مدیر حوزه علمیه استان تهران درباره حرکت نیروهای حامی حکومت به سوی اقدام خودسرانه علیه زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند، هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدهادی رحیمی صادق روز ۱۱ فروردین در یک سخنرانی از افراد معروف به «آتشبهاختیار» با عنوان «مردم متدین» نام برد و هشدار داد: «صبر مردم متدین ما به پایان خواهد رسید و ممکن است خودشان دست به اقداماتی بزنند، آن وقت جامعه دچار نابسامانی و هرج و مرج خواهد شد.»
مدیر حوزه علمیه استان تهران در ادامه از آنچه «سکوت عجیب» مسئولان «هر سه قوه» در زمینه حرکت جامعه به سوی پیروی نکردن از حجاب اجباری نامید انتقاد کرد و آن را «باعث تعجب جامعه اسلامی به خصوص مردم متدین، علما و حوزویان» دانست.
او سپس ابراز نگرانی کرد که «اگر وضع به همین صورت پیش برود … بیحجابی گسترش پیدا خواهد کرد» و به عنوان یکی از «راهکارها» هم خواستار مکلف کردن متروها، اتوبوسها و دیگر وسایل حمل و نقل به «خدمات ندادن» به افرادی شد که از حجاب اجباری پیروی نکنند.
این انتقادات و تهدیدات محمدهادی رحیمی درحالی بیان میشود که در همان روز وزارت کشور برای بر تشدید برخورد با زنان و در مورد تهدید زنان بدون حجاب به «برخورد قاطعانه» بیانیه صادر کرد.
در ماههای گذشته شماری از چهرههای وابسته به حاکمیت بارها بر لزوم اقدام حامیان خود بهصورت «آتشبهاختیار» در برخورد با «بیحجابها» و «بدحجابها» تأکید کردهاند.
در همین رابطه حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان وابسته به بیت رهبری اواخر اسفند ۱۴۰۱ در یادداشتی نوشت: «مردم مسلمان و پاکباخته که بارها نشان دادهاند که برای حفظ سلامت جامعه با کسی تعارف ندارند، بعید نیست اگر به این نتیجه برسند که دستاندرکاران امور برای مقابله با کشف حجابِ برخی از خانمها از توان لازم برخوردار نیستند و یا در انجام وظایف خود کوتاهی میکنند احتمالا خود برای مقابله با این هنجارشکنی دست به کار شوند.»
آقای شریعتمداری در ادامه درباره «پیامدهای خسارتبار اینگونه اقدامات بیرون از مدیریت هوشمندانه مراجع ذیربط» هشدار داد.
هشدار مدیر حوزه علمیه استان تهران درباره بروز هرج و مرج در صورت آغاز حمله «آتشبهاختیارها» به زنان و ابراز نگرانی مشابهی از سوی حسین شریعتمداری در حالی بیان میشود که در ماههای گذشته امامان جمعه در شهرهای مختلف همواره خواستار شروع حمله «آتشبهاختیارها» به شهروندان شدهاند.
از جمله ابوالحسن مهدوی، امامجمعه موقت اصفهان و عضو مجلس خبرگان رهبری پیشتر در جمع زنانی که خود را «مطالبهگر عفاف و حجاب» میخوانند تهدید کرد که اگر مسئولان نظام در مورد حجاب اجباری به وظیفهٔ خود عمل نکنند، «مردم متدین وظیفه آتشبهاختیار دارند».
اما یکی از تهدیدکنندگان جدی، احمد علمالهدی، امام جمعه تندروی مشهد است که در یکی از آخرین سخنرانیهای خود در ۱۲ اسفند پارسال اعلام کرد که در مورد موضوع حجاب اجباری «اقتدار امنیتی نظام دیگر نمیتواند میدانداری کند» و از حامیان حکومت خواست که خود وارد عمل شوند.
او در ادامه خطاب به نمازگزاران بهعنوان بخش مهمی از حامیان حکومت گفت: «در مسئله حجاب همه شما برادران و خواهران باید بایستید و با جریان کشف حجاب مقابله کنید.»
تقی روحانی، امام جمعه رودسر، نیز در ماه آبان و هم زمان با اوجگیری اعتراضات خطاب به رئیس قوه قضاییه گفته بود: «صبر این مردم حدی دارد، اگر شما نمیخواهید با هتاکان علیه حجاب برخورد کنید، این امواج عظیم مردمی توان آن را دارند که در همین رودسر هتاکان را از کف خیابان جمع کند و سر جایشان بنشانند.»
برخورد خشونتآمیز با زنانی که از پوشش مورد تأیید حاکمیت پیروی نمیکنند، سابقهای به طول تاریخ جمهوری اسلامی دارد. علاوه بر راهاندازی سیستمهای حکومتی-پلیسی مانند کمیته در دهه ۶۰ و گشت ارشاد در دهه ۸۰، بسیاری از افراد تندرو از ابتدای انقلاب زنان موسوم به «بیحجاب» را به خشونت، آسیبهای جسمی و حتی مرگ تهدید کردهاند.
یکی از مهمترین حملات سیستماتیک در این باره به اسیدپاشی به زنان در اصفهان در سال ۱۳۹۳ مربوط است که پس از درخواست امام جمعه وقت این شهر برای برخورد با «بدحجابان» رخ داد.
در پی حملات با گاز سمی به مدارس دخترانه در شهرهای مختلف ایران در ماههای پایانی سال گذشته نیز بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی آن را مربوط به همین گروهها دانستند.
در ماههای گذشته نیز ویدیوهای متعددی از درگیری لفظی و فیزیکی «آمران به معروف» با مردم در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.