با افزایش آمار جان باختگان سیل در لیبی که اکنون از مرز ۵۳۰۰ نفر هم گذشته، مقامهای شهر درنه با بحران دفن سریع اجساد و تامین مایحتاج ضروری آوارگان روبرو شدهاند.
در شهر درنه امدادگران برای جلوگیری از شیوع بیماریها چارهای جز احداث گورهای جمعی پیدا نکردند و همزمان دولت شرق لیبی میگوید دریا هر لحظه اجساد جدیدی را به ساحل میآورد.
در همین حال، مقامهای محلی عاجزانه درخواست دریافت کمکهای انساندوستانه دارند.
شهر درنه روز یکشنبه و پس از آن که طوفان دانیل سد آب پشت شهر را شکست، با سیلی شبیه سونامی مواجه شد که به یک باره بخش عظیمی از شهر را زیر آب فرو برد.
امدادگران هنوز هم در لابهلای خرابهها ساختمانی که زیر انبوهی از گل و لای مدفون شده، به دنبال نجات بازماندگان هستند اما با توجه به گذشته ۳ روز از واقعه، امیدی به یافتن زندهها نیست و به همین علت انتظار میرود آمار قربانیان همچنان افزایش یابد.
دکتر نجیب تارحونی که در یکی بیمارستان در نزدیکی درنه کار میکند گفته بخش امدادی به کمک فوری نیاز دارد.
این دکتر لیبیایی گفت: «من در این بیمارستان همکاران و دوستانی دارم که اکثر اعضای خانوادهشان را از دست دادهاند… همه عزیزانشان را!»
«آنچه ما نیاز داریم این است که مردم وضعیت را درک کنند و همچنین به کمک لجستیک نیاز مبرم داریم. به سگهای زندهیاب. ما به کمکهای انساندوستانه نیاز داریم و امدادگران مجربی که بتوانند موثر کمک کنند.»
در همین حال، محمد الغوش، رئیس انجمن صنفی پزشکان لیبی به یک شبکه ترکیه گفته این کشور به داوطلبان مجرب در زمینه پزشکی قانونی و امدادگرانی که در زمینه بیرون آوردن، شناسایی و دفن اجساد تخصص دارند نیاز دارد.
انجمن پزشکان بدون مرز که یک سازمان امدادرسان غیردولتی و بینالمللی است از اعزام تیم اورژانس و ارزیاب خود به لیبی خبر داده و گفته این پزشکان فردا – پنجشنبه – به درنه خواهند رسید و ضمن «ارزیابی نیازهای بخش بهداشتی، محموله اهدایی دارو و اقلام پزشکی که همراه خود بردهاند» به دست پزشکان لیبی خواهند رساند.
اقلامی چون لوازم پانسمان و همچنین کیسههای ویژه اجساد که گفته شده در اختیار هلال احمر لیبی قرار خواهد گرفت.
در شهر درنه خیابانها زیر فرشی از گل و لای پنهان شده و پر است از آشغال و نخالههایی که سیل با خود آورده و همراه با خودروهایی که واژگون کنار هم تلنبار شدهاند، انباشت کرده.
مردم و امدادگران در میان نخالههای ساختمانی به دنبال رگههایی از حیات میگردند
مردم و امدادگران در میان نخالههای ساختمانی به دنبال رگههایی از حیات میگردند
ورود بخشی از کمکها از جمله از مصر شروع شده، اما تلاشهای امدادی تحت تاثیر وضعیت سیاسی لیبی مختل شده است. این کشور میان دو دولت رقیب تقسیم شده است.
آمریکا، آلمان، ایران، ایتالیا، قطر، ترکیه از جمله کشورهایی هستند که کمک فرستادهاند یا گفتهاند آماده کمکرسانی هستند.
داستانهای هولناکی وجود دارد که آب چگونه مردم را برده و به دریا انداخته است. بعضی هم برای نجات خود روی پشت بامها پناه گرفتند.
شهرهای سوسه، مرج و مصراته هم دراثر طوفان یکشنبه آسیب دیدهاند.
متخصصان مهندسی آب به بیبیسی گفتهاند احتمال دارد که ابتدا سد بالایی، در حدود ۱۲ کیلومتری شهر درنه، شکسته و آب پشت آن به طرف سد دوم، که به درنه نزدیکتر است، سرازیر شده باشد.
مقامها میگویند تحقیقات درباره چگونگی وقوع این فاجعه آغاز شده است.