تهدید آشکار هنرمندان معترض به مجازات مرگ؛ حمید رسایی خواستار «اعدام» ترانه علیدوستی شد

حمید رسایی، نماینده پیشین مجلس، در کانال تلگرامی خود ترانه علیدوستی، بازیگر معترض را به مرگ تهدید کرد و گفت که قوه قضاییه باید «مزدورانی مانند این بازیگر» را اعدام کند.

علیدوستی روز گذشته با انتشار یک استوری، از سه متهم محکوم به اعدام در پرونده «خانه اصفهان» حمایت کرده بود.

حمید رسایی روز پنج‌شنبه ۲۸ اردیبهشت در کانال خود در تلگرام نوشت: «حمایت مزدورانی مثل ترانه علیدوستی از جنایتکاران وحشی با برنامه و طراحی هماهنگ شده با دشمنان ملت ایران برای حرکت‌های آینده است. برنامه آینده آن‌ها دخالت سازمان‌های بین‌المللی هم‌سو با جنایتکاران در امور داخلی ملت ایران است.»

او در ادامه «مجازات در ملاء عام» را «کم‌ترین عقوبت برای جنایتکاران» خواند و گفت: «باید اعدام حامیان جنایات که با برنامه درخواست مداخله بیگانگان را در امور کشور دارند، از قوه قضاییه مطالبه کنیم.»

ترانه علیدوستی روز گذشته با بازنشر عکس نامه سه معترض محکوم به اعدام در پرونده خانه اصفهان از زندان، حساب کاربری سازمان ملل، کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان و سازمان عفو بین‌الملل را خطاب قرار داد.

این بازیگر با نقل جمله‌ای از نامه آن‌ها به انگلیسی نوشت: «ما به یاری و حمایت شما نیاز داریم. نگذارید ما را بکشند!»

کتایون ریاحی، دیگر بازیگر سرشناسی که به دلیل مخالفت با حجاب اجباری تحت تعقیب و محاکمه قرار گرفت نیز در اینستاگرام خود با بازنشر عکس صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی و نامه آن‌ها از زندان، نوشت: «نه به اعدام، برای همیشه.»

ترانه علیدوستی،‌ کتایون ریاحی، پانته‌آ بهرام، فاطمه معتمدآریا، افسانه بایگان، ‌شقایق دهقان و باران کوثری از جمله هنرمندانی بودند که در هفته‌ها و ماه‌های اخیر بدون بر سر داشتن حجاب اجباری در مراسم هنری و اماکن عمومی حاضر شده‌اند و دستگاه قضایی هم آن‌ها را احضار کرده و برایشان پرونده تشکیل داده است.

به نظر می‌رسد حکومت علاوه بر «حجاب اجباری»، روی مواضع بازیگران سرشناس در مخالفت با اعدام حساسیت دارد.

حدود دو هفته پیش خبرهایی درباره جریمه نقدی یک و نیم میلیون تومانی پانته‌آ بهرام و کتایون ریاحی به‌خاطر نداشتن حجاب اجباری منتشر شد که البته واکنش منفی رسانه‌های وابسته به حکومت را در پی داشت.

خبرگزاری فارس این حکم را «شوخی قوه قضاییه با سلبریتی‌ها» دانست و گفت مواجهه با تاخیر دستگاه قضایی نسبت به «اقدامات هنجارشکنانه و مجرمانه سلبریتی‌ها» با مجازات‌هایی که «بیشتر شبیه شوخی است»، سبب «تشویق» دیگر سلبریتی‌ها به ارتکاب اعمال «مجرمانه» می‌شود.

روزنامه همشهری هم پیشنهاد کرد پرونده زنان بازیگر در «دادگاه‌های امنیتی» رسیدگی شود و از حکم صادر شده به‌عنوان خطای محاسباتی عدلیه و نظمیه یاد کرد.

با وجود تداوم کنش‌گری زنان هنرمند، فشارهای حکومتی نیز بر آنان ادامه دارد و ادبیات حمید رسایی و تقاضای او برای اعدام ترانه علیدوستی، فصل جدیدی از خشونت‌ورزی و تهدید را علیه آن‌ها گشوده است.