
بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، روز جمعه در سفری به امارات متحده عربی برای اولین بار طی بیش از یک دهه از یک کشور عربی بازدید کرد. ایالات متحده اما این رخداد را به شدت محکوم کرد و آن را تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حکومت اسد دانست.شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخستوزیر، نائب رئیس دولت امارات متحده عربی و حاکم دبی از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در امارت دبی استقبال کرد.
نائب رئیس دولت امارات شامگاه جمعه 18 مارس طی دیدار و گفتوگو با بشار اسد، گفت: «کشور امارات جهت شناسایی مسیرهای جدیدی برای همکاری سازنده با سوریه تلاش میکند.»
بنا به حساب رسمی دفتر اطلاعرسانی حکومت امارت دبی در «توییتر» محمد بن راشد در دیدار با اسد افزود که دولت امارات فرصتهایی که بتوان از طریق آن زمینههای مختلف همکاری را در جهت تحقق منافع مردم دو کشور به پیش برد را رصد میکند.»
از سویی شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و جانشین فرماندهکل نیروهای مسلح امارات متحده عربی نیز از رئیس جمهوری سوریه استقبال کرد.
محمد بن زاید طی این دیدار که در کاخ الشاطئ (ساحل) برگزار شد به رئیس جمهوری سوریه در سفر او که در چارچوب ادامه رایزنیهای میان دو کشور درباره مسائل مختلف انجام میشود، خوشآمد گفت.
دو طرف در این دیدار روابط، همکاریها و هماهنگیهای مشترک میان دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.
ولیعهد ابوظبی و بشار اسد همچنین تعدادی از مسائل دارای اهتمام مشترک را بررسی کرده و بر حفظ تمامیت ارضی سوریه و ضرورت خروج نیروهای بیگانه از این کشور تاکید کردند.
علاوه بر آن دو طرف بر حمایت سیاسی و انسانی از سوریه و مردم آن جهت دستیابی به راهحل مسالمتآمیز برای همه چالشهایی که این کشور با آن مواجه است، تاکید کردند.
محمد بن زاید تاکید کرد که سوریه رکن اساسی از ارکان امنیت عربی است و دولت امارات بر تقویت همکاریها با آن در جهت تحقق آرمانهای مردم سوریه به سوی ثبات و توسعه، اصرار میورزد.
ولیعهد ابوظبی و رئیس جمهوری سوریه همچنین درباره دیدگاهها و مواضع دو کشور درباره اغلب مسائل و تحولات منطقهای و بینالمللی دارای اهتمام مشترک به تبادلنظر پرداختند
با این حال سفر بشار اسد به امارات متحده عربی واکنش شدید ایالات متحده را به دنبال داشت. ند پرایس، سخنگوی وزارت خاجه ایالات متحده گفت، واشینگتن «از این تلاش آشکار برای مشروعیت بخشیدن به بشار اسد عمیقا ناامید است و او را همچنان مسئول مرگ و رنجهای بیشمار شهروند سوری میداند، مسئول آوارگی بیش از نیمی از جمعیت آن کشور و بازداشت خودسرانه و ناپدیدسازی بیش از ۱۵۰ هزار زن و مرد و کودک».
سوریه در پی قیام مردم آن علیه حکومت بشار اسد و استفاده خشونتبار حکومت علیه معترضان در سال ۲۰۱۱ از اتحادیه عرب اخراج شد. از آن زمان سوریه درگیر یک جنگ داخلی است که بخش بزرگی از این کشور را ویران کرده است.