خانه / اخبار مهم روز / یک تبعه پاکستانی مرتبط با ایران به تلاش برای ترور مقام‌های آمریکایی متهم شد

یک تبعه پاکستانی مرتبط با ایران به تلاش برای ترور مقام‌های آمریکایی متهم شد

بنا بر اظهارات یک مقام آمریکایی و مفاد لایحه اتهامی غیرعلنی، وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا علیه یک تبعه پاکستانی که گفته می‌شود در ارتباط با ایران و توطئه سوء‌قصد نافرجام به جان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده نقش دارد، طرح اتهام کرده است.

در گزارش شبکه خبری آمریکایی «CNN»، در روز سه‌شنبه 16 مرداد به نقل از اظهارات این مقام آمریکایی آمده است که محققان در اداره تحقیقات فدرال «FBI» بر این باورند که این توطئه ترور برای هدف گرفتن ترامپ و دیگر مسئولان کنونی و سابق در دولت آمریکا طرح‌ریزی شده است. هم زمان وزارت دادگستری آمریکا روز سه‌شنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد که یک مرد پاکستانی به ارتباط با جمهوری اسلامی و تلاش برای ترور سیاستمداران و مقام‌های دولتی در ایالات متحده متهم شده است.

به گفته وزارت دادگستری توطئه ترور یک سیاستمدار که آصف مرچنت، شهروند ۴۶ ساله پاکستانی به دست داشتن در آن متهم شده، خنثی شده ولی او در طرح‌های دیگری برای ترور مقام‌های دولتی آمریکا فعال بوده است.

در شکایتی که از آصف مرچنت شده، گفته شده است که او به دنبال استخدام افرادی در ایالات متحده برای اجرای توطئه ترور برای انتقام‌گیری از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، بوده است. قاسم سلیمانی به دستور دونالد ترامپ کشته شد و رهبران جمهوری اسلامی بارها بر قصد خود برای ترور رییس‌جمهوری پیشین آمریکا تاکید کرده‌اند.

پیشتر نیز گزارش‌هایی از قصد جمهوری اسلامی برای ترور مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین و جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا منتشر شده بود.

به گفته دادستان‌ها، مرچنت قبل از آنکه از پاکستان به ایالات متحده سفر کند، مدتی را در ایران گذرانده بود.

براساس سوابق دادگاه، یک قاضی فدرال دستور بازداشت آصف مرچنت را در ۱۷ ژوییه امسال صادر کرد.

مریک گارلند، دادستان کل آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «سال‌ها است که وزارت دادگستری برای مقابله با تلاش‌های وقیحانه و بی‌وقفه جمهوری اسلامی برای انتقام از مقامات عمومی آمریکایی به خاطر کشته شدن قاسم سلیمانی به‌شدت فعالیت می‌کند.»

در اسناد دادگاه از کسانی که هدف ترور بوده‌اند نام برده نشده . سخنگوی وزارت دادگستری هم از اظهارنظر بیشتر در این زمینه خودداری کرده است.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در این زمینه به خبرگزاری رویترز گفت: «ما هیچ گزارشی در این مورد از دولت ایالات متحده دریافت نکرده‌ایم. بدیهی است که شیوه‌ عملیاتی مورد بحث با سیاست جمهوری اسلامی برای پیگرد قانونی قاتل سردار سلیمانی در تضاد است.»

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری، ماه گذشته در یک تجمع انتخاباتی در پنسیلوانیا در یک سوءقصد مجروح شد.

گارلند روز سه‌شنبه، ۱۶ مرداد، گفت که بازرسان هیچ مدرکی دال بر ارتباط مرچنت با آن تیراندازی پیدا نکرده‌اند.

سوءقصد به جان ترامپ در پنسیلوانیا را یک مردم مسلح ۲۰ ساله به نام توماس متیو کروکس انجام داد و در همان زمان هم مقام‌هی مسئول گفتند که بین او و جمهوری اسلامی رابطه‌ای نیافته‌اند.

پلیس و نیروهای امنیتی نقشه آصف مرچنت را پیش از انجام هر حمله‌ای خنثی کردند.

براساس آنچه که در کیفرخواست او آمده است، فردی که مرچنت با او در ماه آوریل تماس گرفته بود تا به اجرای طرح ترور کمک کند، با مجریان قانون تماس گرفت و به‌طور محرمانه به‌عنوان خبرچپن آنها عمل کرد.

مرچنت به این خبرچپن گفته بود که برنامه‌هایش همچنین شامل سرقت اسناد و سازماندهی اعتراضات در ایالات متحده است.