خارجه قطر پیش‌تر گفته بود که شیخ محمد روز شنبه از طریق تلفن با همتایان ایرانی و آمریکایی خود، حسین امیرعبداللهیان و آنتونی بلینکن گفت‌وگو کرده است.

● مسکو: جدایی‌طلبان بخش‌هایی از سیویرودونتسک را تصرف کرده‌اند

خبرگزاری اینترفکس به نقل از ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گزارش داد که جدایی طلبان طرفدار روسیه در چند منطقه پیش‌روی داشته‌اند. اینترفکس نوشت: «یگان‌های جمهوری خلق لوهانسک بخش‌های شرقی و جنوبی شهر (سیویرودونتسک) را بسته‌اند.»
به گفته مقامات روسیه، تهاجم در نزدیکی شهر پوپاسنا در نزدیکی لوهانسک نیز ادامه دارد و جدایی‌طلبان قسمت‌های شمالی شهر را اشغال کرده‌اند.
امکان بررسی صحت این خبرها وجود ندارد.

● افزایش حمله و توهین به روس‌های مقیم آلمان

شهروندان روس مقیم آلمان از زمان حمله به اوکراین با دشمنی بی‌سابق‌ای روبرو شده‌اند. “اشپیگل” با استناد به آمار پلیس جنایی فدرال گزارش داد که تاکنون ۳۱۸ مورد جزایی مرتبط با جنگ اوکراین ثبت شده است. این آمار شامل آسیب به اموال روس‌ها، توهین به آنها و تهدیدشان در اینترنت و خیابان می‌شود. اشپیگل” به نقل از یکی از افرادی که برای حقوق و منافع آلمانی‌های روستبار فعالیت می‌کند نوشت: «ما همواره در کنار پوتین و جنایاتش قرار میگیریم، فقط به این دلیل که زمانی در اتحاد جماهیر شوروی زندگی می‌کرده‌ایم.»
رسانه‌های آلمان در گزارش‌های خود بارها به این نکته پرداخته‌اند که بسیاری از روس‌ها در داخل و خارج کشور با تهاجم پوتین به اوکراین مخالفند و شماری از آنها به همین دلیل دستگیر شده‌اند.

● از هر دو شرکت آلمانی یکی با مشکل هزینه‌های بالا روبرست

اتحادیه اتاق‌ بازرگانی و صنایع آلمان هشدار داد که افزایش قیمت مواد سوختی ناشی از جنگ در اوکراین باعث شده است، شرکت‌های آلمانی با اضافه خرجی روبرو شوند که حد آن معلوم نیست. آخیم درکس، نایب رئیس این اتحادیه تصریح کرد، از هر دو شرکت آلمانی یکی با مشکلات مادی ناشی از این پدیده روبروست. او از دولت آلمان خواست، هر چه سریعتر اقداماتی برای تثبیت بهای مواد سوختی انجام دهد تا شرکت‌ها هم بتوانند مخارج خود در سال جاری را بر مبنای آنها ارزیابی کنند.

● پوروشنکو: پوتین تاوان تمام جنایات خود را خواهد داد

پترو پوروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را تهدید کرد. او در یک پیام توئیتری نوشت، محاسبات پوتین برای برای حمله به اوکراین اشتباه بوده است و او “تاوان تمام جنایات خود را خواهد داد”. پوروشنکو که اکنون از ولودیمیر زلنسکی حمایت می‌کند، روز شنبه ۱۲ مارس در مصاحبه‌ای گفت: «ما اینجا برای آزادی و دموکراسی می‌جنگیم، ما برای اروپا می‌جنگیم، ما برای کل جهان می‌جنگیم». به گفته او، پوتین به “تمام جهان آزاد” حمله کرده و کسی نمی‌داند که ارتش روسیه بعد از اوکراین به کجا لشکرکشی خواهد کرد.

● محاصره کی‌یف
ارتش روسیه حلقه محاصره پایتخت اوکراین را تنگ‌تر می‌کند و فشار بر کی‌یف را افزایش می‌دهد. به گفته میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور اوکراین، کی‌یف در “وضعیت محاصره” قرار گرفته است. حومه شمال غرب این کلان‌شهر در چند روز اخیر زیر حمله‌های هوایی شدید روسیه است. برقرار گرفته است. بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌ها، تانک‌های روسی اکنون با سرعت فزاینده‌ای از شمال شرق به سمت کی‌یف پیش‌روی می‌کنند.

● حمله مجدد به فرودگاه شهر ایوانوـ فرانکیفسک

به گفته شهردار ایوانوـ فرانکیفسک فرودگاه این شهر بار دیگر مورد حمله قرار گرفته است.
روسلان مارزینکیف در فیس‌بوک نوشت، تازه‌ترین حمله‌ها بامداد دوشنبه ۱۳ مارس (۲۲ اسفند) رخ داده است. ایوانوـ فرانکیفسک در غرب اوکراین و ۱۰۰ کیلومتری جنوب لویو واقع شده است.

● برنامه‌ریزی سازمان ملل برای نشست‌های بیشتر درباره جنگ اوکراین

قرار است از روز دوشنبه، ۱۳ مارس (۲۲ اسفند) در سازمان ملل چند نشست در رابطه با حمله روسیه به اوکراین برگزار شود. نخستین نشست روز دوشنبه در شورای امنیت خواهد بود که محور آن، چگونگی فعالیت سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) خواهد بود.
در دو هفته گذشته برخی از اعضای شورای امنیت درباره پیش‌نویس قطعنامه مشترک فرانسه و مکزیک درباره کمک های بشردوستانه به اوکراین گفت‌وگو می‌کنند. بر اساس این پیش‌نویس، شورای امنیت باید “پیامدهای بشردوستانه وحشتناک خصومت‌ها علیه اوکراین” را محکوم کند. قدرتمندترین نهاد سازمان ملل همچنین باید خواستار «توقف فوری» خصومت‌ها، به‌ویژه حملات علیه غیرنظامیان شود.

● انفجارهای شدید در شهر لویو

شهر لویو (Lviv) در غرب اوکراین بر اثر انفجارهای شدید به لرزه درآمد. بر اساس برخی گزارش‌ها، چند موشک به این شهر شلیک شده اما یک سخنگوی ارتش گفت، یک تاسیسات نظامی در لویو مورد حمله هوایی قرار گرفته است. از شمار کشته‌شدگان یا زخمی‌ها تاکنون اطلاعی در دست نیست. یک خبرنگار از لهستان گزارش داد که صدای این انفجارها در شهر پرزمیسل در شمال شرقی این کشور هم شنیده شده است.

● اوکراین: روسیه قصد برگزاری یک همه‌پرسی جعلی در خرسون را دارد

به گفته وزیر امور خارجه اوکراین، روسیه قصد دارد در شهر خرسون یک همه‌پرسی برای تاسیس یک “جمهوری خلق” مستقل از دولت اوکراین برگزار کند. دمیترو کولبا این خبر را در توئیتر منتشر کرد. او گفت، روسیه ناچار است در این همه‌پرسی تقلب کند زیرا مردم از آن استقبال نخواهند کرد. کولبا تاکید کرد که خرسون برای همیشه بخشی از اوکراین خواهد ماند.

● استولتنبرگ: اوکراین روزهای سخت‌تری در پیش خواهد داشت

به اعتقاد دبیرکل ناتو، جنگ و بحران انسانی در ناتو در روزهای در پیش رو شدیدتر خواهد شد. ینس استولتنبرگ در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی “ولت ام زونتاگ” اظهار داشت، اوکراین روزهای سخت‌تری در پیش خواهد داشت. او ضمن تاکید بر این که جنگ شدیدتر و أوضاع کمک‌رسانی به مردم بیش از پیش مختل خواهد شد گفت: «ما از مشاهده تعداد فزاینده تلفات غیرنظامی و تخریب بی‌معنای نیروهای روسیه وحشت داریم.»

استولتنبرگ از شجاعت و مقاومت شهروندان اوکراین در برابر تهاجم روسیه تجلیل کرد.

شرکت “اسپارتاکس” (Spartaqs) اعلام کرد که در حال آماده‌سازی هواپیماهای بدون سرنشین غیرنظامی برای کمک به مردم اوکراین است. اسلاومیر هوژالا، یکی از مدیران این شرکت لهستانی گفت، پهپادهای مجهز به دوربین قادر خواهند بود از طرق گوناگون به شهروندان محاصره‌شده کمک کنند. این هواپیماها می‌توانند، شراط حوالی پناهگاه‌های مردم را بررسی کنند و کمک موثری برای ثبت “تخریب و جنایات جنگی” باشند.

به گفته هوژالا، چراغ‌های ناوبری این پهپادها خاموش می‌شود و از این راه، آنها برای رادارهای روسی “نامرئی” می‌شوند.
ساکنان منطقه ایپین در شمال کی‌یف در حال ترک محل زندگی خود

ساکنان منطقه ایپین در شمال کی‌یف در حال ترک محل زندگی خود

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در یک پیام توئیتری نوشت، با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل در باره دورنمای مذاکرات صلح برای پایان دادن به جنگ گفت‌وگو کرده است. زلنسکی گفت، از بنت خواسته است، به آزادی شهردار شهر ملیتوپل کمک کند.

ویدیوئی که در رسانه‌ها منتشر شده نشان می‌دهد که نیروهای روسی شهردار ملیتوپل را ربوده‌اند.