خانه / اخبار مهم روز / اتحادیه اروپا: شواهدی بر عزم پکن برای کمک نظامی به مسکو وجود دارد

اتحادیه اروپا: شواهدی بر عزم پکن برای کمک نظامی به مسکو وجود دارد

به‌رغم‌ تکذیب پکن طی روزهای گذشته، موضوع کمک‌های نظامی چین به روسیه بار دیگر خبرساز شد.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا، جمعه 18 مارس، به مجله «پلتیکو» تاکید کرد که رهبران اتحادیه، «شواهد بسیار معتبری» در دست دارند که پکن در حال بررسی موضوع ارسال کمک‌های نظامی به مسکو است.

به گزارش مجله «پلتیکو»، این مسئول بلندپایه که خواست نامش فاش نشود، مراتب نگرانی اروپا را از «ابراز صمیمیت چین نسبت به روسیه» ابراز داشت اما نوع کمک درخواست شده روسیه از چین را ذکر نکرد.

تکذیب چین
ایالات متحده به همراه اتحادیه اروپا ضمن هشدار به پکن در خصوص پشتیبانی از مسکو، درباره امکان اعمال محدودیت‌های تجاری دردناک علیه چین را در صورت اقدام به ارائه کمک‌های اقتصادی یا نظامی هشدار دادند.
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت خارجه چین، دوشنبه گذشته، با رد کامل «این ادعاها»، تاکید کرد که این گمانه‌زنی‌ها، درست نیست و واشینگتن را به انتشار اطلاعات گمراه‌کننده در مورد این خصوص متهم کرد.

کرملین نیز متقابلا این موضوع را تکذیب و تاکید کرد که روسیه به تجهیزات یا تسلیحات خارجی نیاز ندارد.

پوتین: کییف در حال وقت کشی در مذاکرات است
از سوی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه، مقامات اوکراینی را به «وقت‌کشی» در روند مذاکرات متهم کرد، اما در تماسی که جمعه با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان داشت، افزود که مسکو، برای یافتن راه‌حل‌ها آمادگی دارد.

پس از این تماس، کرملین اعلام کرد که رئیس جمهوری روسیه به مقام آلمانی گفته است که «کییف به هر طریق ممکن تلاش می‌کند تا با ارائه شمار بیشتری از پیشنهادهای غیرواقعی، به وقت‌کشی در مذاکرات ادامه دهد.»
پوتین تاکید کرد که طرف روسی برای ادامه تلاش در راستای یافتن راه‌حل‌ها «همگام با رویکرد شناخته شده مبتنی بر اصول خود»، آمادگی دارد.

پوتین همچنین اعلام کرد که نیروهای روسیه، تمام تلاش خود را برای نجات جان غیرنظامیان به ویژه از طریق گشودن کریدورهای ایمن برای خروج شهروندان از شهرهای داخل منطقه جنگی، به‌کار می‌گیرند.

گفت‌وگوهای دشوار
از سویی دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، جمعه تاکید کرد که مکالمات تلفنی پوتین و صدراعظم آلمان «دشوار» بود، او اما در عین حال بر لزوم ادامه این نوع تماس‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پسکوف افزود هنوز برای صحبت در مورد توافقی که مذاکره‌کنندگان روسیه و اوکراین می‌توانند امضا کنند، خیلی زود است. او به خبرنگاران گفت: «ما فقط می‌توانیم بگوییم که هیئت روسی، تمایل به اقدامی سریع‌تر از روند کنونی دارد.»

پسکوف افزود: «هیات اوکراینی آمادگی تسریع روند مذاکرات را ندارد».
این گفت‌وگوها که دور نخست آن در 28 فوریه، تنها 4 روز پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه آغاز شد، بر چند نکته متمرکز است که مهمترین آن‌ها، توقف جنگ و بازپس‌ دادن مناطق جدایی‌طلب شرق اوکراین است که مسکو جدایی آنها از خاک اوکراین را به رسمیت شناخته است.

همچنین پس دادن شبه‌جزیره کریمه و عقب‌نشینی نیروهای روسیه از خاک اوکراین در کنار موضوع «بی‌طرفی» کییف و تضمین عدم پیوستن اوکراین به ناتو نیز از محورهای اساسی این مذاکرات است.