خانه / اخبار مهم روز / اعتراض در بند زنان زندان اوین به اعدام رضا رسایی؛ «تلفن‌های بند قطع شد»

اعتراض در بند زنان زندان اوین به اعدام رضا رسایی؛ «تلفن‌های بند قطع شد»

سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳، زنان زندان اوین به اجرای حکم اعدام زندانی سیاسی رضا رسایی، از بازداشت شدگان قیام سراسری ۱۴۰۱، اعتراض کرده و اقدام به شعار دادن کردند.

حوالی ظهر امروز سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ همزمان با روز سه شنبه های علیه اعدام و اعتصاب زندانیان، زنان زندانی سیاسی در بند زنان اوین، در اعتراض به اجرای حکم زندانی قیام رضا رسایی که در زندان دیزل آباد کرمانشاه به اجرا درآمد، دست به اعتراض زدند.
زندانیان علیه حکم اعدام شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر حکومت اعدامی سر دادند.زنان زندانی سیاسی در زندان اوین تهران طی ماه‌های اخیر کارزاری را برای مقابله با اعدام‌ در ایران آغاز کرده‌اند، کارزاری که «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» نام گرفته است.

این کارازر روز سه‌شنبه ۱۶ مرداد با اعدام رضا رسایی، علی‌رغم ابهامات در پرونده وی، همراه شد. فعالان سیاسی شامگاه سه‌شنبه گزارش داده‌اند که به دنبال اعتراض زندان زندانی اوین تهران، نیروهای امنیتی به آنها هجوم برده‌اند و تلفن‌های این بند نیز قطع شده است.

عالیه مطلب‌زاده، فعال حقوق بشر که خود سابقه زندان به اتهامات سیاسی را دارد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «رضا رسایی اعدام شد، آن هم در روزهایی که همه نگران درگیری و وقوع جنگ هستیم. در این میان خبرها حکایت از حمله ماموران به زندانیان بند زنان اوین و درگیری با آنها دارد. چرا که زندانیان زن در اعتراض به خبر اعدام رسایی سکوت نکردند و بارها از مردم خواستند نه به اعدام را فریاد بزنند.»مهدی محمودیان، فعال سیاسی، نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در پی اعتراض زندانیان بند زنان زندان اوین به اعدام رضا رسایی و هجوم گارد حفاظت به بند زنان، تعدادی از زندانیان سیاسی مجروح و به بهداری منتقل شده‌اند. با توجه به قطعی تماس‌های تلفنی از حال زندانیان این بند خبری در دسترس نیست.»

زنان زندان اوین در حالی که شعار می دادند درب دفتر نگهبانی بند را شکستند. بدنبال آن، چند مأمور گارد حفاظت را جهت سرکوب زندانیان اعزام کردند که موجب درگیری بین زندانیان و مأمورین شد. چند تن از زنان زندانی بر اثر ضرب و شتم مأمورین گارد زندان مجروح و مصدوم شده و به بهداری زندان منتقل شدند که از اسامی و تعداد آنها اطلاعی در دست نیست.

خبرهای تکمیلی حاکی است که یک کمیته امنیتی در زندان تشکیل شده و احتمال جابجائی و یا تبعید تنبیهی شماری از زندانیان به مکانهای دیگر وجود دارد. کلیه تماسهای تلفنی زندانیان زن با بیرون از زندان قطع شده و آنها حتی اجازه تماس با خانواده هایشان را هم ندارند.
در خصوص اعتراض زنان زندان اوین باید به این موضوع اشاره کرد که بامداد سه‌شنبه ۱۶مردادماه ۱۴۰۳، زندانی سیاسی رضا رسایی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه اعدام شد. رضا رسایی شهروند کرد، ۳۴ ساله، یارسان و اهل شهرستان صحنه در استان کرمانشاه است.رضا (غلامرضا) رسایی ۳۴ ساله و پیرو آیین یارسان به اتهام «مباشرت در قتل نادر بیرامی، رئیس اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه»، از سوی شعبه دوم دادگاه کیفری کرمانشاه به اعدام محکوم شده بود، حکمی که در دیوان عالی کشور نیز تایید شد.

این در حالی است که برخی وکلا و کنشگران حقوق بشر به موارد متعددی ازابهامات حقوقی موجود در پرونده رضا رسایی، از جمله «استناد به اعتراف اجباری متهمان پرونده علیه یکدیگر»، «نادیده‌انگاری عامدانه شهادت شماری از متهمان به نفع رضا رسایی» و «عدم توجه به نظر کارشناسی پزشکی قانونی»، اشاره کرده بودند.

یکی از همبندی‌های سابق رضا رسایی نیز به رادیو فردا گفته که آقای رسایی به گفته خودش، زیر شکنجه ناچار به اعتراف به قتل نادر بیرامی شده است.

به گفته او، رضا رسایی به همبندی‌های خود گفته بود که هیچ نقشی در این قتل نداشته اما مجبور به اعتراف دروغ شده است و براساس همین اعتراف هم حکم اعدام برای او صادر شده است.

رضا رسایی سوم آذر ۱۴۰۱ یعنی حدود یک ماه پس از واقعه، در شهریار بازداشت و به زندان دیزل‌آباد کرمانشاه منتقل شده بود.

اتهام او قتل نادر بیرامی رئیس اطلاعات سپاه شهرستان صحنه اعلام شده بود. نادر بیرامی رئیس اطلاعات سپاه شهرستان صحنه بود که شخصا در سرکوب جوانان و مردم معترض شرکت داشت. وی روز شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۱ شخصا در سرکوب مردم معترض که در مراسم بزرگداشت سید خلیل عالی‌نژاد حضور داشتند، شرکت فعال داشت. سید خلیل عالی‌نژاد نوازنده و خواننده کرد بود. وی سال ۱۴۰۰ به طرز مشکوکی به قتل رسیده بود. مراسم بزرگداشت این هنرمند یارسان، به یک اعتراض ضد حکومتی تبدیل شده بود. رضـا رسایی از اقلیت مذهبی یارسان‌‌های ایران است. این اقلیت در طی ۴ دهه گذشته همواره تحت سرکوب و دستگیری نیروهای امنیتی قرار داشته‌اند.