یک تحلیلگر امور اقتصادی فاش کرد که جامعه مدنی، رسانهها و پارلمانهای کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان بسیاری از شرکتهای این کشورها را برای قطع رابطه با قطر تحت فشار قرار دادهاند.
حسین شبکشی تحلیلگر و نویسنده امور اقتصادی با اشاره به خواست جوامع غربی برای محکومیت قطر در زمینه حمایت از تروریسم، از فشار جامعه مدنی، رسانهها و پارلمانها برای آنچه او “طلاق تام” با قطر توصیف کرد، خبر داد.
به گفته شبکشی پیش از نیز فشارهای جامعه مدنی، موجب توقف همکاری شرکتهای غربی با ایران، کرهشمالی، برزیل و چند مورد خاص از دیگر کشورهای جهان شده بود.
با اینحال به باور شبکشی نقشی که آلمان درباره بحران قطر بازی میکند، مبتنی بر مصالح این کشور است. قطر بزرگترین سرمایهگذار شرکت فولکسواگن و همچنین یکی از سرمایهگذاران شرکت زیمنس است؛ دو شرکتی که ستونهای اساسی اقتصاد آلمان به شمار میروند. علاوه بر این یک لابی آلمانی قطری وجود دارد که وزارت امور خارجه آلمان را به سمت اتخاذ مواضع به سود قطر سوق میدهد.
این تحلیلگر امور اقتصادی اعتقاد دارد که این موضعگیریهای آلمان نمیتواند چندان دوام بیاورد زیرا که جهان و جوامع غرب خواهان محکومیت قطر به دلیل حمایت از تروریسم است.
حسین شبکشی به سرمایهگذاران قطری مقیم این کشور درباره ناتوانی بانکها برای پذیرش هزینههای ریسکهای اعتباری و همچنین ناتوانی در تامین همه کالاهای واردی با قیمتی بیشتر از قبل به دلیل نبود ارزش اقتصادی، هشدار داد.