مذاکرات جدید آتشبس و آزادسازی گروگانها بین اسرائیل و حماس قرار است روز پنجشنبه ۲۵ مرداد در دوحه، پایتخت قطر و با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر برگزار شود. حماس اعلام کرده است که در این مذاکرات شرکت نخواهد کرد.همزمان با بالا گرفتن تنشها در خاورمیانه به خصوص پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه تروریستی حماس در حمله منتسب به اسرائیل در تهران، مذاکرات جدید آتشبس و آزادسازی گروگانها بین اسرائیل و حماس قرار است روز پنجشنبه ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.
حماس اعلام کرده که در این دور مذاکرات که با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر برگزار خواهد شد شرکت نخواهد کرد.بر اساس گزارشهای منتشر شده این مذاکرات در دوحه با حضور مقامهای بلندپایهای از ایالات متحده آمریکا، قطر، مصر و اسرائیل برگزار خواهد شد. از جمله افرادی که در این مذاکرات حضور خواهند داشت میتوان به ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA)، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر و عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات مصر اشاره کرد. همچنین، داوید بارنیا، رئیس موساد، سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل، نیز در این مذاکرات حضور خواهد داشت.در مقابل، گروه تروریستی حماس به رغم فشارهای بینالمللی، از شرکت در این مذاکرات سر باز زده است. این گروه تاکید کرده است که تنها در صورتی در دور جدید مذاکرات شرکت خواهد کرد که یک طرح مشخص و قابل قبول در آن ارائه شود. حماس همچنین اعلام کرده در شرایطی که همچنان تحت حمله قرار دارد حاضر به مذاکره نیست و “ترجیح میدهد تا از راه دور بر نتایج مذاکرات نظارت کند.”
سفرای کشورهای غربی در اسرائیل خواهان توافق شدند
پیش از آغاز این مذاکرات، سفرای آلمان، ایالات متحده و بریتانیا با انتشار بیانیهای به طور مشترک خواستار برقراری آتشبس و آزادسازی فوری گروگانها شدند.
اشتفان زیبرت، سفیر آلمان در اسرائیل، در یک نشست خبری در تلآویو تاکید کرد که “در حال حاضر هیچ وظیفهای مهمتر از آزادسازی سریع گروگانها وجود ندارد.”او با اشاره به وضعیت وخیم گروگانها افزود: “رنج آنها فراتر از حد تصور است و تا کنون گزارشهای وحشتناکی از گروگانهای آزاد شده دریافت کردهایم.”
با وجود ادامه تلاشهای بینالمللی برای برقراری آتشبس و ایجاد توافقی پایدار میان اسرائیل و حماس، اختلافات اساسی میان دو طرف درباره ترتیب مراحل و جزئیات توافق همچنان پابرجاست.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، همچنان بر نابودی حماس به عنوان هدف نهایی جنگ تاکید دارد و به گمان برخی از ناظران سیاسی این موضعگیری، چشمانداز رسیدن به توافق را دشوار کرده است.