
اتحادیه اروپا و ایالات متحده قصد دارند در واکنش به سرکوب تظاهرات مردمی در اعتراض به قتل مهسا امینی توسط جمهوری اسلامی، اقدامات تنبیهی خود علیه حکومت ایران را افزایش دهند.
به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، اتحادیه اروپا در حال بررسی این موضوع است که چگونه میتواند شرکتهای نرمافزاری را به منظور کمک به تظاهرکنندگان ایرانی، ترغیب به پایبندی به «معاهده کپنهاگ درباره استفاده از فناوری برای دموکراسی» کند. این معاهده بیانیهای بینالمللی درباره چگونگی آزاد نگاه داشتن اینترنت است که وزارت امور خارجه دانمارک بانی آن بوده است.
جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اخیرا توسل رژیم ایران به «خشونت شدید» علیه تظاهرکنندگان را محکوم کرد و گفت «تمام گزینهها» برای تنبیه این رژیم در جلسه بعدی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا روی میز خواهند بود، که میتواند شامل تحریمهای اقتصادی بیشتر علیه رژیم و کمک به جلوگیری از مسدود شدن اینترنت در ایران باشد.
در ایالات متحده نیز قانونگذاران جمهوریخواه با تاکید بر خشونت شدید حکومت ایران علیه شهروندان خود، به دولت بایدن اصرار کردهاند تا قید احیای توافق اتمی را بزند. سناتور مارشا بلکبرن در این باره نوشت: «حکومت ایران زنی را به خاطر نپوشیدن روسری به قتل رساند. جو بایدن چگونه میتواند هنوز هم به دنبال توافق هستهای با این رژیم تروریستی باشد؟»
تظاهرکنندگان ایرانی در جریان اعتراضات خیابانی که اکنون وارد روز یازدهم خود شده است، خواستار حمایت بیشتر غرب و کمک به برقراری ارتباط با جهان خارج شدهاند. برخی از این تظاهرکنندگان به «گاردین» گفتهاند که مردم ایران برای رساندن صدای خود به جهانیان به حمایت غرب نیاز دارند.
به گفته یکی از تظاهرکنندگان ایرانی: «جهان باید نقاب از چهره این رژیم جنایتکار بردارد. ما از غرب میخواهیم تا این رژیم را تحریم کند. سرتاسر ایران در قیامی بیسابقه به پا خاسته است. رهبران جهان باید به مردم ایران کمک کنند.»