انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویە) امروز جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ در محکوم کردن فاجعه منجر به کشتهشدن مهسا امینی زن جوان ۲۲ سالهای که توسط گشت ارشاد بازداشت و بعد از دو ساعت در حالی که به کما رفته بود به بیمارستان منتقل شد بیانیهای منتشر کرد.
در این بیانیه علاوه بر فاجعه رخ داده برای این زن جوان به مرگ شلیر رسولی زن مریوانی که هفته گذشته به دلیل در معرض تعرض قرار گرفتن خودش را از پنجره طبقه دوم یک ساختمان به پایین پرت کرد و در اثر شدت جراحات وارد شده درگذشت اشاره شده و این فجایع را «مرگآفرینی» خوانده است.
نویسندگان این بیانیه با اشاره به این موضوع که در خبرها آمده است مهسا امینی برای شرکت در کلاس توجیهی به ساختمان پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا تهران منتقل شده است نوشتهاند: «فرمان برخوردهای قهری کە سرانجامش بە مرگ میانجامد چگونە و از کجا نشات میگیرد؟!»
در بخشی از این بیانیه آمده است: «اینجا کجاست کە جان انسان در حراجی همیشگیست؟! چە بر سر این سرزمین و این مردم آوردەاند کە مسافرت خانوادگی هم دیگر نمیتواند امنیت داشتە باشد!»
مقامات جمهوری اسلامی بارها مدعی شدهاند فعالیتهای گشت ارشاد نه برای مبارزه با وضعیت پوشش و ظاهر زنان که با هدف «تامین امنیت در جامعه» صورت میگیرد.
انسیه خزعلی معاون رییس جمهور ایران در امور زنان و خانواده چندی قبل با همین ادعا وجود گشت ارشاد را از اساس کتمان کرده و گفته بود: « ما در ایران گشت ارشاد نداریم. شاید ده درصد برخوردهای پلیس امنیت به پوشش و ظاهر زنان برگردد.»
در بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویە) با اشاره به همین گفتهها آمده است: « آنانکە مدعی نظم و امنیت و حفظ جان و مال مردمان هستند، اکنون دیگر جانستان و عامل اصلی ناامنی گشتەاند! سرای امید را بە سرای نا امیدی و مرگ بدل کردەاند.در این آشفتە بازار پر از بیقانونی و دزدی و فساد و اختلاس، چە بیارزش است جان آدمی!…»
این بیانیه در پایان ضمن محکوم کردن فاجعه منجر به کشته شدن مهسا امینی و تجاوز و قتل امیرحسین خادمی نوجوان ۱۶ ساله اهل زرین دشت فارس از قوه قضاییه ایران خواسته است که در کمترین زمان ممکن به این پروندهها رسیدگی و ضمن شناسایی آمران و عاملان آنها را در دادگاههای علنی محاکمه کنند.