بازنده مناظرات تلویزیونی: رهبر نظام نامقدس

مناظرات تلویزیونی

جمعه، ۲۲ اردیبشهت – سومین و آخرین مناظره تلویزیونی شش رجل صالح مستصوب شورای نگهبان برای رسیدن به مقام ریاست‌جمهوری برگزار شد. پیشتر رهبر تشر زده بود که در انتخابات باید حدود نظام رعایت شود. او در یک سخنرانی، که آن هم نه در کلاس درس مقام عظمای ولایت، بلکه در دانشکده افسری ایراد کرد با تحکم از  کاندیداها خواست امنیت ملی و آرامش را حفظ کنند و مراقب باشند «گسل‌های اعتقادی، جغرافیایی، زبانی و قومی» را در کشور تحریک نکنند. اما گسل‌ها نیاز به تحریک ندارند، خودشان تحریک شده هستند. در مناظره سوم گسلی که دهان‌گشودگی خود را به صورتی پرجلوه نشان داد گسل میان ادعا و عمل و اخلاق و فساد بود. گنداب در استودیوی تلویزیون فوران زد.

نقطه عطفی در رفتارهای سیاسی

در رسانه‌های مجاز داخل، از جمله رسانه‌های امنیتی و نظامی و دارای مارک ولایی، در این باره سکوت کرده‌اند که کاندیداها به تشر رهبر توجهی نکردند. رجا‌نیوز، سایت اصلی “جبهه پایداری” شکل حضور کاندیدای مطلوب خود در مناظره را با عنوان “طوفان رئیسی” توصیف کرده، بی‌توجه به اینکه حکم رهبر این بود که کسی “طوفان” نکند. تیتر جالب دیگر این سایت چنین است: «مردم به دزدها “نه” خواهند گفت.» نظام مقدس، به توصیف این رسانه قدسی، نظام دزدها شده است.

سایت خبرگزاری سپاهی “تسنیم” رفتار رئیسی و قالیباف در مناظره‌ سوم را اخلاقی و دربرابر، رفتار روحانی و جهانگیری را دعوا با «مشت و لگد» خوانده است. یک خبرگزاری امنیتی دیگر، خبرگزاری فارس، تیترهای عمده‌اش را به افشای روحانی و جهانگیری اختصاص داده است. تیتر اول آن در صبح فردای پس از مناظره سوم دروغ خواندن همه آمار دولت روحانی است. این خبرگزاری خامنه‌ای را از طریق مصاحبه با جمال شورجه، یک سینماگر ولایی، وارد کارزار انتخاباتی کرده است. شورجه گفته است: «انتصاب حجت السلام رئیسی توسط رهبری برای تولیت آستان قدس رضوی که یک مکان بسیار مهم و باارزش است می‌تواند گویای موارد زیادی باشد چه بسا این انتخاب نظر مثبت ایشان در این زمینه نسبت به رئیسی باشد.»

کیهان در سرمقاله روز شنبه ۲۳ اردیبهشت نوشته است: «آخرین مناظره از سری مناظرات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهور‌ی را باید با نگاهی موشکافانه و به عنوان نقطه عطفی در رفتارهای سیاسی چهره‌ها مورد ارزیابی قرار داد.» این روزنامه طبعاً اشکال را فقط در روحانی و جهانگیری دیده و آنها را عصبی و نگران از سقوط توصیف کرده است. در سرمقاله کیهان به بی‌اعتنایی کاندیداها به توصیه مقام معظم رهبری اشاره‌ای نشده است.

مناظره جنایتکاران با غارتگران!

سایت اصلاح‌طلب “عصر ایران” در مقاله‌ای با عنوان “اخلاق جامعه در گرو اخلاق حاکمان” نسبت به کیهان نگاهی معکس دارد و بی‌اخلاقی را متوجه جناح رقیب روحانی کرده است. در این مقاله اعتراف شده است که «در سال های اخیر، ایرانی ها بیش از هر زمانی یاد از گذشته می کنند. روزگاری که به قول خودشان اخلاق وجود داشت». همین رسانه در انتقاد از عملکرد قالیباف در مناظره تلویونی مقاله‌ای منتشر کرده که تیتر آن چنین است: « از یک فرمانده جنگ بعید بود!»

در سایت‌های منتقد و مخالف نظام هم مناظره تلویزیونی پربازتاب بوده است. یک تیتر گویا در این رسانه‌ها از آن سایت “اخبار روز” است: «مناظره جنایتکاران با غارتگران!». به نوشته “اخبار روز”:

«حتی اگر بخش کوچکی از آن چه که آن شش نفر در مناظره سوم علیه یکدیکر رو کردند حقیقت داشته باشد، باید دانست قرار است از میان عده ای جنایتکار و غارتگر اموال مردم یک نفر رئیس جمهور اسلامی شود!»