سازمانهای امنیتی اسرائیل و اروپا دریافتهاند که تهران از باندهای جنایتکار “فاکستروت” و “رومبا” در سوئد، برای حمله به نهادهای اسرائیلی و یهودی استفاده میکند. سوئد میگوید کودکان را برای اعمال خشونتآمیز به کار میگیرند.
آژانس اطلاعاتی “موساد” اسرائیل روز پنجشنبه ۳۰ مه (۱۰ خرداد) اعلام کرد که ایران پشت یک رشته حملات تروریستی از سوی شبکههای تبهکار به سفارتخانههای اسرائیل در اروپا از ۷ اکتبر سال گذشته بدین سو بوده است.
به گزارش “تایمز اسرائیل”، پس از آنکه در ژانویه سال جاری در محوطه سفارت اسرائیل در استکهلم مواد منفجره که گفته میشود نارنجک دستی بوده، کشف شد، آژانس اطلاعاتی موساد به همراه همتایان اروپایی خود تحقیقاتی را آغاز کرد.
به گفته موساد، پس از بازجویی از مظنونان و بررسی شواهد سمشناسی پزشکی قانونی، بازرسان به این نتیجه رسیدند که باند تبهکاران سازمانیافته موسوم به “فاکستروت” در سوئد، به دستور جمهوری اسلامی ایران، پشت این حمله بوده است.
اسرائیل میگوید، سرکرده “فاکستروت” شخصی به نام “روا مجید”، معروف به “روباه کُرد”، از ماهها پیش با ایران کار میکرده است. وی پس از فرار از ترکیه به ایران در سپتامبر سال گذشته و پس از آنکه تحت پیگرد مجریان قوانین بینالمللی و نیروهای امنیتی عراق قرار گرفت، از سوی ماموران ایرانی به خدمت گرفته شده است.
به گفته موساد، این فرد توسط ایران دستگیر و برای برنامهریزی یک رشته حملات در اروپا علیه اهداف یهودی و اسرائیلی به خدمت جمهوری اسلامی درآمد.
موساد میگوید، دهها توطئه تروریستی مورد حمایت ایران علیه نهادهای یهودی و اسرائیلی در ماههای اخیر کشف شده که در بسیاری از آنها از شبکههای تبهکار محلی استفاده شده است.
حمله به سفارت اسرائیل در استکهلم
در ۱۷ ماه مه (۲۸ اردیبهشت) سال جاری، پلیس سوئد در اواخر شب صدای تیراندازی را در نزدیکی سفارت اسرائیل در استکهلم شنید. آنها یک پسر ۱۴ساله را در ارتباط با تیراندازی بازداشت و اعلام کردند که سفارت اسرائیل هدف قرار گرفته بود.
در پی آن موساد اعلام کرد که این تیراندازی توسط باند تبهکار “رومبا” به سرکردگی “اسماعیل عبدو”، رقیب “روا مجید”، صورت گرفته است.
در یک بیانیه اسرائیل آمده است: «ایران بسیاری از سازمانهای تبهکار را در سوئد و سراسر اروپا اداره میکند و در عین حال از فواید نسبی هر یک و بعضاً از رقابت بین آنها بهره میبرد.»
موساد مدعی است که فاکستروت و رومبا مستقیماً از ایران کمک مالی دریافت میکنند و هدایت میشوند و تحت مراقبت دقیق سازمانهای مخفی اروپایی هستند.
این سازمان مخفی اطلاعاتی اسرائیل، همچنین ایران را به تلاش برای سوءاستفاده از فضای یهودستیزی فزاینده در اروپا و در عین حال اجتناب از مسئولیت مستقیم در حملات متهم میکند.
یکی از مقامات موساد گفته است: «هیچ تغییری در سطوح هشدار سفر در کشورهای مختلف وجود ندارد.» او افزود: «اقدامات متقابل در هر زمان و مکانی که لازم باشد ادامه خواهد یافت.»
موساد گفت جنایتکاران مورد حمایت ایران همچنین در حمله هفته گذشته به سفارت اسرائیل در بلژیک که در آن دو نارنجک هوایی پرتاب شد، دست داشتند.
“تایمز اسرائیل” میافزاید، در بیانیه موساد به مرد مسلحی که در اوایل ماه جاری یک کنیسه در شهر روئن در شمال فرانسه را به آتش کشید و سپس توسط پلیس کشته شد، اشارهای نشده است.
در حالی که دو ماه تا المپیک پاریس باقی مانده است و جنگ غزه به احتمال تا پس از تابستان ادامه خواهد داشت، سرویسهای امنیتی فرانسه برای مقابله با حملات تروریستی احتمالی در حالت آمادهباش به سر میبرند.
سازمان امنیت سوئد: برای اعمال تبهکارانه از کودکان استفاده میکنند
سازمان امنیت سوئد روز پنجشنبه ۳۰ مه (۱۰ خرداد) با انتشار بیانیهای اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران اعضای باندهای تبهکار سوئدی، از جمله کودکان را به عنوان نیروی نیابتی خود برای “اقدامات خشونتآمیز” علیه اسرائیل و سایر کشورها و گروههایی در سوئد که تهران آنها را تهدیدی علیه خود میداند، به خدمت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بیانیه سازمان اطلاعاتی سوئد دو هفته پس از گزارش تیراندازی شبانه در خارج از سفارت اسرائیل در استکهلم و سه ماه پس از آن منتشر میشود که پلیس یک نارنجک منفجر نشده را در محوطه سفارت اسرائیل پیدا کرد.
این سرویس مخفی سوئد که با عنوان “ساپو” شناخته میشود، در بیانیه خود با اشاره به اینکه بهویژه نهادها و سازمانهای اسرائیلی و یهودی هدف حملات قرار دارند، میافزاید: «ایران قبلاً از ابزار خشونت در دیگر کشورهای اروپایی استفاده کرده است تا صداهای منتقد و تهدیدهای محسوس علیه رژیم خود را ساکت کند.»
دانیل استنلینگ، رئیس سرویس ضد جاسوسی “ساپو” در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ارزیابی ما این است که این یک درگیری منطقهای است که در سطح جهانی گسترش یافته و اکنون سوئد نیز بخشی از صحنه این درگیری است.»
او گفت: «از افراد بسیار جوان، حتی کودکان، میتوان برای انجام فعالیتهای ایران استفاده کرد که امنیت سوئد را تهدید میکند.»
به گزارش آسوشیتدپرس، استنلینگ افزود: «ما این ارتباط را بین سرویسهای اطلاعاتی ایران، سرویسهای امنیتی و دقیقاً جنایتکاران در شبکههای جنایی در سوئد مشاهده میکنیم. ما این ارتباط را میبینیم و این بدان معناست که باید در سطح بینالمللی همکاری بسیار بیشتری داشته باشیم کار کنیم تا جنایات تشخیص دهیم و بتوانیم مانع از آنها شویم.»
گونار استرومر، وزیر دادگستری و هامپوس نیگاردز، معاون اداره عملیات ملی پلیس سوئد نیز در کنفرانس خبری آنلاین با استنلینگ حضور داشتند.
این کشور اسکاندیناوی در سالهای اخیر در تلاش برای مقابله با خشونت باندهای تبهکار است، به طوری که در حال حاضر تیراندازیها و بمبگذاریها هر هفته در سراسر کشور اتفاق میافتد. خشونت باندهای تبهکار در ابتدا با کنترل بازار مواد مخدر مرتبط بود.
ساپو در بیانیه خود گفت که با پلیس، ارتش و متحدان بینالمللی “برای مقابله با تهدیدهای ایران” همکاری میکند.