کمیته حقوق کودکان سازمان ملل متحد در بیانیهای نقض فاحش حقوق کودکان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرد و خواستار پایان دستگیری، شکنجه و کشتار آنها شد.
این بیانیه همچنین با ابراز نگرانی از کشتهشدن دستکم ٢٣ کودک و نوجوان از جمله یک کودک ١١ ساله در جریان اعتراضات سراسری، خواستار پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات حقوق بشری خود بهویژه در چارچوب کنوانسیون حقوق کودک شد.
این کمیته حقوق بشری همچنین به کشتهشدن کودکان با گلوله مستقیم و یا براثر ضرب و شتم نیروهای امنیتی اشاره کرد.
طبق این بیانیه که روز دوشنبه منتشرشد، بسیاری از خانوادههای داغدار تحت فشار نیروهای امنیتی مجبور به اعتراف ساختگی مبنی بر خودکشی فرزندانشان شدهاند.
در بیانیه کمیته حقوق کودکان سازمان ملل تاکید شده است که صدها کودک دیگر زخمی شدهاند یا در بازداشت بهسر میبرند و شکنجه شدهاند.
این کمیته از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است همه اشکال خشونت علیه کودکان که نقض فاحش حقوق آنها شامل اعتراض مسالمتآمیز است را متوقف کنند.
دانشآموزان یکی از اصلیترین بخشهای خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی بهشمار میروند. آنها در این روزها در مدرسه و خیابان علیه جمهوری اسلامی و دیکتاتوری شعار میدهند و دختران دانشآموز با از سربرداشتن مقنعهها، آزادی و کرامت انسانی را مطالبه میکنند.نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی نیز پس از حمله به معترضان و کشتار و بازداشت بزرگسالان و دانشجویان، اکنون دانشآموزان را هدف گرفته است. نیروهای سرکوبگر وارد مدارس میشوند و دانشآموزان را تهدید و ضربوشتم میکنند. در جریان این سرکوب خشن دستکم ۲۳ کودک کشته شدهاند از جمله یک دانشآموز دختر در اردبیل که جمهوری اسلامی با تکرار الگوی اعتراف اجباری گرفتن از خانواده او، مدعی شد به دلیل بیماری زمینهای «فوت» کرده است.پیشتر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیهای که چهارشنبه ۲۰ مهر منتشر شد، با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت دانشآموزان بازداشت شده از حکومت خواست به نظامی کردن شهرها و سیاست ارعاب و بازداشت نوجوانان دانشآموز پایان دهد.
همچنین مقامات جمهوری اسلامی تایید کردهاند که دانشآموزان بازداشتی را به مراکز «اصلاح روانی» انتقال دادهاند.
کمیته حقوق کودکان سازمان ملل در بیانیه خود به شلیک به کودکان و ضربوشتم آنها اشاره شده و آمده است که در بین کودکان کشته شده یک پسر ۱۱ ساله است که با گلوله جنگی کشته شده است.
به گزارش این کمیته حقوق بشری سازمان ملل، خانواده کودکان کشته شده تحت فشار نیروهای سرکوبگر قرار دارند تا بگویند فرزندشان «خودکشی» کرده است.
این گزارش میافزاید که برخی کودکان بازداشت شده در بازداشتگاههای بزرگسالان نگهداری میشوند و شکنجه میشوند.
بخش دیگری از این گزارش به اعزام کودکان بازداشت شده به مراکزی اشاره شده است که مقامات جمهوری اسلامی آن را مراکز روانی برای «اصلاح رفتار» کودکان توصیف کردهاند.
مشابه آنچه که حزب کمونیست چین علیه اویغورها در سینکیانگ انجام میدهد و یا الگوی رفتاری جمهوری اسلامی برای تحت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی از طریق اعزام آنها به بیمارستانهای محل نگهداری بیماران دچار اختلال روانی.
کمیته حقوق کودکان سازمان ملل از جمهوری اسلامی خواسته است که به تعهدات خود درباره رعایت حقوق کودکان عمل کند.
کمیته حقوق کودکان سازمان ملل همچنین خواستار تحقیق مستقل درباره هرگونه نقض جدی حقوق کودکان شده است.