
در حالی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سهشنبه صحنه رایگیری آتشبس فوری بشردوستانه در غزه خواهد بود، نهادهای امدادی سازمان ملل هشدار دادند که گرسنگی در میان فلسطینیان نوار غزه تشدید شده است.
از روز جمعه تاکنون که شورای امنیت سازمان ملل متحد نتوانست بر سر تصویب قطعنامه آتشبس در غزه به توافق برسد، صدها غیرنظامی فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته شدهاند.
خبرگزاری رویترز مینویسد که اکثر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه از خانههای خود رانده شدهاند و میگویند یافتن پناهگاه یا غذا در این منطقه پرجمعیت ساحلی غیرممکن است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل در این حال اعلام کرده است که نیمی از جمعیت نوار غزه گرسنه هستند. همچنین آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) نیز در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق، نوشت که گرسنگی در انتظار همه مردم غزه است.
اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که برای افزایش میزان کمکهای ارسالی به غزه، امکان بازرسی محمولهها را در گذرگاه مرزی کرم شالوم فراهم میکند، حتی اگر خود این گذرگاه را باز نکند. سازمان ملل تاکنون بارها خواستار باز کردن این گذرگاه مرزی برای افزایش کمکها به ساکنان غزه شده است.
هیات نمایندگان شورای امنیت از گذرگاه رفح بازدید میکند
وزارت امور خارجه مصر روز دوشنبه اعلام کرد که هیاتی به نمایندگی از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد وارد شهر العریش مصر شد تا از آنجا عازم گذرگاه رفح شود.
این وزارتخانه در بیانیهای گفت که هدف از سفر هیات نمایندگی اعضای شورای امنیت «بررسی عملیات ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه، موانعی که اسرائیل برای ورود کامیونهای کمکرسانی ایجاد کرده و انتقال مجروحان فلسطینی به خارج از غزه از گذرگاه رفح است».
وزارت خارجه مصر در بیانیه خود تصریح کرده که این بازدید در شرایطی انجام میگیرد که «شورای امنیت، متأسفانه، نمیتواند تصمیمی برای آتشبس در نوار غزه، پایان دادن به حملات علیه غیرنظامیان، حفاظت از آنها و رفع نیازهای ابتداییشان اتخاذ کند».
یکی از مقامات هلال احمر مصر به خبرگزاری آلمان گفت که این هیات از انبار هلال احمر در شمال شبهجزیره سینا که حاوی کمکهای بشردوستانه و پزشکی برای مردم غزه است، بازدید کرد. آنها همچنین از بیمارستان العریش که شماری از مجروحان فلسطینی در آن بستری هستند، دیدار کردند.
این هیات شامل نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله روسیه، چین، برزیل، کره جنوبی، غنا، ژاپن و امارات متحده عربی است.
شورای امنیت هفته گذشته صحنه بحث و رایگیری درباره پیشنویس قطعنامه آتشبس فوری در غزه بود. این قطعنامه را اما ایالات متحده وتو کرد و گفت با آتشبس در شرایط کنونی بذر جنگهای بعدی کاشت خواهد شد.
یک مقام نظامی ایالات متحده گفت که دو پایگاه نظامی نیروهای ائتلاف بینالمللی علیه گروه خلافت اسلامی در عراق و سوریه روز دوشنبه هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفت.
مسئولیت هر دوی این حملات را گروه «مقاومت اسلامی» در عراق بر عهده گرفته است. «مقاومت اسلامی»، گروهی مسلح و وابسته به ائتلاف حشد الشعبی است، ائتلافی متشکل از شبهنظامیان سابق که اکنون در نیروهای مسلح عراق ادغام شدهاند.
این گروههای هوادار ایران به شدت مخالف حمایت ایالات متحده از اسرائیل در جنگ کنونی علیه حماس هستند که از روز هفتم اکتبر به دنبال حملات گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل آغاز شده است.
امیرعبداللهیان: اسماعیل هنیه گفت حماس میتواند «چندین سال» به جنگ با اسرائیل ادامه دهد
وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، به او اطلاع داده که این گروه توانایی ادامه جنگ با اسرائیل برای «چندین سال» را دارد.
حسین امیرعبداللهیان درباره این ادعا توضیح بیشتری نداد و در عین حال گفت حماس و دیگر گروههایی که آنها را «جنبشهای مقاومت منطقه» خواند، به جمهوری اسلامی وابسته نیستند.
او افزود: «جنبشهای حماس و حزب الله لبنان قدرت ساخت و خرید سلاح را دارند و تصمیمات آنها در خصوص اقداماتشان مستقل بوده و ما دخالتی در آن نداریم.»
مقامهای اسرائیل بعد از حمله حماس در روز ۱۵ مهر، بارها از قصد خود برای «نابودی» کامل این گروه خبر دادهاند و گفتهاند تا رسیدن به این هدف عملیات نظامی را متوقف نمیکنند.
بعد از حمله حماس به اسرائیل که به کشته شدن ۱۲۰۰ تن ختم شد، علی خامنهای دست داشتن جمهوری اسلامی در آن را رد کرد.