به نقل از رویترز، بر اساس گزارش یک گروه ردیابی کشتی به نام وُرتِکسا آنالیتیکس و همچنین سازمان اتحاد علیه ایران هستهای، محموله جدید ۲۶۰ هزار تنی کشتی درنا، متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران، در مخازن ذخیره کشوری چین در شهر بندری ژانگژیانگ تخلیه شده است.
این محموله چهارمین محمولهای خواهد بود که در حدود شش ماه گذشته در مخازن ذخیره کشوری چین در شهر بندری ژانگژیانگ تخلیه شده است.
اداره ملی غذا و ذخایر استراتژیک چین و شرکت ملی نفتکش در پاسخ به درخواست رویترز درباره این محمولهها اظهار نظر نکردهاند.
ماه پیش نیز سازمان اتحاد علیه ایران هستهای گزارش داده بود شبکهای از پالایشگاههای خصوصی موسوم به قوریهای چای، نقش اصلی را در افزایش صادرات نفت ایران دارند و از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ایالات متحده، دستکم ۲۲ میلیارد دلار درآمد برای حکومت ایران فراهم کردهاند.
طبق این گزارش، این شبکه با مخفی کردن مبدأ فروش نفت، سیستم پالایشگاههای دولتی را دور زده و روند خرید نفت را به گونهای نشان میدهد که گویی این محصول از کشوری که تحریم نشده، خریداری شده است.رویترز در ادامه خاطرنشان کرده است، علاوه بر دولت چین که به صورت پراکنده نفت ایران را خریداری میکند، پالایشگاههای خصوصی این کشور نیز در طول دو سال گذشته و بهرغم تحریمهای ایالات متحده علیه ایران، از این کشور نفت را در کمیتهای زیادی خریداری میکنند.
بر اساس این گزارش، ایران تنها نزدیک 7 درصد از بازار واردات نفت چین را در اختیار دارد و واردکنندگان نفت در چین، نیاز خود را به صورت عمده از کشورهایی مانند مالزی، عمان، عراق و امارات متحده عربی تأمین میکنند.
طبق دادههای رهگیری نفتکشها، خرید نفت چین از ایران در ماههای اخیر به سطح بسیار بالایی رسیده و از اوج خود در سال ۲۰۱۷ که تجارت مشمول تحریمهای آمریکا نبود، فراتر رفته است.
خبرگزاری رویترز بر اساس گزارشهای ردیابی نفتکشها خبر داده بود واردات چین در ماه ابتدایی سال جاری میلادی از ۷۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفته و از میزان خرید در زمان برجام نیز بیشتر شده است.
بیشترین میزان خرید نفت چین از ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی و پیش از خروج آمریکا از برجام، ۶۲۳ هزار بشکه بود.