دو هفته قبل الجزایر پیشنویس قطعنامهای به منظور به رسمیت شناختن یک دولت فلسطینی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد. قطعنامهای که با وتوی ایالات متحده مواجه شد و نهایتا به تصویب نرسید. اما با این حال در سایه جنگ اخیر میان اسرائیل و حماس و تحولات مربوط به نزاع اسرائیل و فلسطین، برخی کشورها از جمله فرانسه موضع خود نسبت به شناسایی دولت فلسطین را تغییر دادند.نیکولا دولاریویر، سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ضمن اشاره به راه حل دو دولتی به عنوان «تنها راه ایجاد صلح عادلانه و پایدار در منطقه»، بر حمایت فرانسه از پذیرش فلسطین به عنوان «عضو کامل» سازمان ملل تاکید کرد.مجمع عمومی سازمان ملل روز چهارشنبه جلسهای درباره بررسی وتوی آمریکا به قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای به رسمیت شناختن دولت فلسطین برگزار کرد. نماینده ایالات متحده در این جلسه توضیح داد که رای وتوی این کشور که بخاطر آن انتقاداتی از واشنگتن شد، به معنی مخالفت با فلسطین به عنوان کشور عضو سازمان ملل نبوده، بلکه تاکید بر این مساله بوده که این موضوع تنها از طریق مذاکرات بین دو طرف ممکن است.
۱۸ آوریل قطعنامه به رسمیت شناختن دولت فلسطین برغم موافقت ۱۲ کشور عضو شورای امنیت با وتوی آمریکا مواجه شد و از تصویب باز ماند. سوئیس و بریتانیا به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
در واکنش به صحبتهای نماینده آمریکا، نماینده دائمی دولت فلسطینی که به عنوان عضو ناظر در جلسه حضور داشت، گفت: «چگونه میتوانیم بگوییم که از راهحل دو دولتی حمایت میکنیم، در حالی که دست به سینه نشستیم و کاری نمیکنیم و اسرائیل آشکارا در تلاش است تا کشور فلسطین را نابود کند».
نماینده امارات متحده عربی به نمایندگی از گروه کشورهای عربی از وتوی ایالات متحده در مورد پیش نویس قطعنامه «تاریخی» ابراز «ناامیدی» کرد. وی با بیان اینکه حق فلسطین برای عضویت در سازمان ملل انکارناپذیر است، تاکید کرد که این خواست بیش از ۱۴۰ کشور است که فلسطین را را به عنوان یک کشور به رسمیت شناختهاند.
تغییر موضع فرانسه
فرانسه در سال ۲۰۱۱ زمانی که به عضویت فلسطین به عنوان عضو سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) رای موافق داد، اعلام کرده بود که در صورتی که در صحن شورای امنیت قطعنامهای درباره به رسمیت شناختن دولت فلسطینی به رای گذاشته شود، به آن رای ممتنع خواهد داد. نماینده فرانسه در آن زمان در توجیه اعلام رای ممتنع خود پیش از به رای گذاشتن چنین قطعنامهای با اشاره به وتوی آمریکا گفته بود که چنین قطعنامهای در هر صورت به نتیجه نخواهد رسید.
ژرارد آرو، نماینده وقت فرانسه اظهار کرده بود که با توجه به شکست قطعی چنین قطعنامهای در شورای امنیت، رای گیری درباره آن «تقابلی بیفایده و خطرناک» است.
حدود ۱۳ سال بعد، حالا سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل میگوید فرانسه به قطعنامه پیشنهادی الجزایر درباره به رسیمت شناختن دولت فلسطین به عنوان عضو کامل سازمان ملل رای مثبت داده چرا که به گفته او زمان رسیدن به راهحل سیاسی جامع برای نزاع اسرائیل و فلسطین بر پایه راهحل دو دولتی فرا رسیده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم در اواسط ماه فوریه در دیدار با پادشاه اردن در پاریس، ضمن تاکید بر راهحل دو کشوری گفته بود که بهرسمیتشناختن دولت مستقل فلسطین، برای فرانسه یک «تابو» نیست و پاریس حاضر است تا در این زمینه، همکاری کند.