مخالفت مهندس زینب کاظمپور علیه حجاب اجباری، که با برداشتن و پرت کردن روسری خود در مجمع نظام مهندسی ابراز شد، بازتاب گستردهای در رسانههای اجتماعی داشته است.
این مهندس زن پس از آن روسری خود را برداشت که به او اجازه کاندیداتوری در هیات رییسه مجمع سازمان نظام مهندسی استان تهران داده نشد.
او با برداشتن حجاب اجباری روی سن این مجمع گفت: «به مجمعی که بهخاطر سر نکردن روسری اجازه کاندیدا شدن نمیدهد، رسمیت نمیدهم.»
کاظمپور افزود: «به مجمعی که در آن مهندسها را کتک میزنند و به شان مهندس توهین میشود رسمیت نمیدهم.»
او سپس موقع پایین آمدن از سن نیز روسری خود را پرت کرد.
سخنان کوتاه و اقدام این مهندس زن در پرت کردن روسری خود با تشویق ممتد حاضران در سالن روبهرو شد.
همچنین برخی از کاربران شبکههای اجتماعی با بازنشر ویدیوی منتشر شده از این زن، تاکید کردهاند که دیگر شرایط کشور به پیش از خیزش سراسری بازنمیگردد و حکومت نمیتواند به زور حجاب را در مورد زنان اعمال کند.
در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی که با جان باختن مهسا امینی آغاز شد، بسیاری از زنان و دختران ایرانی به نشانه مخالفت با حجاب اجباری روسریهای خود را در مکانهای عمومی از سر برداشتند و حتی برخی روسریها را آتش زدند.
همچنین در ماههای اخیر گزارشهای مختلفی از حضور زنان بدون حجاب اجباری در اماکن مختلف از جمله کتابخانه ملی ایران منتشر شده است.
برخی از ورزشکاران زن ایرانی نیز در جریان مسابقات بینالمللی از رعایت حجاب اجباری اعمال شده از سوی جمهوری اسلامی خودداری کردند.
با این حال، حکومت همچنان بر اعمال حجاب اجباری اصرار میورزد و اقدامات تنبیهی خود را ادامه میدهد.
روز پنجشنبه، خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد در پی گزارش یک تذکر دهنده حجاب اجباری، داروخانهای در تهرانپارس به دلیل نداشتن حجاب یکی از مسئولان آن پلمب شد.
همچنین در روزهای اخیر، ابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت بر اجرای «قانون حجاب به عنوان اصل مورد تفاهم اجتماعی» تاکید کرد.
این در حالی است که خیزش سراسری در ایران همچنان ادامه دارد و مردم شامگاه پنجشنبه در بسیاری از شهرها از جمله تهران بار دیگر به خیابانها آمدند و علیه جمهوری اسلامی شعار دادند.