نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت با تصویب قطعنامهای خواستار افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کلیت حزبالله لبنان به فهرست سازمانهای تروریستی از سوی اتحادیه اروپا شدند.
آنها ضمن محکوم کردن شدید حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل و حملات همزمان حزبالله و حوثیها به بلندیهای جولان و دیگر مناطق اسرائیل، نسبت به افزایش تنشها در خاورمیانه ابراز نگرانی و حمایت قاطع خود از اسرائیل و شهروندانش را اعلام کردند.
این قطعنامه با ۳۵۷ رای موافق، ۲۰ رای مخالف، و ۵۸ رای ممتنع، به تصویب پارلمان اروپا رسید.
دعوت به حداکثر خویشتنداری
نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه خود همچنین حمله منتسب به اسرائیل علیه کنسولگری جمهوری اسلامی در روز ١٣ فروردین را محکوم و بر اهمیت اصل مصون ماندن اماکن دیپلماتیک و کنسولی در چارچوب قوانین بینالمللی تاکید کردند.
قطعنامه تصویبشده در پارلمان اروپا ضمن ابراز نگرانی شدید از نقش بیثباتکننده جمهوری اسلامی و شبکه بازیگران غیردولتیاش در خاورمیانه، خواستار خویشتنداری حداکثری همه طرفها برای جلوگیری از درگیریهای بیشتر شده است.
استقبال از گسترش تحریمها
نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه خود از تصمیم اخیر اتحادیه اروپا برای گسترش تحریمها علیه حکومت ایران از جمله در زمینه تولید و عرضه پهپاد و موشک به روسیه و گروههای نیابتیاش در خاورمیانه استقبال کردند و خواستار اجرای فوری این تحریمها و همچنین وضع تحریمهای بیشتر علیه افراد و نهادهای جمهوری اسلامی شدند.
تروریستی شناختن سپاه و کلیت حزبالله
قانونگذاران اروپا در این قطعنامه با اشاره به فعالیتهای بدخواهانه جمهوری اسلامی در خاورمیانه، خواستار افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی شدند. آنها از شورای اروپا و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواستند کلیت حزبالله لبنان را نیز به فهرست سازمانهای تروریستی اضافه کند.
در جلسه روز پنجشنبه، هانا نیومن، قانونگذار آلمانی، در سخنانی خطاب به جوزپ بورل گفت باید سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی قرار بگیرد. او با اشاره به حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل و نقض مستمر تعهدات هستهای از سوی این حکومت، خواستار یک طرح جایگزین امنیتی در سطح منطقه برای جلوگیری از گسترش سلاحهای کشتار جمعی و آمادگی برای حملات جدید جمهوری اسلامی شد.
پایبندی به تعهدات پادمانی
قطعنامه پارلمان اروپا ضمن یادآوری عدم پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات پادمانی خود در قالب برجام از مقامات حکومت ایران درخواست کرده فورا به این الزامات پایبند شوند و به تمامی مسائل مربوطه رسیدگی کنند.
محکومیت دیپلماسی گروگانگیری
نمایندگان پارلمان اروپا استفاده جمهوری اسلامی از دیپلماسی گروگانگیری یعنی بازداشت و حبس شهروندان خارجی به عنوان ابزار چانهزنی را محکوم کردهاند و از اتحادیه اروپا خواستهاند از طریق ایجاد کارگروهی ویژه برای کمک به خانوادههای بازداشتشدگان دوتابعیتی و خارجی و جلوگیری از گروگانگیری بیشتر، راهبردی جدید برای مقابله با این رویکرد حکومت ایران اتخاذ کند.
استقبال از «عملیات نیروی دریایی اروپا»
قطعنامه پارلمان اروپا همچنین از تصمیم شورای اروپا برای راهاندازی «عملیات نیروی دریایی اتحادیه اروپا»، موسوم به آسپیدس، حمایت کرده و از جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتیاش خواسته است آزادی و بازگشت ایمن خدمه اروپایی ربودهشده از کشتیهای در حال گذر از آبهای منطقه را تضمین کنند.