مخالفت رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا با دادن تضمینهای اقتصادی به ایران و از سوی دیگر پافشاری مجدد علی باقری، مذاکرهکننده ارشد ایرانی بر ضرورت دستیابی به توافقی دائمی از دلایل بینتیجه ماندن مذاکرات دوحه عنوان شده است.پس از انتشار اخبار ضد و نقیض درباره سرنوشت مذاکرات هستهای میان ایران و آمریکا که سهشنبه 7 تیر بهطور غیرمستقیم در دوحه آغاز شد، انریکه مورا، هماهنگکننده اروپایی پایان بینتیجه این مذاکرات را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاریها انریکه مورا، هماهنگ کننده اروپایی مذاکرات احیای برجام، در توییتی نوشت دو روز مذاکرات فشرده غیرمستقیم میان آمریکا و ایران در دوحه که بهمنظور احیای توافق هستهای انجام شد بدون نتیجه پایان یافته است.
مورا افزود که متاسفانه پیشرفت موردنظر اروپا، به عنوان هماهنگکننده مذاکرات آن طور که انتظار میرفت، محقق نشد.
پیشتر منابع آگاه به خبرگزاری «تسنیم» ایران گفته بودند که مذاکرات دوحه بدون دستیابی به نتایجی پایان یافته و دلیل شکست این مذاکرات را مخالفت رابرت مالی، مذاکرهکننده ارشد آمریکا با دادن تضمینهای اقتصادی به ایران عنوان کردند.
به گزارش این خبرگزاری چیزی که مانع از به نتیجه رسیدن این دور از گفتوگوها شده، پافشاری طرف آمریکایی بر متن طرح پیشنهادی خود در مذاکرات پیشین در وین است که شامل «تضمین برای انتفاع اقتصادی ایران» نمیشود.
در پاسخ به مخالفت مالی با دادن هر گونه تضمینی برای انتفاع اقتصادی ایران، علی باقری کنی، مذاکرهکننده ارشد ایران نیز مجددا بر ضرورت دستیابی به توافقی دائمی تاکید کرده است.
شایان ذکر است که مقامات آمریکایی پیش از آغاز مذاکرات دوحه درباره امکان دستیابی به توافق با ایران ابراز تردید کرده و گفته بودند که در این زمینه خوشبینیهای اندکی وجود دارد.