روزنامه آلمانی «بیلد» از کشف و ضبط 700 کیلوگرم هروئین در بندر هامبورگ توسط ماموران پلیس آلمان خبر داده است. گفته میشود این بزرگترین محموله هروئین قاچاقی است که تا کنون در آلمان و اروپا کشف شده است.
اداره پلیس جنایی فدرال و دفتر دادستان عمومی درسدن در آلمان روز جمعه 18 شهریور، از کشف و ضبط این محموله بزرگ هروئین قاچاقی به اروپا خبر دادند که در تاریخ این قاره بیسابقه است.
بنا بر گزارش بیلد، در رابطه با این پرونده قاچاق مواد مخدر، تاکنون 5 نفر دستگیر شدهاند که یکی از آنها تبعه ایرانی 35 سالهای که گفته می شود در حمل و نقل مواد مخدر از هلند به آلمان نقش داشت.به گفته روزنامه بیلد رئیس باندی که این قاچاق را به اروپا انجام داده، فردی 40 ساله و با تابعیت ترکیه و صربستان است.
همچنین یک آلمانی 54 ساله نیز در میان افراد دستگیر شده است که بنا به گزارشها از طریق شرکت خود اقدام به وارد کردن این محموله مواد مخدر کرده است.
یک شهروند 53 ساله ترکیهای نیز که گفته میشود به عنوان واسطه عمل میکرده نیز در همین رابطه دستگیر شده است.
پلیس جنایی فدرال آلمان این محموله 700 کیلویی هروئین را در حین بازرسی یک کانتینر حمل و نقل در اواخر ماه گذشته میلادی در بندر هامبورگ در شمال آلمان کشف کرده است.
گفته میشود مافیای دخیل در این قاچاق عظیم هروئین، به صورت گستردهای اینکار را از ایران به آلمان انجام میداد تا از این کشور بهعنوان پایگاهی برای توزیع در سراسر اروپا استفاده کند.بنا بر گزارشها، مرکز اصلی فعالیت این باند مافیایی در منطقه درسدن بزرگ بوده و به همین دلیل هم دادستان عمومی درسدن در ارتباط با این پرونده وارد عمل شده است.
اداره پلیس جنایی فدرال آلمان از بازرسی همزمان بیش از 10 آپارتمان و محل تجاری در درسدن و اطراف آن، در منطقه کمنیتس، در هامبورگ و در هلند طی روز و شب جمعه خبر داده است.
پلیس میگوید، بازرسان در این عملیات اسناد دست نوشته، لپتاپ، کارت حافظه، گوشیهای هوشمند و همچنین چند خودرو و داراییهای مربوط به قاچاقچیان را ضبط کردهاند.
قاچاق و اقدامات تبهکارانه سازمانیافته ایران
این اولین بار نیست که یک ایرانی در ارتباط با قاچاق مواد مخدر در حجم وسیع به اروپا بازداشت میشود.
سال گذشته، جمهوری آذربایجان با بازداشت چند راننده ایرانی، دولت ایران را به همدستی با ارمنستان و قاچاق مواد مخدر از طریق مناطق تحت مناقشه قرهباغ و ارسال آن به اروپا متهم کرد.
الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان، تاریخچه این همدستی ایران و ارمنستان در تجارت مواد مخدر را سه دهه برآورد کرد.
پیشتر اخبار و گزارشهایی در رسانههای ترکیه مبنی بر همکاری قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر با حکومت ایران در مرز ترکیه و شهرهای مرزی شمال غرب ایران منتشر شده است.
ترور مسعود مولوی، منتقد رژیم ایران و ربودن حبیب اسیود، فعال عرب اهوازی منتقد در ترکیه توسط یک باند قاچاقچی و کارتل بزرگ مواد مخدر بهنام «زیندشتی» که روزنامه صباح ترکیه درباره اقدامات آن افشاگری کرده بود، توجه افکار عمومی را به فعالیتهای غیرقانونی حکومت ایران در زمینه قاچاق مواد مخدر به اروپا و ترور و ربودن مخالفان خود در خارج جلب کرده بود.
حکومت ایران اما مدعی است که جلوی قاچاق مواد مخدر از افغانستان به اروپا را میگیرد و بابت این فعالیتها، تقاضای کمکهای بینالمللی دارد.
بهرغم این ادعای ایران، به باور ناظران نقش سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی این کشور از جمله نیروی قدس و سپاه پاسداران و گروههای نیابتی آن در همکاری سازمانیافته با دیگر رژیمهای خودکامه در سوریه و آمریکای لاتین و نیز با باندهای تبهکار بینالمللی در زمینه تامین مالی تروریسم، قاچاق مواد مخدر و تسلیحات و ترور مخالفان دیگر بر کسی پوشیده نیست.