خانه / اخبار مهم روز / روزنامه شرق به دلیل انتشار نظر مخالفت اکثریت مردم با حجاب اجباری مجرم شناخته شد

روزنامه شرق به دلیل انتشار نظر مخالفت اکثریت مردم با حجاب اجباری مجرم شناخته شد

در پی انتشار یک نظرسنجی مبنی بر مخالفت اکثریت مردم با اعمال حجاب اجباری و لایحه موسوم به «حجاب و عفاف» در وب‌سایت متعلق به روزنامه شرق، مهدی رحمانیان، مدیرمسئول این روزنامه در دادگاه جرائم سیاسی و مطبوعاتی مجرم شناخته شد.

اکبر نصراللهی، سخنگوی هیات منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی گفته اتهام‌های مهدی رحمانیان «نشر مطالب خلاف واقع» موضوع شکایت دادستان تهران در مورد «تیتر نادرست» مخالفت ۸۴ درصدی با الزام زنان به رعایت حجاب در تاریخ سوم آبان ۱۴۰۲ است.

شبکه شرق روز دوم آبان با استناد به نظرسنجی خود از مخالفت ۸۴ درصدی مردم با حجاب اجباری زنان خبر داد و گفت که نظرسنجی‌اش با مشارکت بیش از ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر از مردم انجام شده است.

این نظرسنجی پس از آن منتشر شد که جمهوری اسلامی لایحه‌ای را موسوم به «عفاف و حجاب» در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسانده و قصد دارد محدودیت‌ها را در این زمینه بیشتر کند.

نصراللهی اعلام کرده که «مدیرمسئول روزنامه شرق در دفاعیات خود، اشتباه در تیتر را قبول کرد و گفته که اشتباه‌تر این بود که رسانه‌های خارجی نوشتند ۸۴ درصد از پاسخگویان با حجاب مخالف هستند؛ در صورتی که ۸۴ درصد از مخاطبان شرق در نظرخواهی این روزنامه با اظهارات زهره سادات لاجوردی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد «تاثیر قانون احتمالی عفاف و حجاب بر وضعیت حجاب زنان» مخالف‌اند نه با الزام زنان به رعایت حجاب.»

دادگاه رسیدگی به شکایت هیات نظارت بر مطبوعات علیه مدیرمسئول روزنامه شرق در شعبه نهم دادگاه کیفری یک به ریاست قاضی کریمی برگزار شده و به گفته نصراللهی رای آن متعاقبا صادر خواهد شد.

مرکز رسانه قوه قضاییه روز پنجشنبه چهارم آبان از احضار مهدی رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق خبر داد و نوشت که او «برای ارائه اسناد و مدارک و توضیحات در مورد سندیت و مرجع‌ نظرسنجی مربوطه» احضار شد.

همزمان گزارش نتایج این نظرسنجی از روی وب‌سایت شبکه شرق حذف شد.

جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته همواره سیاست حجاب اجباری را اعمال کرده، اما زنان و دختران ایرانی به ویژه پس از آغاز خیزش سراسری اخیر در ایران علنا با برداشتن حجاب اجباری در انظار عمومی، با این سیاست مخالفت کرده‌اند.

روز یکشنبه ۲۶ آذرماه، ۹ فعال سیاسی و مدنی با انتشار بیانیه‌ای خواستار پایان دادن به «سیاست‌های ستم‌گرانه» علیه زنان در حوزه‌های گوناگون فردی و اجتماعی شدند و ضمن حمایت از مطالبه حجاب اختیاری، پافشاری جمهوری اسلامی بر اعمال حجاب تحمیلی را محکوم کردند.

پیشتر رهبر جمهوری اسلامی گفته بود «دستگاه‌های جاسوسی دشمن» به دنبال «کشف حجاب» در ایران هستند و رییس قوه قضاییه نیز خواستار برخورد با برخی زنان مخالف حجاب اجباری به اتهام ارتباط با «دستگاه‌های جاسوسی دشمن» شده است.

در فروردین امسال، عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب با رد ادعای وزیر ارشاد درباره موافقت ۸۰ درصد مردم با حجاب اجباری، جزئیاتی از نظرسنجی حکومت ایران درباره حجاب اجباری را فاش کرد و نوشت بر اساس این نظرسنجی، اکثریت مردم ایران معتقدند حجاب حتی اگر «واجب شرعی» باشد، نباید اجباری شود.