به گفته وزیر خارجه ایران فعالیت سازمان مجاهدین خلق در فرانسه “نقطه ابهامی” در مناسبات تهران و پاریس است. ظریف برخی کشورهای منطقه را متهم کرد که از این سازمان برای مخالفت با جمهوری اسلامی حمایت میکنند.
محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران در مصاحبهای در فرودگاه شارل دوگل پاریس اعلام کرد که با مقامات فرانسه درباره فعالیتهای سازمان مجاهدین خلق گفتوگو داشته است.
ظریف ضمن انتقاد از سیاستهای دولت فرانسه در قبال سازمان مجاهدین خلق گفت: «ما در گفتوگوهایمان با مسئولان فرانسه این موضوع را به عنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کردیم و آنها هم همواره تاکید کردند که ارتباطی با این گروه ندارند.»
بنا به گزارش ایسنا ظریف با اشاره به پیشنیه سازمان مجاهدین به عنوان گروه مخالف جمهوری اسلامی افزود: «در هفتهها و ماههای اخیر شاهد حملات تروریستی آنها و تلاشهایشان برای حمله تروریستی در کشور بودیم.»
سازمان مجاهدین خلق پیشتر در فهرست گروه تروریستی اروپا و آمریکا قرار داشت، اما در تیر ۱۳۸۹ به رای دادگاهی در آمریکا نام این سازمان از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف شد. دولت آمریکا نیز در مهر ماه ۱۳۹۱ رسماً این سازمان را از لیست گروههای تروریستی خارج کرد. پیشتر در سال ۱۳۸۷ نیز شورای وزیران اتحادیه اروپا با خارج شدن نام این سازمان از فهرست گروههای تروریستی در اروپا موافقت کرده بود.
گردهمایی سالانه مجاهدین
اعتراض وزیر امورخارجه ایران در زمانی صورت میگیرد که گردهمایی سالانه مجاهدین در پاریس با حضور برخی شخصیتهای خارجی در روز اول ژوئیه برگزار شد.
در روز دوشنبه ۲۶ ژوئن نیز ۲۶۵ نماینده پارلمان اروپا با صدور بیانیهای ضمن انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران خواهان گنجاندن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اروپا شدند. سخنگوی وزارت امورخارجه ایران ضمن اعتراض به این بیانیه مدعی شد که این نمایندگان اروپایی “با برخی گروههای معاند” ارتباط دارند.
ظریف همچنین در گفتوگوی خود از حمایت برخی از کشورهای منطقه از سازمان مجاهدین به شدت انتقاد کرد. ظریف گفت: «رژیمهای مرتجع منطقه یکبار دیگر روی این گروه سرمایهگذاری میکنند همانطور که در گذشته هم سرمایهگذاری کردند.»
ظریف افزود: «ما از سوابق زمان جنگ اطلاع داریم که رژیم سعودی با این گروه فعالیت و همکاری میکرده و کمکهای مالی به آنها میداده است، در سال گذشته و امسال تصمیم گرفتهاند که با علنی کردن این همکاری، در جلسه آنها شرکت کنند.»
سازمان مجاهدین خلق همکاری با کشورهای خارجی را تکذیب میکند و حضور مهمانان خارجی در همایشهای خود را در چارچوب همبستگیهای بینالمللی میخواند.