طاهره نقیئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران در واکنش به اقدامات سرکوبگرانه در تعامل با اعتراضات معلمان گفت که با ادامه بازداشتها بر گستردگی دامنه اعتراضات افزوده خواهد شد.
طاهره نقیئی در گفتوگو با خبرگزاری «امتداد» که سهشنبه 20 اردیبهشت منتشر شد با اشاره به تهدید وزارت آموزش و پرورش به اخراج معلمان معترض، گفت: «مجموعه دولت و به صورت کلی، حاکمیت بنای تعامل مستقیم با نمایندگان معترضین را نداشته و تنها به مانند همیشه، تلاش میکنند تا با ارعاب، تهدید، احضار و بازداشت معترضین، جلوی تجمعات را بگیرند.»
او تهدید معلمان معترض به اخراج از سوی وزیر آموزش و پرورش را «ریختن بنزین بر آتش نارضایتیها» توصیف کرد و افزود: «هر بازداشت جدید در میان معلمان بازتاب داشته و به جمعیت معترضین اضافه میکند.»
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش ایران پنجشنبه گذشته معلمان شرکتکننده در تجمعات اعتراضی را به «اخراج از کار» تهدید کرد و گفت، هیات تخلفات اداری میتواند معلمان را به دلیل شرکت در «تجمعات غیرقانونی» از کار اخراج کند.
معلمان و فرهنگیان ایران 11 اردیبهشت در اعتراض به شرایط معیشتی و حقوقی خود در سراسر ایران تجمع کردند که منجر به بازداشت تعدادی از آنان از جمله رسول بداقی، محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، علیاکبر باغانی، اسکندر لطفی، مسعود نیکخواه، محسن عمرانی، محمود ملاکی، اصغر حاجب، رضا امانیفر و هادی صادقزاده توسط نیروهای امنیتی شد.
به همین مناسبت و در ادامه اعتراضات صنفی و مدنی معلمان، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیهای اعلام کرد، پنجشنبه 22 اردیبهشت با محوریت ویژه «حمایت از معلمان بازداشتی و زندانی»، «عدم اجرای رتبهبندی و همسانسازی حقوق بازنشستگان» و «پولیسازی آموزش» تجمع اعتراضی برگزار میکند.
طاهره نقیئی در همین زمینه تاکید کرد: «سازمان معلمان ایران پیگیری مطالبات را به صورت جدی در دستور کار خود دارد. ما معتقدیم که اگر همه روشها به بنبست برسد به طور طبیعی تجمع، حق قانونی کسانی است که صدایشان شنیده نشده است.»
دبیرکل سازمان معلمان ایران ضمن اشاره به این که بگیر و ببندها و رویکردهای سلبی و قهری پیامدهای خوبی به دنبال نداشته و نخواهد داشت، هشدار داد که «جامعه امروز ما به دلایل مختلف از جمله گرانی، عصبانی است» و تاکید کرد که امکان پیوستن سایر اقشار به اعتراضات معلمان هشداری جدی است.