خانه / اخبار مهم روز / جنجال بر سر انتخاب یک روحانی «صهیونیست» سعودی برای اجرای خطبه‌های حج

جنجال بر سر انتخاب یک روحانی «صهیونیست» سعودی برای اجرای خطبه‌های حج

با وجود انتقادها محمد العیسی خطبه‌های حج را ایراد کرد

تصمیم عربستان سعودی در انتخاب یک روحانی برای خواندن خطبه‌های حج باعث بحث‌های مناقشه‌انگیزی در شبکه‌های اجتماعی شده است.

به گفته برخی، این روحانی که مهم‌ترین بخش مراسم حج امسال را اجرا می‌کند، مواضع دوستانه‌ای نسبت به اسرائیل دارد.

اوایل این هفته مقام‌های عربستان سعودی اعلام کردند که محمد العیسی برای ایراد خطبه‌های مراسم عرفه امسال انتخاب شده است. مراسم حج امسال از ششم ژوئیه (۱۵ تیر و ۶ ذی‌حجه) آغاز شده است.

محمد العیسی، دبیرکل «اتحادیه جهانی جهان اسلام»، در عربستان سعودی است. او با قربانیان هولوکاست (کشتار یهودیان) ابراز همدردی کرده و افرادی که هولوکاست را انکار می‌کنند، نکوهش کرده است.

آقای عیسی همچنین پیش‌تر میزبان گروهی از یهودیان آمریکایی در عربستان سعودی بوده است.

در شبکه اجتماعی توییتر بسیاری از انتخاب او به عنوان خطیب حج امسال ابراز خشم کرده و او را ‘صهیونیست’ خوانده‌اند و گفته‌اند که او مشتاق و تبلیغ‌کننده ارتباط با اسرائیل است.

درخواست از عربستان برای بازسازی ‘قدیمی‌ترین’ قبرستان مسلمانان که دو بار تخریب شد
نیوم؛ واقعیت پشت پرده شهر فوق مدرن در حال ساخت عربستان سعودی چیست؟
در توییتر بسیاری با هشتگ ‘عیسی را از منبر پایین بیاورید’ عکس‌های او را هنگام اقامه نماز در اردوگاه آشویتس یا تصاویرش با کشیشان مسیحی و هندو را منتشر کرده‌اند.

یکی از کاربران اردو زبان در توییتر نوشته است: ‘نماز خواندن پشت سر صهیونیستی مانند محمد العیسی مانند نماز خواندن پشت سر شیطان است.’ بسیاری از مردم در منطقه تفاوت یهودی و صهیونیست را نمی‌دانند.

سایت برندواچ که برای تحلیل داده‌های شبکه‌های اجتماعی به کار می‌رود، از ششم ژوئیه تا روز بعد ۶۲ هزار مرتبه استفاده از هشتگ ‘عیسی را از منبر پایین بیاورید’ را ثبت کرده است در حالی‌که هشتگ ‘محمد العیسی امانت امت’ در حمایت از او بسیار کم‌تر به کار رفته است.

بسیاری از سعودی‌ها که با حکومت در ارتباط هستند از این تصمیم به عنوان نشانه‌ای از تغییرات مثبت در عربستان سعودی استقبال کرده و آن را ستوده‌اند.

ترکی الحمد، نویسنده و تحلیلگر سیاسی با بیش از ۴۴۰ هزار دنبال‌کننده در توییتر، نوشته است: ‘موضوع مهم این است که در عربستان جدید، هیچ صدایی بلندتر از تجدد، مدارا و روشنگری نیست. کاروان آینده در راه است.’

عضوان الاحمری، روزنامه‌نگار، با انتقاد از کارزار مخالفت با آقای عیسی این اقدام را به جنبش‌های اسلام‌گرا مانند اخوان المسلمین نسبت داده است.

واکنش بایدن به انتقادها درباره سفر به عربستان: نمی‌روم که با محمد بن سلمان ملاقات کنم
این جنجال در بحبوحه گمانه‌زنی‌های تازه اتفاق می‌افتد که پیش‌بینی می‌کند مقام‌های عربستان سعودی به عادی‌سازی روابط با اسرائیل نزدیک‌تر می‌شوند همانطور که در چند سال گذشته سایر کشورهای عربی خلیج فارس روابط خود را با اسرائیل آغاز کرده‌اند.

این هفته رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که ریاض مشغول بررسی دعوت از یک مقام اسرائیلی برای بازدید از عربستان سعودی در طول سفر هفته آینده جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا یا اندکی پس از آن است.