خانه / اخبار مهم روز / کارشناسان سازمان ملل: کره شمالی در ماه مارس ۱۴۷.۵ میلیون دلار رمز ارز دزدی را تصاحب کرد

کارشناسان سازمان ملل: کره شمالی در ماه مارس ۱۴۷.۵ میلیون دلار رمز ارز دزدی را تصاحب کرد

خبرگزاری رویترز می‌گوید که ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارش محرمانه‌ای عنوان کرده‌اند که کره شمالی پس از سرقت ۱۴۷.۵ میلیون دلار از صرافی ارزهای دیجیتال، این مبلغ را در ماه مارس امسال از طریق پلتفرم «تورنادو کش» پول‌شویی کرد.

این حملات شامل حمله سایبری اواخر سال گذشته میلادی می‌شود که ۱۴۷.۵ میلیون دلار از صرافی ارزهای دیجیتال اچ‌تی‌ایکس به سرقت رفت و در نهایت این مبلغ ماه مارس امسال پولشویی شد.

کارشناسان سازمان ملل با استناد به گزارش‌های کشورهای عضو سازمان ملل و شرکت‌های خصوصی گفته‌اند که کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی که در خارج از کشور فعالیت می‌کنند «درآمد قابل‌توجهی» برای پوینگ‌یانگ ایجاد می‌کنند.

کره شمالی که به طور رسمی به عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تاکنون تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد و این تحریم‌ها در طول سال‌ها با هدف کاهش بودجه برای برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور تشدید شده است

خبرگزاری رویترز که روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت، نسخه‌ای از این گزارش را مشاهده کرده است، اعلام کرد که ناظران تحریمی سازمان ملل این سند را روز جمعه به کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کردند و گفتند که در حال بررسی ۹۷ حمله سایبری مشکوک کره شمالی به شرکت‌های ارزهای دیجیتال بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ بوده‌اند که ارزش آنها حدود ۳.۶ میلیارد دلار است.

ناظران با استناد به اطلاعات شرکت تحلیل رمزنگاری PeckShield و شرکت تحقیقاتی بلاک چین Elliptic به کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل گفتند که این حملات شامل حمله اواخر سال گذشته نیز می‌شود که در آن ۱۴۷.۵ میلیون دلار از صرافی ارزهای دیجیتال HTX قبل از پول‌شویی در ماه مارس سال جاری به سرقت رفت.

ناظران گفتند که تنها در سال ۲۰۲۴ در حال بررسی ۱۱ سرقت ارزهای دیجیتال به ارزش ۵۴.۷ میلیون دلار بوده‌اند و افزودند که بسیاری از این سرقت‌ها ممکن است از طریق شرکت‌های کوچک مرتبط با رمزنگاری صورت گرفته باشد که به‌طور ناخواسته از سوی کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی استخدام شده‌اند.

ناظران به نقل از کشورهای عضو سازمان ملل و شرکت‌های خصوصی گفتند که کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی که در خارج از کشور فعالیت می‌کنند «درآمد قابل‌توجهی برای کشور» ایجاد می‌کنند.

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد و این اقدامات در طول سال‌ها در تلاش برای تامین بودجه برنامه‌های موشک بالستیک و هسته‌ای این کشور تقویت شده است.

هیئت نمایندگی کره شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست رویترز برای اظهار نظر در این مورد پاسخ نداد.

ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ تورنادو کش را به اتهام حمایت از کره شمالی تحریم کرد. دو نفر از بنیانگذاران این شرکت در سال ۲۰۲۳ به تسهیل بیش از یک میلیارد دلار پول‌شویی، از جمله برای یک گروه جنایت سایبری مرتبط با کره شمالی متهم شدند.

وکلای رومن استورم، یکی از بنیانگذاران تورنادو کش، که در ماه سپتامبر به جرایم خود اعتراف کرد، نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

پلتفرم‌های به اصطلاح «میکسر» ارزهای مجازی مانند تورنادو کش، ارزهای رمزنگاری شده بسیاری از کاربران را می‌گیرند و آنها را با هم ترکیب می‌کنند تا به مخفی کردن منابع و صاحبان وجوه کمک کنند.

ماموریت سالانه ناظران تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی‌، در پایان ماه آوریل و پس از وتو روسیه تمدید نشد و پایان یافت. برخی از ناظران کارهای ناتمام خود را روز جمعه با کمیته تحریم‌های کره شمالی شورای امنیت در میان گذاشته شد.

به‌طور معمول، گزارش‌های ناظران تحریم ابتدا مورد توافق هر هشت عضو قرار می‌گیرد، اما کار ناتمام ارائه شده به کمیته این روند را طی نکرده است.

ناظران گفتند که در حال بررسی گزارش ششم فوریه نیویورک تایمز بودند که در آن روسیه ۹ میلیون دلار از ۳۰ میلیون دلار دارایی‌های بلوکه شده کره شمالی را آزاد کرد و به پیونگ یانگ اجازه داد تا در یک بانک روسی در اوستیای جنوبی حساب باز کند تا بتواند بهتر به این مبلغ دسترسی داشته باشد.