در حالی که مقامهای حوزه بهداشت و درمان حماس در غزه میگویند تعداد کشتهشدگان از آغاز جنگ اسرائیل در این منطقه از مرز ۲۵ هزار نفر گذشته است، خبرگزاری رویترز از رد «پیشنهاد حماس برای آزادی اسرای اسرائیلی» توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خبر داده است.
به گزارش این خبرگزاری روز یکشنبه نخست وزیر اسرائیل پیشنهاد حماس را برای آزادی گروگانهای اسرائیلی « در قبال خروج نیروهای اسرائیلی از غزه، و پایان جنگ» رد کرده است.
بر اساس این گزارش آقای نتانیاهو گفته است حماس در مقابل آزادی گروگانها میخواهد «جنگ تمام شود، نیروهای ما از غزه خارج شوند، تمام قاتلان و متجاوزان آزاد شوند و حماس برسرجای خود بماند. من صریحا این شرایط تسلیم به حماس را رد میکنم.»
براساس توافقی که در اواخر ماه نوامبر با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر ممکن شد بیش از ۱۰۰ نفر از ۲۴۰ گروگانی که در جریان حمله ۷ اکتبر به اسارت حماس درآمده بودند آزاد شدند و در مقابل اسرائیل نیز ۲۴۰ فلسطینی زندانی را آزاد کرد.
حماس روز یکشنبه در اولین گزارش علنی خود درباره این حمله، سندی ۱۶ صفحهای را منتشر کرد و گفت که این اقدام گامی ضروری علیه «اشغالگری اسرائیل » بود اما برخی از اشتباهات رخ داد، که دلیل آن را هرج و مرج پس از آنچه فروپاشی سریع سیستم امنیتی اسرائیل توصیف کرد، خوانده است.
قرار است هیاتی از دادستانهای کشورهایی که شهروندان آنها در هفتم اکتبر به قتل رسیده یا گروگان گرفته شدهاند، روز دوشنبه وارد اسرائیل شوند تا از آنچه اتفاق افتاد، آگاه شوند.
همزمان برت مکگرک، هماهنگکننده ویژه کاخ سفید برای خاورمیانه قرار است برای دیدار با رهبران قطر و مصر و پیشرفت مذاکرات برای آزادی گروگانها به مصر سفر کند.
به گزارش روزنامه نیویورکتایمز آقای مکگرک قرار ابتداه به قاهره برود و با عباس کامل، رئیس سرویس اطلاعاتی مصر و «دومین مرد قدرتمند قاهره» دیدار کند و پس از آن برای دیدار با محمد بنعبدالرحمان بن جاسم آلثانی، نخست وزیر قطر، راهی دوحه خواهد شد.
ادامه جنگ بدون دستاورد چشمگیر
اعضای خانواده گروگانهای اسرائیلی و حامیان آنها با تجمع در نزدیکی اقامتگاه نخست وزیر خواستار اقدام دولت برای آزادی گروگانها شدهاند
اعضای خانواده گروگانهای اسرائیلی و حامیان آنها با تجمع در نزدیکی اقامتگاه نخست وزیر خواستار اقدام دولت برای آزادی گروگانها شدهاند
عملیات هوایی و زمینی اسرائیل بر خانیونس، جنوب غزه متمرکز است، جایی که ارتش اسرائیل معتقد است فرماندهان ارشد حماس پنهان شدهاند.
ارتش اسرائیل میگوید در خانیونس تونل ۸۳۰ متری دیگری را کشف کرده که بر اساس تصاویر منتشر شده چند تشک در آن قرار داشتند. اسرائیل میگوید حماس ۲۰ نفر از گروگانها، از جمله کودکان را در این محل نگهداری میکرده است.
هیچ گروگانی در جریان کشف این تونل پیدا نشده است.
درحالی که فشار بر بنیامین نتانیاهو برای بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی رو به فزونی است، حملات علیه نیروهای این کشور در شمال غزه نیز دوباره آغاز شده است و گفته میشود در پی انتقال بخشی از نیروها و تانکهای اسرائیلی به جنوب غزه، حماس توانسته گذرگاهی در جبالیا را دوباره در کنترل خود بگیرد.
کندی در رسیدن به اهداف جنگ و این نکته که هیچ فرمانده ارشد قابل توجهی از حماس تا کنون کشته یا دستگیر نشده است در کنار بار رنجی که بر ۱۳۰ گروگان اسرائیلی در نتیجه ادامه اسارتشان تحمیل می شود باعث خشم روز افزون از عملکرد دولت اسرائیل در این کشور شده است.
روز یکشنبه رسانههای آمریکا به نقل از سازمانهای اطلاعاتی این کشور اعلام کردند که نیروهای اسرائیلی «تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد »از نیروهای حماس را کشتهاند. بنابر این ارزیابی، این آمار از هدف اسرائیل که «نابودی» حماس اعلام شده بود، «بسیار دورتر» است. در عین حال و براساس این گزارش وال استریت ژورنال، سازمانهای اطلاعاتی آمریکا میگویند این آمار نشانهای از «تابآوری و توانایی» این گروه برای ترمیم خویش پس از ماهها جنگی است که ویرانی گسترده در باریکه غزه به بار آورده است.
به گفته مقامات آمریکایی، برآورد خسارتها نشان میدهد که حماس همچنان مهمات کافی برای ماهها ادامه حملات به اسرائیل و همچنین نیروهای اسرائیلی در غزه را در اختیار دارد.
وال استریت ژورنال: اسرائیل تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد نیروهای حماس را کشته است
بنابر گزارشهای محرمانهای که مقامهای آمریکایی نیز آنها را تایید کردهاند، حماس در تلاش است تا بخشی از پلیس شهری خود را بازسازی کند. برخی از مقامهای اسرائیلی نیز اذعان کردهاند که با وجود تهاجم هوایی و زمینی در داخل غزه که به کشتهشدن هزاران نفر انجامید، هدف نابودی حماس که از سال ۲۰۰۷ این باریکه را اداره میکرد محقق نشده است.
اعضای خانواده گروگانهای اسرائیلی به تجمعات اعتراضی خود در برابر محل اقامت نخست وزیر ادامه میدهند و می گویند نخست وزیر باید به آزادی گروگانها اولویت بدهد و نه هدف بالقوه ناممکن نابودی حماس.
بر اساس یکی از تازهترین نظرسنجیها در اسرائیل تنها ۱۵ درصد از عموم از ابقای آقای نتانیاهو در قدرت بعد از جنگ حمایت میکنند.
گروه خانواده گروگانها و مفقودان اسرائیلی در بیانیهای از آقای نتانیاهو خواسته صریحا اعلام کند که غیرنظامیها، سربازان و کسان دیگری که در جریان حمله ۷ اکتبر به گروگان گرفته شدهاند را رها نخواهد کرد: «ما باید همین الان توافق را پیش ببریم. اگر نخست وزیر تصمیم گرفته که گروگانها را قربانی کند باید شجاعت و صداقت آن را داشته باشد که موضع خود را با مردم اسرائیل درمیان بگذارد.»