خانه / اخبار مهم روز / تحریم‌های آمریکا در مبارزه با تروریسم علیه شبکه‌‌‌ مالی حوثی‌ها، حزب‌الله و سپاه قدس

تحریم‌های آمریکا در مبارزه با تروریسم علیه شبکه‌‌‌ مالی حوثی‌ها، حزب‌الله و سپاه قدس

ایالات متحده آمریکا سه‌شنبه 7 فروردین تحریم‌های جدیدی را علیه شبکه‌ مالی و تجاری بین‌المللی تسهیل‌کننده انتقال اموال برای شبه‌نظامیان حوثی‌، حزب‌الله لبنان و نیروی قدس سپاه پاسداران ایران اعمال کرد.

بنا به اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدید ایالات متحده شامل 6 نهاد، یک فرد و دو کشتی می‌شود.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که تحریم‌های جدید در چارچوب مبارزه با تروریسم علیه 6 نهاد، یک فرد و دو کشتی که در کشورهای لیبریا، هند، ویتنام، لبنان و کویت ثبت شده‌اند و در تسهیل انتقال محموله‌های کالا و معاملات مالی نقش دارند، اعمال می‌شود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت:«به کاربرد سازوکارهای موجود نزد خود برای هدف گرفتن کسانی که به‌طور غیرقانونی محموله‌های کالا را به نفع گروه‌های تروریستی انتقال می‌دهند، ادامه خواهیم داد».

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین تحریم‌هایی را بر 11 فرد و نهاد که به گفته آن از طریق «تسهیل حواله‌های مالی غیرقانونی و تجارت مواد مخدر» از رژیم بشار اسد در سوریه حمایت می‌کنند، اعمال کرد.بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا می‌گوید آنها در تسهیل حمل و نقل کالا و مبادلات مالی برای نیروی قدس سپاه پاسداران، حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان مشارکت داشته‌اند.

بیانیه وزارت خزانه ‌داری آمریکا می‌گوید که تحریم‌های روز سه‌شنبه از دسامبر ۲۰۲۳ ششمین دور تحریم‌ها علیه «شبکه تسهیل کننده مالی حوثی‌ها» به نام سعد الجمال به شمار می‌رود.

طبق اطلاعات سایت «مبارزه با افراط‌گرایی» سعد جمال، شهروند یمنی، متولد ۱ ژانویه ۱۹۷۹ است. آمریکا می‌گوید شبکه سعد جمال در ایران مستقر است.

جمهوری اسلامی به رغم حمایت گسترده مالی، تسیلحاتی و اطلاعاتی از گروه‌های مسلح در خاورمیانه و اعزام نیروهای به مناطق مختلف منطقه برای پشتیبانی از این گروه‌ها مدعی است که گروه نیابتی ندارد.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در بیانیه روز سه شنبه این وزارتخانه گفت خزانه داری آمریکا متعهد است که از ابزارهایی که دارد علیه کسانی که به دنبال تأمین مالی فعالیت‌های غیرقانونی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروه های نیابتی بی ثبات کننده آن هستند، استفاده کند.

از جمله اقدامات نسبت داده شده به شبکه سعد جمال استفاده از اسناد جعلی برای حمل کالاهای ایرانی به چین است.از زمان شروع درگیری‌های نظامی در نوار غزه در اواسط مهر ماه گذشته نیروهای حزب‌الله تقریبا به طور مداوم به خاک اسرائیل شلیک کرده اند و حوثی‌های یمن نیز در مسیر کشتیرانی بین‌المللی در اطراف آبراه باب المندب شناورها را هدف حملات خود قرار داده اند.

این حملات خطر گسترش جنگ به سایر مناطق خاورمیانه را افزایش داده است.

حزب‌الله لبنان که در حملات اسرائیل بیش از ۲۰۰ نفر از نیروهای رزمی خود را از دست داده هنوز تاکید می‌کند که تا برقراری آتش بس در نوار غزه به حملات خود به شمال اسرائیل ادامه خواهد داد.

حوثی‌ها نیز که شمال و غرب یمن را در کنترل خود دارند می گویند هدف آنها از حمله به مسیر کشتیرانی بین‌المللی وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ در نوار غزه است. به رغم حملات هوایی آمریکا و متحدانش طی دو ماه گذشته به مواضع حوثی‌ها در خاک یمن حملات این گروه به کشتی‌ها ادامه دارد.وزارت خزانه داری آمریکا در یک اقدام دیگر در روز سه شنبه ۱۱ فرد حقیقی و حقوقی را به اتهام تسهیل انتقال پول به حکومت سوریه، کمک به گریز از تحریم‌ها و مشارکت در قاچاق ماده مخدر آمفتامین تحریم کرد.

تولید و قاچاق آمفتامین که ماده به شدت اعتیاد آوری است و «کاپتاگون» نیز نامیده می‌شود، در سال‌های اخیر در کشور جنگ زده سوریه به یک تجارت پررونق بدل شده است.

یکی از افراد تحریم شده صاحب شرکتی به نام «نپتونز» است و به خرید کشتی‌های باربری و انتقال آمفتامین به اروپا متهم شده است.

صاحب یک شرکت گردشگری به نام «فری بیرد» نیز به همین اتهام مورد تحریم قرار گرفته است.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا او تنها نماینده خطوط هوایی تحریم شده سوریه در لیبی است و تاکنون چندین محموله آمفتامین که توسط او به لیبی منتقل شده، در این کشور توقیف شده است.

به اعتقاد کارشناسان «کاپتاگون» اساسا در سوریه و لبنان تولید می‌شود و بسته های حاوی میلیون‌ها قرص از این ماده مخدر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و سایر نقاط جهان قاچاق می‌شود.

تصور می‌شود که تجارت این ماده مخدر با حکومت بشار اسد و حلقه اطرافیان او و همینطور حزب‌الله لبنان ارتباط تنگاتنگی دارد.

مقام‌های اردن نیز از ارتباط این شبکه قاچاق با جمهوری اسلامی و نفوذ آنها به داخل خاک خود و انجام عملیات نظامی علیه آنها خبر داده بودند.دولت‌های غربی تخمین می زنند که حکومت سوریه از قاچاق این ماده مخدر میلیاردها دلار درآمد داشته است.

کشورهای منطقه و به خصوص اردن، عربستان سعودی و سایر دولت‌های حوزه خلیج فارس به اشکال گوناگون تلاش می کنند از قاچاق «کاپتاگون» جلوگیری کنند.

وزارت خزانه داری آمریکا علاوه بر این یک شرکت صرافی به نام «مایا» در سوریه، یک شهروند روس که نایب رئیس «بانک همکاری‌های مالی روسیه» و ثبت شده در آن کشور است و یکی از مقامات بانک مرکزی سوریه را نیز تحریم کرد.

چند شرکت سوری دیگر که در زمینه حمل و نقل، معادن و تجارت غلات فعالیت می کنند نیز به فهرست تحریم ها افزوده شدند.