یک اقتصاددادن منتقد دولت در ایران میگوید هنگامی که روحانیون پا به مدیریت کشور میگذارند، جز عقبگرد و بدبین کردن مردم به ارزشهای دینی، حاصلی ندارد. مهدی پازوکی با اشاره به اینکه امروز تمامی دولت در اختیار دانشآموختگان دانشگاه امام صادق قرار گرفته، دولت ایران را دومین دولت ثروتمند جهان «بهلحاظ دارایی» میداند. او اما با متهم کردن دولت ابراهیم رئیسی به دروغگویی، میگوید که دولت در بخشهای اقتصادی استراتژی مشخصی را ارائه نداده و بدون برنامه پیش میرود.
تبلیغ بازرگانی
مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با سایت دیدبان با انتقاد از وضعیت نابسامان بازار مسکن و نرخ اجارهبها در تمام کشور، آن را سببی میداند که در نتیجهاش بسیاری از مردم دیگر «توان تامین یک سرپناه اجارهای» را نیز ندارند.
پازوکی با استناد به دادههای مرکز آمار، عنوان میکند که قیمت مسکن در یکسال گذشته ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
رویایی که حاشیهنشین میشود
بهگفته این مدرس دانشگاه، داشتن مسکن برای بسیاری از اقشار جامعه تبدیل به یک «رویا» شدهاست.
این کارشناس اقتصاد گفتهاست که گرانی بازار مسکن، کار را به آنجا رسانده که بخشی از ساکنان پایتخت برای پیدا کردن یک سرپناه ارزانتر بهسمت «مناطق حاشیهای» و شهرهای کوچک اطراف تهران میروند.
او با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در زمینه مسکن کار خاصی انجام نداده، میگوید که اگر دولتمردان، مدعی اقدامهایی در این زمینه هستند، بهتر است که درباره آن اطلاعرسانی کنند.
مهدی پازوکی با یادآوری «وظایف دولت» گفتهاست که دولت موظف است تا برای بهبود وضعیت مسکن در کشور، سیاستگذاریهایی صحیح انجام دهد.
وزیری که «شفاف» نیست و «دانش لازم» را ندارد
این اقتصاددان همچنین در آمارهایی که از سوی دولت عنوان میشود نیز تردید کرده و از وزیر “راه و شهرسازی” خواهان اطلاعاتی دقیق شدهاست.
پازوکی در این راستا میگوید: شخص وزیر باید به صورت شفاف اعلام کند که آمارهایش {ساخت یک میلیون مسکن در هر سال} مبتنی بر چه شواهدی است. او از رستم قاسمی خواسته تا «بهصورت مشخص و با ذکر آدرس» اعلام کند که تا بهامروز که یک سال از عمر دولت گذشته، چند مسکن را در کدام نقاط کشور ساختهاند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی میگوید: آقای رستم قاسمی دانش لازم را در حوزه مسکن ندارد.
یک دولت مسلمان با گناهانی کبیره
مهدی پازوکی با اشاره تلویحی به اینکه مقامهای دولت دروغ میگویند، دولت رئیسی را نهفقط در حوزه مسکن، بلکه در سایر بخشهای اقتصادی نیز به «مشخص نکردن استراتژی و بیبرنامهگی» متهم میکند.
او با ذکر اینکه رئیسی اعلام کرده نرخ تورم به «۴۰ درصد» رسیده، اما مرکز آمار بهصورت رسمی این آمار را «۵۴ درصد» اعلام میکند، به دولتمردان جمهوری اسلامی ایران یادآور شده که دروغ «گناه کبیره» است.
پازوکی برای اثبات دروغگویی دولت گفتهاست: قطعا مردم با مقایسه قیمت مایحتاج خوراکی نسبت به سال گذشته، متوجه میشوند که قیمت برخی از اقلام چندین برابر شده و نرخ تورم اعلامشده از سوی دولت، دروغ است.
دولتی که در «امام صادق» درس خوانده و تجارب کاری ندارد
این کارشناس شناختهشده اقتصاد، با اشاره به اینکه اعضای دولت «هیچ تجربه کاری در کارنامه خود ندارند» خبر میدهد که تمامی دولت در اختیار دانشآموختگان «دانشگاه امام صادق» قرار گرفتهاست.
مهدی پازوکی اظهار داشته که بهجز «احمدینژاد، رحیم مشایی، بقایی و رحیمی» تمامی اعضای دولت نهم و دهم، اکنون «بهنوعی» در دولت رئیسی نیز حضور دارند. او میگوید: متاسفانه همان کسانی که ایران را به ۲۵ سال قبل بردند، دوباره در این دولت پست و مقام گرفتهاند.
روحانیون سبب عقبگرد و بدبینی میشوند
مدرس دانشگاه طباطبایی همچنین معممان کشور را نیز مورد انتقاد قرار داده و میگوید: بخشی از مشکلات امروز کشور، متوجه حوزه علمیه است.
بهگفته پازوکی، زمانی که روحانیون پا به مدیریت کشور میگذارند، جز «عقبگرد و بدبین کردن مردم به ارزشهای دینی» نتیجهای را رقم نمیزنند.
او با انتقاد از حضور این قشر در مدیریت کشور، وظیفه حوزههای علمیه را «تمرکز بر وظیفه اصلیشان ارشاد دینی، امر به معروف، نهی از منکر و همچنین تربیت طلاب» قلمداد کردهاست.
مهدی پازوکی با ذکر مثالی از کشور عراق، گفته «آیتالله سیستانی با صدور حکمی، تنها حضور روحانیون را در پارلمان جایز دانستهاست». بهگفته پازوکی، سیستانی دخالت روحانیون در سایر سطوح مدیریتی را حرام میداند.
دانشگاهی زیر نظر معممان و برای پرورش مدیران
دانشگاه امام صادق در دوران حکومت جمهوری اسلامی ایران، بر اساس پیشنهاد چند معمم بلندپایه از جمله منتظری، طالقانی، بهشتی و مهدوی کنی تاسیس شد. بعد از ریاست چندساله حسینعلی منتظری، محمدرضا مهدوی کنی طی سالها ریاست این دانشگاه را برعهده داشت و بعد از مرگ او، این مقام به فرزندش محمد سعید رسید.
بسیاری از مقامهای بلندپایه حکومت جمهوری اسلامی ایران، در امام صادق که به “نخستین دانشگاه اسلامی ایران” معروف است، درس خواندهاند.