خانه / اخبار مهم روز / وال استریت ژورنال:آمریکا شبکه فروش نفت ایران از راه مخلوط کردن با نفت عراق را تحریم می‌کند

وال استریت ژورنال:آمریکا شبکه فروش نفت ایران از راه مخلوط کردن با نفت عراق را تحریم می‌کند

وال استریت ژورنال گزارش داد آمریکا در چارچوب تشدید فشار دیپلماتیک خود علیه تهران، در حال بررسی تحریم‌هایی است که یک تاجر مستقر در امارات متحده عربی و شبکه‌ای از شرکت‌های مظنون به کمک به صادرات نفت ایران را هدف قرار می‌دهد.

این روزنامه آمریکایی روز یکشنبه نهم مرداد در این زمینه اضافه کرد که این شرکت‌ها و افراد که تحت نظارت آمریکا هستند، از شیوه انتقال کشتی به کشتی نفت در آب‌های بین عراق و ایران استفاده کرده‌اند و سپس برای مخفی‌ کردن مبدا محموله‌های نفتی، به جعل اسناد پرداختند.

وال استریت ژورنال که این اطلاعات را بر اساس داده‌های حمل و نقل و همچنین منابع آگاه به دست آورده، نوشت با واگذاری نفت مخلوط به عنوان نفت عراق، عوامل فروش این نفت می‌توانند از پیامدهای تحریم‌های غرب علیه نفت ایران جلوگیری کنند.

به گفته منابع آگاه، مقام‌های آمریکایی معتقدند کسی که پشت این عملیات مخلوط کردن نفت ایران با نفت عراق است، سلیم احمد سعید، یک شهروند بریتانیایی عراقی‌تبار است.

پیشتر جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در آستانه سفرش به خاورمیانه در یادداشتی در روزنامه واشینگتن‌پست نوشت: «ایران منزوی شده و این انزوا تا زمانی که تهران به برجام بازگردد ادامه خواهد داشت.»

وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های فعلی و پیشین آمریکا ادامه داد با این حال، طرح‌هایی برای هدف قرار دادن این نوع دور زدن تحریم‌ها، چالشی برای دولت بایدن ایجاد می‌کند، زیرا واشینگتن از یک سو در تلاش برای مهار برنامه هسته‌ای ایران است و از سوی دیگر با تورم ناشی از تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه به عنوان یکی از صادرکنندگان بزرگ نفت جهان مواجه است.

این روزنامه نوشت از زمانی که مذاکرات هسته‌ای در اوایل سال جاری میلادی متوقف شد، دولت بایدن دو دور تحریم علیه شرکت‌هایی که نفت ایران را قاچاق می‌کنند وضع کرده تا به تهران هزینه‌های شکست در مذاکرات هسته‌ای را یادآور شود.

با این حال، برخی از مقام‌های کنونی و پیشین آمریکا معتقدند دولت بایدن به منظور احیای برجام یک کارزار اجرایی تمام عیار را برگزار کرده است.

یک مقام ارشد دولت بایدن با اشاره به توافق هسته‌ای گفت: «تا زمانی که ایرانی‌ها این پیشنهاد روی میز را نپذیرند و به برجام بازنگردند، پیش‌بینی من این است که ما همچنان شاهد اجرای این نوع اقدامات اجرایی [تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی] به طور منظم در آینده خواهیم بود.»

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «هرگونه گمانه‌زنی مبنی بر این که دولت از اعمال تحریم‌ها علیه ایران را برای جلوگیری از اثرات تورمی احتمالی خودداری می‌کند نادرست است.»

رابرت گرینوی که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ مدیر ارشد موسسه سیاست خاورمیانه در شورای امنیت ملی بود، گفت زمانی که او در این شورا بود، در سال ۲۰۲۰، اقدامات جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها از طریق عراق، از جمله ترکیب نفت ایران و عراق برای پنهان کردن منشاء آن، تا ۲۵ درصد صادرات نفت جمهوری اسلامی را شامل می‌شد.

او که اکنون یکی از همکاران موسسه محافظه‌کار هادسون در واشینگتن است، ادامه داد: «این برای تهران بسیار مهم بود، به خصوص که ایران تحت فشار قابل‌توجه بازار بود.»

وال استریت ژورنال بر اساس اسناد و کارمندان پیشین نوشت که بسیاری از نفت مخلوط شده ایران که شامل نفت خام و نفت تصفیه شده بود، از سوی مشتریان آسیایی خریداری شد، اما برخی شرکت‌های غربی نیز در معامله این محموله‌های نفت شرکت داشتند.

به نوشته این روزنامه، این شرکت‌های غربی یا معاملاتی را برای شرکت‌های درگیر در مخلوط کردن نفت انجام می‌دادند، یا به عنوان طرف سوم، کارزار حمل و نقل بودند یا اساسا نفت مخلوط شده را خود می‌خریدند.

با این حال، اکنون هیچ اتهامی مبنی بر نقض تحریم‌ها از سوی شرکت‌های غربی مطرح نشده است.